Nejchutnější jsou v této směsi pokrájená masitá rajčata, která mají více dužiny.
Ondřej Mikeš, Jihlava
Ingredience
- 6 brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g anglické slaniny
- podle potřeby sůl
- podle chuti pepř
- podle chuti provensálské bylinky
- 2 větší rajčata
- na ozdobu zakysaná smetana a bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Nejprve si připravíme brambory. Oškrábeme je a nakrájíme na zhruba centimetrová kolečka. Na olivovém oleji rozškvaříme pokrájenou anglickou slaninu a tu přendáme do pekáčku. Poklademe brambory, které osolíme, opepříme a posypeme provensálskými bylinkami.
-
2. Pečeme v troubě při 180 ˚C asi 45 minut, občas promícháme. Poté brambory posypeme pokrájenými rajčaty a zapékáme ještě dalších zhruba 15 minut. Podáváme ozdobené zakysanou smetanou a čerstvými lístky bazalky.