Reklama
Treska se zázvorem
Fotogalerie:

Treska se zázvorem

Božena Kolářová

Pouště
Pikantní zázvor dodá rybě zajímavou chuť.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 500 g treska filé
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 2 lžíce máslo
  • sůl a pepř podle chuti
  • trocha kmín
  • 3 vejce
  • 200 ml mléko
  • 2 lžíce zázvor čerstvý strouhaný
  • 150 g sýr strouhaný
  • 1 lžíce petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Tresku nakrájíme na malé kousky, které pokapeme citronovou štávou.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní kousky ryby. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Pečeme asi 15 minut.
  3. Mezitím rozšleháme vejce v mléce a vmícháme nastrouhaný zázvor. Po 15 minutách rybu zalijeme vejcem s mlékem a dopečeme ještě 5 minut. Potom posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme dozlatova.
  4. Hotovou tresku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špagety s omáčkou z nivy

Špagety s omáčkou z nivy

Recept mám od kamarádky, která žije v Itálii. Můžeš na něj použít ...
Za pár korun /17.10.15
Rošťácké paličky

Rošťácké paličky

Tato marináda se výborně hodí i na králíka.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /06.05.12
Vejce v županu

Vejce v županu

Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné ...
Za pár korun /19.07.10
Dušená krkovice na zelenině

Dušená krkovice na zelenině

K tomuto šťavnatému masu podávám obvykle vařenou rýži.

Lenka Kantorová, Ronov nad ...

Za pár korun /09.02.13
Dýňová směs na pizzu

Dýňová směs na pizzu

Krabička od ramy vystačí na 1 plech pizzy.

Věra Poklopová, Kolín

Za pár korun /17.04.16
Kuřecí směs s houbami

Kuřecí směs s houbami

Podáváme s opečenými bramborami.

Květa Šindelářová, Praha

Za pár korun /04.10.15
 

Nejnovější

Zeleninový quiche

Zeleninový quiche

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /21.06.18
Hamburger s česnekovým máslem

Hamburger s česnekovým máslem

Uvařeno podle receptu

Evy Stehlíkové z Brna

Vaříme express /21.06.18
Italský hruškový koláč

Italský hruškový koláč

Lída Holubová, Pelhřimov

Sladký život /21.06.18
Tvarohovo-malinové krucánky

Tvarohovo-malinové krucánky

K nedělní kávě

Nadýchané a křupavé

Podle receptu Jany Hartmanové z Ostravy

Sladký život /21.06.18
Čtyřmasé ražniči

Čtyřmasé ražniči

Květa Kroupová, Praha

Vaříme express /20.06.18
Rožněná hovězí kýta

Rožněná hovězí kýta

Dalibor Marounek, Roudnice

Všehochuť /20.06.18
Ostré kuřecí kapsy

Ostré kuřecí kapsy

Ivana Černá, Praha

Všehochuť /20.06.18
Bounty pie

Bounty pie

Tereza Drobníčková, Chornice

Sladký život /20.06.18
Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Božsky lahodné

David Stejskal, Kroměříž

Sladký život /20.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama