Reklama
Treska se zázvorem
Fotogalerie:

Treska se zázvorem

Božena Kolářová

Pouště
Pikantní zázvor dodá rybě zajímavou chuť.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 500 g treska filé
  • z 1/2 citronu citronová šťáva
  • 2 lžíce máslo
  • sůl a pepř podle chuti
  • trocha kmín
  • 3 vejce
  • 200 ml mléko
  • 2 lžíce zázvor čerstvý strouhaný
  • 150 g sýr strouhaný
  • 1 lžíce petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Tresku nakrájíme na malé kousky, které pokapeme citronovou štávou.
  2. Zapékací mísu vymažeme máslem a naskládáme do ní kousky ryby. Osolíme, opepříme a posypeme kmínem. Pečeme asi 15 minut.
  3. Mezitím rozšleháme vejce v mléce a vmícháme nastrouhaný zázvor. Po 15 minutách rybu zalijeme vejcem s mlékem a dopečeme ještě 5 minut. Potom posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme dozlatova.
  4. Hotovou tresku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bageta s překvapením

Bageta s překvapením

Můžeš ji podávat návštěvám nebo jako lehkou večeři. Kateřina Bedravová, Veselí ...
Za pár korun /10.10.08
Sladkokyselé okurky

Sladkokyselé okurky

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Za pár korun /15.03.13
Knedlíky s krůtí směsí

Knedlíky s krůtí směsí

Hodí se k nim špenát  nebo zelí.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Za pár korun /15.02.15
Lasagne s mletým masem

Lasagne s mletým masem

Zkus moje vylepšené lasagne.
Jana Motlová, Kralupy nad Vltavou
Za pár korun /17.09.09
Bramborové lokše s jatýrky

Bramborové lokše s jatýrky

Dříve je hospodyňky pekly přímo na kamnech, dnes poslouží pánev.

Renata Slavíčková,...

Za pár korun /14.12.15
Pikantní těstoviny s čerstvou zeleninou

Pikantní těstoviny s čerstvou zeleninou

Na posypání nám obyčejný sýr chutná nejvíc.

Jana Remková, Orlová


Za pár korun /19.10.15
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama