Reklama
Tousty s vejci, šunkou a sýrem
Fotogalerie:

Tousty s vejci, šunkou a sýrem

Lenka Drahoňová

Brno
Mám ráda společnost a nabízím rychlé občerstvení ze surovin, které většinou míváme doma i v případě, když přijde nečekaná návštěva.
Lenka Drahoňová, Brno

Ingredience

  • 4 vejce
  • 150 g sýr
  • 4 stroužky česnek
  • 150 g šunka
  • 1 bageta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Šunku pokrájíme na velmi malé kostičky, sýr nastrouháme na jemné nudličky.Do misky rozklepneme vejce, přidáme sýr a šunku, ochu­tíme pepřem a solí a promícháme.
  2. krok2
    Na pánvi rozehřejeme olej, na krajíčky veky namažeme vytvořenou směs a dáme sma­žit na rozpálený olej nejprve namazanou stranou. Teprve když jdou po pánvi veky posunovat, opatrně je obrátíme a opékáme také z druhé strany.
  3. krok3
    Když jsou opečené i z druhé strany, vyndáme je z pánve (nejlépe na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk) a pomažeme je zespoda jako topinky rozetřeným česnekem.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové placky

Celerové placky

Zeleninu v této podobě zpravidla akceptují i muži, kteří jinak vyžadují jen maso. ...
Za pár korun /28.02.12
Pečený čaj

Pečený čaj

V zimě se nad šálkem voňavého čaje krásně vzpomíná na léto.
Lenka ...
Za pár korun /24.10.08
Tvarůžkový salát

Tvarůžkový salát

Tvarůžky máme rádi na různé způsoby.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Za pár korun /03.08.14
Rychlá večeře

Rychlá večeře

Květák nemusí být jenom obalovaný - když zbydou brambory od oběda, stačí přidat ...

Za pár korun /26.02.13
Houbová polévka s nočky

Houbová polévka s nočky

Zdeňka Polanská, Vsetín

Za pár korun /09.08.18
Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Tyto vuřty nejsou složité a v různých variacích se mohou stát rychlou a vydatnou ...
Za pár korun /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu