Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
steak
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2318 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 191 g
Tuky 98 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výborný nápad na party.Dobré i z vepřového nebo z kuřete.

Suroviny

sójová omáčka 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
nejlépe hnědý
roštěnka lze nahradit svíčkovou, nakrájená na proužky
olivový olej 1 PL
velká, na tenké plátky
sůl
pepř
krajíce, bílý i tmavý
rozetřené
česnek 1 stroužek
rozdrcený, utřený s máslem
řeřicha
na ozdobu, lze nahradit jinými zelenými lístky

Postup

1

Naložte steak v míse smíchejte víno, sójovou omáčku, hořčici a cukr. Vsypte maso a důkladně je opepřete; nechte marinovat, než si připravíte vše ostatní.

2

Nechte zezlátnout cibuli Olej nalijte do velké pánve a nechte ho asi minutu rozpálit na středním plameni. Zesilte oheň na maximum, nasypte do pánve cibuli a za častého míchání ji smažte 3–4 minuty, aby pořádně zezlátla. Pak ji vyjměte, ale pořád udržujte teplou.

3

Opečte maso Děravou naběračkou vyjměte maso z marinády a půl minuty je zprudka smažte na pánvi po cibuli. Přilijte marinádu z misky a pár vteřin vařte, dokud omáčka nezačne obalovat maso. Osolte, opepřete a uchovejte v teple.

4

Servírujte Opečte chleba, potřete ho česnekovým máslem a překrojte napůl. Na každý krajíček lžičkou naneste trochu cibule a proužky masa. Ozdobte zelenými lístky a okamžitě podávejte.

Kouzelná přísada:
Ostrá a zároveň jemná hořčice z francouzského Dijonu získala mezi dochucovadly post samostatné kategorie. V našem srdci má samozřejmě stálé místo česká hořčice, ale na vaření se lépe hodí dijonská. Má totiž intenzivnější chuť, a tak víc vyniká v marinádách a zálivkách. 

Tip Apetitu:
Úspěch minutek závisí v první řadě na tom, jestli sáhnete po správném kousku masa. Z hovězího je to především svíčková a roštěná, z vepřového takzvaná panenka, ale rychle měkké budou i kotleta nebo krkovice. Bezproblémovou rychlou úpravu zaručuje samozřejmě drůbeží maso. Kvalita rozhoduje především u hovězího – při rychlé úpravě dostatečně zkřehne a podrží si dost šťávy, jen pokud je správně odleželé.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/9

Komentáře

30.08.2007 16:43
Recept se nachází v č.9/04, str.10
04.03.2007 21:24
ach jo ta úprava patří ke steaku s omáčkou pizzaiola...sorry:-)
04.03.2007 21:23
Je to moc dobré! Nicméně jsem při druhém pokusu česnek nejprve osmahl do žluta v olivovém oleji a teprve poté přidal ostatní ingredience. Na závěr jsem v omáčce nechal prohřát několik zelených oliv. Mňam:-)
22.11.2006 23:29
naprosto vynikajicí!!!
02.03.2006 16:05
Je to nas oblibeny recept, rychly a desne dobry.:)

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč