Reklama
Reklama
Tiramisky
Fotogalerie:

Tiramisky

Katka Miláčková

Praha
Sladká jednohubka z piškotů je pochoutka.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 250 ml espresso
  • 500 g lučina
  • 4 lžičky rum
  • 250 ml šlehačka
  • kakao
  • 4 lžíce cukr moučkový
  • 480 g piškoty
  • 3 kapky aroma mandlové
  • 3 kapky aroma rumové
  • 10 lžic vaječný likér

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do vychladlé kávy přidáme rum a obě tresti. Smícháme lučinu, cukr a vaječný koňak. Ušleháme šlehačku a vmícháme do sýrového základu. Na tác rozložíme polovinu piškotů rovnou stranou nahoru, nanášíme krém a přiklopíme rovnou stranou piškotů.
  2. Slepené piškoty z obou stran pokapeme polovinou vychladlé kávy. Piškoty přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme asi na 12 hodin do ledničky. Poté tiramisky hustě posypeme kakaem, pak moučkovým cukrem a doprostřed každé vpíchneme párátko. Při servírování můžeme každou tiramisku vložit do papírového košíčku.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné sýrové taštičky

Plněné sýrové taštičky

Výborné pohoštění pro návštěvu. Kateřina Zanášková, Vlkoš
Za pár korun /28.04.16
Mrkev s jarní cibulkou

Mrkev s jarní cibulkou

Výborné k masu nebo jen tak k zakousnutí.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /29.08.15
Těstoviny s bramborami

Těstoviny s bramborami

Trochu neobvyklá, ale dobrá kombinace.
Libuše Lukešová, Klatovy
Za pár korun /13.10.11
Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Místo máku můžeš dát i kmín, sezam nebo sýr.

Zdeněk Holý, Písařova Vesce

...
Za pár korun /20.10.15
Pečenáče

Pečenáče

Originální pohoštění pro návštěvu.
Anežka Marelová, Frýdlant nad Ostravicí
Za pár korun /03.02.11
Kremrolky s pomazánkou ze sušených rajčat a rozmarýnu

Kremrolky s pomazánkou ze sušených rajčat a rozmarýnu

Upečeno podle receptu

Veroniky Adámkové z Prahy

Za pár korun /09.01.18
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama