Reklama
Tiramisky
Fotogalerie:

Tiramisky

Katka Miláčková

Praha
Sladká jednohubka z piškotů je pochoutka.
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 250 ml espresso
  • 500 g lučina
  • 4 lžičky rum
  • 250 ml šlehačka
  • kakao
  • 4 lžíce cukr moučkový
  • 480 g piškoty
  • 3 kapky aroma mandlové
  • 3 kapky aroma rumové
  • 10 lžic vaječný likér

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Do vychladlé kávy přidáme rum a obě tresti. Smícháme lučinu, cukr a vaječný koňak. Ušleháme šlehačku a vmícháme do sýrového základu. Na tác rozložíme polovinu piškotů rovnou stranou nahoru, nanášíme krém a přiklopíme rovnou stranou piškotů.
  2. Slepené piškoty z obou stran pokapeme polovinou vychladlé kávy. Piškoty přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme asi na 12 hodin do ledničky. Poté tiramisky hustě posypeme kakaem, pak moučkovým cukrem a doprostřed každé vpíchneme párátko. Při servírování můžeme každou tiramisku vložit do papírového košíčku.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Francouzský salát

Francouzský salát

Jednoduchý a velmi chutný. Dagmar Hahnová, Praha 
Za pár korun /20.09.12
Ovocný korpus

Ovocný korpus

Je lepší až druhý den, když se odleží.
Jiřina Dobiášová, Hrušovany
Za pár korun /19.11.10
Závin se žampiony a šunkou

Závin se žampiony a šunkou

Oblíbený recept mojí maminky.

Dana Studentová, Znojmo

Za pár korun /19.02.15
Zelné závitky v tomatové omáčce

Zelné závitky v tomatové omáčce

Za trochu pracnější oběd tě tvá rodina nebo hosté jistě odmění velikou ...
Za pár korun /09.06.13
Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Na zeleninu bychom neměli zapomínat.

Eva Navrátilová, Vlašim

Za pár korun /02.02.15
Chalupářská bašta

Chalupářská bašta

Přijde nám k chuti, je jednoduchá a rychle hotová.
Jaroslava Horáková, ...
Za pár korun /15.12.08
 

Nejnovější

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Jako oběd nebo večeře nasladko je nedostižný. Alžběta Hrdinková, Chrudim
Škola vaření /29.04.17
Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne se zeleninou a sýrem

Lasagne mám vždy po ruce ve spíži. Toto je jedna z mých nejoblíbenějších ...

Všehochuť /29.04.17
Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...

Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama