Ingredience
- 250 ml espresso
- 500 g lučina
- 4 lžičky rum
- 250 ml šlehačka
- kakao
- 4 lžíce cukr moučkový
- 480 g piškoty
- 3 kapky aroma mandlové
- 3 kapky aroma rumové
- 10 lžic vaječný likér
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do vychladlé kávy přidáme rum a obě tresti. Smícháme lučinu, cukr a vaječný koňak. Ušleháme šlehačku a vmícháme do sýrového základu. Na tác rozložíme polovinu piškotů rovnou stranou nahoru, nanášíme krém a přiklopíme rovnou stranou piškotů.
-
Slepené piškoty z obou stran pokapeme polovinou vychladlé kávy. Piškoty přendáme do uzavíratelné nádoby a dáme asi na 12 hodin do ledničky. Poté tiramisky hustě posypeme kakaem, pak moučkovým cukrem a doprostřed každé vpíchneme párátko. Při servírování můžeme každou tiramisku vložit do papírového košíčku.