Na posypání je ideální strouhaný parmazán.
Svatava Horáková, Olomouc
Ingredience
- 2 ks lilek
- sůl podle potřeby
- 4 lžíce olivový olej
- špetka mletého pepře
- 1 lžička oregano
- 4 stroužky česnek
- 1 cibule
- 1/2 lžičky sladká paprika
- 200 g rajčatové pyré
- 2 snítky bazalka
- 1 balíček těstoviny
- tvrdý sýr na posypání
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme na síto, osolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Připravené plátky osušíme papírovou utěrkou, vyrovnáme na plech a potřeme polovinou olivového oleje. Posypeme je čerstvě mletým pepřem a oreganem, přidáme celé stroužky česneku a pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.
-
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na zbylém oleji. Zaprášíme mletou paprikou a přidáme rajčatové pyré a nasekanou bazalku. Vše prohřejeme, přidáme pečené lilky i s česnekem a směs rozmačkáme a promícháme vidličkou. Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme s lilkovou směsí a nahrubo strouhaným sýrem.