Reklama
Těstoviny s pečeným lilkem
Fotogalerie:

Těstoviny s pečeným lilkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na posypání je ideální strouhaný parmazán.

Svatava Horáková, Olomouc

Ingredience

  • 2 ks lilek
  • sůl podle potřeby
  • 4 lžíce olivový olej
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžička oregano
  • 4 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky sladká paprika
  • 200 g rajčatové pyré
  • 2 snítky bazalka
  • 1 balíček těstoviny
  • tvrdý sýr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme na síto, osolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Připravené plátky osušíme papírovou utěrkou, vyrovnáme na plech a potřeme polovinou olivového oleje. Posypeme je čerstvě mletým pepřem a oreganem, přidáme celé stroužky česneku a pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na zbylém oleji. Zaprášíme mletou paprikou a přidáme rajčatové pyré a nasekanou bazalku. Vše prohřejeme, přidáme pečené lilky i s česnekem a směs rozmačkáme a promícháme vidličkou. Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme s lilkovou směsí a nahrubo strouhaným sýrem.

Pošli recept! 8/2014 (17.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Peču si ho i v zimě na grilu v troubě. Eliška Marková,Kolín
Za pár korun /20.08.08
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Chutnají i studené.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /07.05.16
Vaječný svítek s hráškem

Vaječný svítek s hráškem

Mnohokrát se mi stalo, že před výplatou mi v peněžence zbyla poslední stovka, ...
Za pár korun /14.11.08
Boršč s kloboučkem z pesta

Boršč s kloboučkem z pesta

Pesto se dá udělat i doma ze sušených rajčat.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /10.01.13
Pečený čaj

Pečený čaj

V zimě se nad šálkem voňavého čaje krásně vzpomíná na léto.
Lenka ...
Za pár korun /24.10.08
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Někdy cibuli se slaninou dopředu orestuji, ale není to nutné.
Klára Votavová, Praha
...
Za pár korun /06.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu