Reklama
Těstoviny s pečeným lilkem
Fotogalerie:

Těstoviny s pečeným lilkem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Na posypání je ideální strouhaný parmazán.

Svatava Horáková, Olomouc

Ingredience

  • 2 ks lilek
  • sůl podle potřeby
  • 4 lžíce olivový olej
  • špetka mletého pepře
  • 1 lžička oregano
  • 4 stroužky česnek
  • 1 cibule
  • 1/2 lžičky sladká paprika
  • 200 g rajčatové pyré
  • 2 snítky bazalka
  • 1 balíček těstoviny
  • tvrdý sýr na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Lilek omyjeme, nakrájíme na kolečka, rozložíme na síto, osolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Připravené plátky osušíme papírovou utěrkou, vyrovnáme na plech a potřeme polovinou olivového oleje. Posypeme je čerstvě mletým pepřem a oreganem, přidáme celé stroužky česneku a pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 20 minut.

  2. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme ji na zbylém oleji. Zaprášíme mletou paprikou a přidáme rajčatové pyré a nasekanou bazalku. Vše prohřejeme, přidáme pečené lilky i s česnekem a směs rozmačkáme a promícháme vidličkou. Těstoviny uvaříme dle návodu a podáváme s lilkovou směsí a nahrubo strouhaným sýrem.

Pošli recept! 8/2014 (17.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Falešné lasagne

Falešné lasagne

Zkuste jednodušší variantu mého přítele. Jana Boháčová, Děčín
Za pár korun /22.07.14
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatá pochoutka, kterou si oblíbíš.

Alena Krátká, Hodonín

Za pár korun /05.03.16
Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Zapečené brambory s brokolicí a nivou

Chutný a zdravý oběd, který rozhodně nedá moc práce.

Tereza Hájková, ...

Za pár korun /14.07.13
Polentové noky

Polentové noky

Borůvky můžeme nahradit jakýmkoliv podušeným ovocem.
Kateřina Gajová, Brno
Za pár korun /20.10.12
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu