Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Harissové kuře s bulgurem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1824 kcal
Bílkoviny 138 g
Sacharidy 259 g
Tuky 24 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a vydatná večeře

Suroviny

potřená harrisou
1 PL
harrisa nebo jiná pálivá pasta
olej 1 PL
rostlinný nebo slunečnicový
na půlkolečka
2 PL
piniové semínko
meruňky 1 hrst
sušené, nesířené
bulgur 300 g
vývar 600 ml
horký, kuřecí (z kostky)
sůl
na dochucení
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekané lístky
pepř

Postup

1

V hluboké nepřilnavé pánvi zahřejte olej a opečte kuřecí prsa, 3 minuty z každé strany, aby zezlátla. Dejte je stranou. Do pánve vsypte cibuli, 5 minut opékejte doměkka. Přidejte semínka a pár minut restujte. Vsypte meruňky, bulgur, vývar, dochuťte a přiklopte. Duste 10 minut, aby se vývar z větší části vstřebal. Pak na pánev vraťte maso a odklopené vařte 5 minut, aby se voda odpařila a kuře prohřálo. Zdobte koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč