Reklama
Tatínkovy řízečky
Fotogalerie:

Tatínkovy řízečky

Jana Remková

Orlová

Přidej pořádnou kupu čerstvé zeleniny.

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 2 vepřové plátky
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 lžička olej
  • 150 g celer
  • šťáva z 1 citronu
  • 20 g rostlinný tuk
  • 20 g cibule
  • 2 lžíce strouhaný eidam 30%
  • 2 lžičky rajský protlak

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Naklepaný řízek osolíme, opepříme a opečeme na lžičce oleje.
  2. Oloupaný celer nahrubo nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a podusíme na tuku. Než zcela změkne, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli s rajským protlakem a ještě chvíli dusíme. Pokud je to potřeba, podlijeme vodou.

  3. Na maso rozetřeme připravenou směs, posypeme sýrem a zapečeme pod grilem.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelná kolečka

Zelná kolečka

Brambory, zelí a salám mám doma vždycky. Když nevím, co vařit, usmažím tyto ...
Za pár korun /22.09.09
Gratinovaná brokolice  v omáčce Mornay

Gratinovaná brokolice v omáčce Mornay

Výborná je samotná, ale hodí se i jako příloha.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem


...
Za pár korun /15.10.15
Salámo-sýrové placky

Salámo-sýrové placky

Když se mi podaří připravit opravdovou pochoutku za pár korun, mám radost. Tentokrát ...
Za pár korun /05.12.08
Bílé fazole s uzeným

Bílé fazole s uzeným

Na luštěniny bychom neměli zapomínat.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /09.02.14
Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Zelná polévka se zkaramelizovanou baby karotkou

Výborná zelná polévka dle mé fantazie.

Martin Táborský, Krnov

Za pár korun /02.06.13
Zakysané rohlíčky

Zakysané rohlíčky

Můžeš je plnit také ořechovou nádivkou. 

Libuše Hlaváčová, Brno 

Za pár korun /07.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu