Reklama
Taštičky plněné zelím
Fotogalerie:

Taštičky plněné zelím

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Peču je, když chci udělat manželovi radost.

Petra Straková, Děčín 


Ingredience

  • 1 sklenice kysané zelí
  • 100 g šunka
  • 50 g anglická slanina
  • 1 listové těsto
  • 1 vejce
  • 1 hrst lněná či sezamová semínka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí mírně propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pak je chvíli podusíme na mírném ohni a necháme vychladnout. 

  2. Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky, společně osmahneme v pánvi a smícháme se zelím. 

  3. Těsto rozválíme na tenký plát a ten rozkrájíme na čtverce 5 x 5 cm. Na ně rozdělíme připravenou směs, protilehlé rohy přimáčkneme a vytvoříme taštičky. Dáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lněnými či sezamovými semínky a pe-čeme 15–20 minut při 180 °C dozlatova.

Pošli recept! 9/2013 (5.8.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové brambory

Celerové brambory

Zkus zařadit celer do svého jídelníčku. Tereza Šrámková, Brno
Za pár korun /03.08.12
Kuřecí řízky s dýní

Kuřecí řízky s dýní

Nejchutnější je dýně hokaido.

Květa Hošková, Vratimov

Za pár korun /29.09.13
Zapečené houby se sýrem

Zapečené houby se sýrem

Hana Bílá, České Budějovice

Za pár korun /02.07.18
Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...

Za pár korun /21.02.13
Bramborový salát

Bramborový salát

Nechávám jej alespoň tři hodiny odležet.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Za pár korun /21.12.15
Ovocné srdce

Ovocné srdce

Výborný a jednoduchý koláč s letním ovocem.

Jana Kotoučková, Vavřinec-Veselice

Za pár korun /03.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu