Peču je, když chci udělat manželovi radost.
Petra Straková, Děčín
Ingredience
- 1 sklenice kysané zelí
- 100 g šunka
- 50 g anglická slanina
- 1 listové těsto
- 1 vejce
- 1 hrst lněná či sezamová semínka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zelí mírně propláchneme, necháme okapat a nasekáme. Pak je chvíli podusíme na mírném ohni a necháme vychladnout.
-
Šunku a slaninu nakrájíme na kostičky, společně osmahneme v pánvi a smícháme se zelím.
-
Těsto rozválíme na tenký plát a ten rozkrájíme na čtverce 5 x 5 cm. Na ně rozdělíme připravenou směs, protilehlé rohy přimáčkneme a vytvoříme taštičky. Dáme je na plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme lněnými či sezamovými semínky a pe-čeme 15–20 minut při 180 °C dozlatova.