Jiný ovocný koláč už nebude potřeba.
Ludmila Velasová, Pěnčín
Ingredience
- 200 g hladké mouky
- špetka soli
- 40 g cukru
- 70 g rozpuštěného másla
- 1 žloutek
- 70 m vlažného mléka
- 15 g droždí
- 500 g tbarohu
- 70 g cukru
- 2 velká vejce
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1 lžíce krupičky
- podle potřeby drobné ovoce (čerstvé nebo mražené)
- 2 vanilkové cukry
- 70 g polohrubé mouky
- 30 g cukru krupice
- 50 g změklého másla
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. V míse vypracujeme z mouky, soli, cukru, rozpuštěného másla, žloutku a mléka smíchaného s droždím hladké těsto. Necháme vykynout.
-
2. Na náplň promícháme tvaroh s cukrem. Postupně zašleháme vejce, lžíci rozpuštěného zchladlého másla a krupičku. Těsto si rozdělíme podle velikosti forem na tartaletky. Vyválíme kruhy, kterými vyložíme vymazané a vysypané formičky, přebytečné těsto odkrojíme. Můžeme z něj formičkou vytvořit ozdobné tvary, které nakonec přilepíme na koláč.
-
3. Na těsto rozetřeme připravenou tvarohovou náplň. Posypeme ovocem obaleným ve vanilkovém cukru a nakonec posypeme drobenkou připravenou z polohrubé mouky, cukru a másla. Pečeme při teplotě 170 °C asi 20–30 minut.