Rychlé a moc dobré karbanátky pro ty, co nemusí pořád maso.
Jana Boháčová, Děčín
Ingredience
- Karbanátky :
- 400 g sýr eidam
- 200 g tavený smetanový sýr
- hladká mouka
- 2 vejce
- kukuřičné lupínky
- olej na smažení
- Tatarka :
- 200 g zakysaná smetana
- špetka koření chilli
- 2 lžíce kečup
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Eidam nahrubo nastrouháme a přidáme k tavenému sýru. Z hmoty tvarujeme malé karbanátky nebo kuličky, které obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a v drti z kukuřičných lupínků. Obalování můžeme zopakovat ještě jednou, ale už jen ve vajíčku a v kukuřičné drti. Obalené karbanátky osmažíme na rozpáleném oleji.
-
Ze zakysané smetany, špetky chilli a kečupu si vytvoříme domácí tatarku.Podáváme s vařenými brambory.