Reklama
Sýrové hrudky s pažitkou
Fotogalerie:

Sýrové hrudky s pažitkou

Jana Severová

Netradiční chuťovky pohostí návštěvu.
Jana Severová, 
Ústí nad Labem

Ingredience

  • 350 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g máslo
  • 100 g sýr eidam
  • 2 lžíce pažitka
  • 200 ml podmáslí

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na plech položíme pečicí papír. Mouku promícháme s kypřicím práškem, solí a pepřem. Přidáme na malé kousky pokrájené máslo, najemno nastrouhaný sýr a pažitku. Přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto.
  2. Pomocí polévkové lžíce vykrajujeme z těsta noky, které klademe na plech. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut.

Pošli recept! 11/2010 (8.10.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kovářské brambory

Kovářské brambory

Dagmar Štěpánová, Český Brod
Za pár korun /25.10.18
Karbanátky z mleté krkovice

Karbanátky z mleté krkovice

Jako přílohu podávám vařené brambory.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /18.12.13
Lenčiny zapékané špagety

Lenčiny zapékané špagety

Recept mám od své kamarádky.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Za pár korun /01.02.17
Brokolicové brambory

Brokolicové brambory

Osvědčil se jako sytý studentský oběd.

Jana Sklenářová, Žďár nad Sázavou

Za pár korun /19.10.12
Tlačenka s kaviárem

Tlačenka s kaviárem

Podáváme s pečivem a čerstvou zeleninou.

Pavla Mráčková, Soběslav

Za pár korun /28.03.15
Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Zapečené špekáčky s nivou a slaninou

Tyto vuřty nejsou složité a v různých variacích se mohou stát rychlou a vydatnou ...
Za pár korun /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu