Reklama
Reklama
Sýrové bábovičky s okurkovým salátem
Fotogalerie:

Sýrové bábovičky s okurkovým salátem

Jaroslava Studenovská

Praha
Jsou roztomilé, vypadají velmi hezky a chutnají báječně. Skvělá delikatesa pro milou návštěvu.
Jaroslava Studenovská, Praha

Ingredience

  • Bábovičky:
  • 200 g mouka polohrubá
  • 80 g škrob kukuřičný
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky paprika sladká mletá
  • 1 lžička koření provensálské
  • 150 g sýr strouhaný
  • 60 g máslo rozpuštěné
  • 2 jogurt bílý
  • 200 ml mléko
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olej
  • Salát:
  • 2 okurka
  • 2 lžíce ocet
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Polohrubou mouku a kukuřičný škrob dáme do mísy, přidáme sůl, kypřicí prášek, sladkou papriku a provensálské bylinky. Všechno dobře promícháme.
  2. Strouhaný sýr rozmícháme s rozpuštěným vychladlým máslem, jogurtem, mlékem a vajíčkem.
  3. Tekutou směs dobře promísíme se sypkou, silikonové formičky vymažeme olejem a postupně je plníme asi do 2/3 těstem.
  4. Bábovičky naskládáme na plech a pečeme je v předehřáté troubě při 180  °C přibližně 30 minut.
  5. Mezitím si připravíme salát. Okurky omyjeme, nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme dle chuti ocet, cukr, sůl, pepř a podle potřeby zředíme studenou vodou.
     
    TIP: Sýrové bábovičky můžeme podávat jak teplé, tak i studené.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šťáva z borůvek a malin

Šťáva z borůvek a malin

Můj tip, jak spotřebovat bohatou úrodu. Miluše Andrlová, Choceň
Za pár korun /21.08.15
Smažený jazyk s bramborovým salátem

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem ...
Za pár korun /05.09.12
Slaný dortíček

Slaný dortíček

Každý není na sladké.
Martina Špačková, Velká Bystřice
Za pár korun /03.10.08
Čínské nudle na mrkvi

Čínské nudle na mrkvi

Nejlepší jsou, když se maso dobře odleží v kořeněné marinádě s kečupem.
...
Za pár korun /04.08.11
Závin se zelím

Závin se zelím

Nepotrpím si na sladké, a tak jsem zkusila udělat závin naslano. S listovým těstem ...
Za pár korun /08.01.09
Katčiny brambůrky

Katčiny brambůrky

Můžeš je podávat jako přílohu i samostatně.
Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /08.09.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama