Reklama
Sýrové bábovičky s okurkovým salátem
Fotogalerie:

Sýrové bábovičky s okurkovým salátem

Jaroslava Studenovská

Praha
Jsou roztomilé, vypadají velmi hezky a chutnají báječně. Skvělá delikatesa pro milou návštěvu.
Jaroslava Studenovská, Praha

Ingredience

  • Bábovičky:
  • 200 g mouka polohrubá
  • 80 g škrob kukuřičný
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky paprika sladká mletá
  • 1 lžička koření provensálské
  • 150 g sýr strouhaný
  • 60 g máslo rozpuštěné
  • 2 jogurt bílý
  • 200 ml mléko
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olej
  • Salát:
  • 2 okurka
  • 2 lžíce ocet
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Polohrubou mouku a kukuřičný škrob dáme do mísy, přidáme sůl, kypřicí prášek, sladkou papriku a provensálské bylinky. Všechno dobře promícháme.
  2. Strouhaný sýr rozmícháme s rozpuštěným vychladlým máslem, jogurtem, mlékem a vajíčkem.
  3. Tekutou směs dobře promísíme se sypkou, silikonové formičky vymažeme olejem a postupně je plníme asi do 2/3 těstem.
  4. Bábovičky naskládáme na plech a pečeme je v předehřáté troubě při 180  °C přibližně 30 minut.
  5. Mezitím si připravíme salát. Okurky omyjeme, nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme dle chuti ocet, cukr, sůl, pepř a podle potřeby zředíme studenou vodou.
     
    TIP: Sýrové bábovičky můžeme podávat jak teplé, tak i studené.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Smažíme zprudka, aby kuličky nenasákly tuk. Veronika Soukupová, Zlín
Za pár korun /18.03.17
Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Díky netradičním ingrediencím na obalení jsou řízečky dietnější.

Alena ...

Za pár korun /20.09.17
Kapustovo-masové karbanátky

Kapustovo-masové karbanátky

Klasika, která nezklame.

Jarmila Fialová, Havlíčkův Brod

Za pár korun /13.01.16
Karbanátky z hermelínu

Karbanátky z hermelínu

Rychlé a levné.

Jaroslava Veselá, Lázně Libverda

Za pár korun /11.06.13
Celerové brambory

Celerové brambory

Zkus zařadit celer do svého jídelníčku.

Tereza Šrámková, Brno

Za pár korun /03.08.12
Kuřecí nudličky na česneku

Kuřecí nudličky na česneku

Česnekem nešetři, dodá nudličkám říz.
Dana Wróblová, Střítež
Za pár korun /09.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu