Reklama
Sýrové bábovičky s okurkovým salátem
Fotogalerie:

Sýrové bábovičky s okurkovým salátem

Jaroslava Studenovská

Praha
Jsou roztomilé, vypadají velmi hezky a chutnají báječně. Skvělá delikatesa pro milou návštěvu.
Jaroslava Studenovská, Praha

Ingredience

  • Bábovičky:
  • 200 g mouka polohrubá
  • 80 g škrob kukuřičný
  • 1/2 lžičky sůl
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 1/2 lžičky paprika sladká mletá
  • 1 lžička koření provensálské
  • 150 g sýr strouhaný
  • 60 g máslo rozpuštěné
  • 2 jogurt bílý
  • 200 ml mléko
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olej
  • Salát:
  • 2 okurka
  • 2 lžíce ocet
  • 2 lžíce cukr moučkový
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Polohrubou mouku a kukuřičný škrob dáme do mísy, přidáme sůl, kypřicí prášek, sladkou papriku a provensálské bylinky. Všechno dobře promícháme.
  2. Strouhaný sýr rozmícháme s rozpuštěným vychladlým máslem, jogurtem, mlékem a vajíčkem.
  3. Tekutou směs dobře promísíme se sypkou, silikonové formičky vymažeme olejem a postupně je plníme asi do 2/3 těstem.
  4. Bábovičky naskládáme na plech a pečeme je v předehřáté troubě při 180  °C přibližně 30 minut.
  5. Mezitím si připravíme salát. Okurky omyjeme, nastrouháme na hrubším struhadle. Přidáme dle chuti ocet, cukr, sůl, pepř a podle potřeby zředíme studenou vodou.
     
    TIP: Sýrové bábovičky můžeme podávat jak teplé, tak i studené.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Omáčka ze srdíček

Omáčka ze srdíček

Kuřecí srdíčka nám moc chutnají. Lucie Ožanová, Havířov
Za pár korun /07.09.12
Francouzské brambory

Francouzské brambory

S čočkou jsou rozhodně zajímavější.

Jana Součková, Praha

Za pár korun /07.04.13
Zapečená kuřecí játra

Zapečená kuřecí játra

Když jdu kupovat maso, nemohu vždy vybírat podle toho, na co bych měla chuť, ale hlavně ...
Za pár korun /23.09.08
Štrúdl s vejci, salámem a mátou

Štrúdl s vejci, salámem a mátou

Tento štrúdl mi pomáhala připravovat naše dcera. Dnes ho už umí udělat sama. Je velice ...
Za pár korun /19.07.10
Utopenci

Utopenci

Oblíbená svačinka nejen na silvestra.
Helena Zavacká, Oldřichov na Hranicích
Za pár korun /23.12.11
Hovězí na kořenové zelenině

Hovězí na kořenové zelenině

Naše oblíbená úprava hovězího.

Barbora Gavláková, Havířov

Za pár korun /06.06.12
 

Nejnovější

Domácí libečkové pesto

Domácí libečkové pesto

Když mi přijde, že má slaný pokrm nevýraznou chuť, hned do něj přidám toto ...
Škola vaření /23.08.17
Houbový štrúdl

Houbový štrúdl

Listové těsto se k houbám hodí.

Barbora Slánská, Chrudim

Škola vaření /23.08.17
Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Špaldové kakaové palačinky s tvarohem a borůvkami

Pečeme na pánvi jen s kapkou oleje.

Romana Rubášová, Klatovy

Vaříme express /23.08.17
Jablečné koláčky z listového těsta

Jablečné koláčky z listového těsta

Výborná alternativa klasického závinu.

Eva Kropáčková, Pardubice

Sladký život /23.08.17
Piškotový koláč s ovocem

Piškotový koláč s ovocem

Lesní plody mám vždy zamražené do zásoby, ráda s nimi peču koláče.

Božena ...

Sladký život /23.08.17
Rybízové řezy

Rybízové řezy

Je to rychlý sváteční moučník.

Hana Šátralová, Praha

Sladký život /23.08.17
Těstovinový nákyp

Těstovinový nákyp

Po nandání na talíře jen ozdobíme bazalkou.

Alena Votýpková, Most

Škola vaření /22.08.17
Lilky na celý rok

Lilky na celý rok

Pestrobarevná zeleninová zásoba na zimu.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Škola vaření /22.08.17
Kynuté meruňkové knedlíky

Kynuté meruňkové knedlíky

S tvarohem jsou nejlepší, ale i mák je dobrý.

Jarmila Otřísalová, Staré ...

Škola vaření /22.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama