Reklama
Sýrová bábovka
Fotogalerie:

Sýrová bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tebe ani tvé hosty rozhodně nezklame.

Jiřina Holečková, Karviná

Ingredience

  • 50 g másla
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky pepře a soli
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku sušeného droždí
  • 50 g čedaru
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 100 ml mléka
  • 150 g ementálu (plátky)
  • podle chuti zelenina
  • 2 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme se žloutky a solí a pepřem. Přidáme prosátou mouku promíchanou s droždím, jemně nastrouhaný čedar a petrželku. Zalijeme vlažným mlékem a zpracujeme těsto. Dáme ho do olejem vytřené formy a necháme na teplém místě nakynout. 

  2. Pak zvolna upečeme dozlatova. Bábovku vyklopíme, pokryjeme plátky ementálu a vložíme na minutu do teplé trouby, aby se sýr jen mírně roztavil. Vychladlý věnec položíme na tác a obložíme zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlíky s krůtí směsí

Knedlíky s krůtí směsí

Hodí se k nim špenát  nebo zelí. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Za pár korun /15.02.15
Cibulové košíčky

Cibulové košíčky

Roztomilé a velmi chutné pohoštění.

Sabina Lišková, Teplice

Za pár korun /15.04.16
Zapečené petrželové těstoviny

Zapečené petrželové těstoviny

Lehký chutný pokrm.

Dominika Tučková, Sadská

Za pár korun /28.06.13
Šunkové závitky s česnekem

Šunkové závitky s česnekem

I když je tam česnek, který dětem moc nejede, tyhle závitky jim chutnají.

Natalija ...

Za pár korun /08.12.15
Dršťková se slaninou

Dršťková se slaninou

Nejlepší je s čerstvou majoránkou.

Petr Láska, Chomutov

Za pár korun /17.01.16
Kuřecí překvapení

Kuřecí překvapení

Jsou moc dobrá třeba s grilovanou zeleninou.

Jana Králíčková, Návsí

Za pár korun /23.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu