Reklama
Sýrová bábovka
Fotogalerie:

Sýrová bábovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tebe ani tvé hosty rozhodně nezklame.

Jiřina Holečková, Karviná

Ingredience

  • 50 g másla
  • 2 žloutky
  • 1/2 lžičky pepře a soli
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1/2 sáčku sušeného droždí
  • 50 g čedaru
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 100 ml mléka
  • 150 g ementálu (plátky)
  • podle chuti zelenina
  • 2 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme se žloutky a solí a pepřem. Přidáme prosátou mouku promíchanou s droždím, jemně nastrouhaný čedar a petrželku. Zalijeme vlažným mlékem a zpracujeme těsto. Dáme ho do olejem vytřené formy a necháme na teplém místě nakynout. 

  2. Pak zvolna upečeme dozlatova. Bábovku vyklopíme, pokryjeme plátky ementálu a vložíme na minutu do teplé trouby, aby se sýr jen mírně roztavil. Vychladlý věnec položíme na tác a obložíme zeleninou.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové pusinky

Bramborové pusinky

Mám mlsnou rodinu a nezbývá mi než vymýšlet různé finty, aby si na něčem pochutnala. ...
Za pár korun /01.09.08
Špaldová pizza s mozzarelou

Špaldová pizza s mozzarelou

Domácí pizza je vynikající.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /01.05.13
Těstovinový krabí salát

Těstovinový krabí salát

Za pár korun se dají lehce připravit i docela zdravé pochoutky. Já jsem si hodně ...
Za pár korun /08.12.08
Minisendviče s pomazánkou

Minisendviče s pomazánkou

Hezké a přitom rychlé pohoštění.

Eva Zlatníková, Praha

Za pár korun /01.04.16
Špenátový závin

Špenátový závin

Veronika Marková, Český Těšín

Za pár korun /24.06.19
Bramborový guláš

Bramborový guláš

Obyčejné jídlo, které celá rodina miluje.

Ivo Zdenický, Přerov

Za pár korun /09.01.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu