Reklama
Šunkové dortíčky s cuketou
Fotogalerie:

Šunkové dortíčky s cuketou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Ozdobila jsem je lístky ze zbylého těsta.

Veronika Šímová, Praha

Ingredience

  • Korpus:
  • 100 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 75 g tvarohu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 žloutek
  • podle chuti sůl
  • Obloha:
  • 150 g dušené šunky
  • 125 g tvarohu
  • 40 g plísňového sýra nebo tvarůžků
  • 2 vejce
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • trocha soli
  • trocha pepře
  • trocha tymiánu
  • 150 g malých cuket
  • 2 menší rajčata
  • podle potřeby sezamová semínka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, kypřicího prášku, tvarohu, oleje, žloutku a špetky soli uhněteme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a dáme na 30 minut vychladnout do ledničky.

  2. Vymastíme 4 malé koláčové formičky (průměr 12 cm) a vysypeme moukou.

  3. Těsto na pomoučené ploše vyválíme a vyložíme jím formičky. Několikrát propíchneme vidličkou. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  4. Šunku nakrájíme na kostičky nebo nudličky a dáme do větší mísy. Přidáme zbytek tvarohu, rozdrobený plísňový sýr (nebo nakrájené tvarůžky), vejce, bílý jogurt, sůl, pepř a tymián. Vše smícháme.

  5. Směs dáme do formiček s těstem. Cuketu nakrájíme na kolečka a rajčata také. Rozložíme na připravenou směs. Posypeme sezamovými semínky. Pečeme 30 minut.

Pošli recept! - Speciál - Hravé pečení a vaření (11.10.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá.  Petr Papež, ...
Za pár korun /05.03.12
Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Moje oblíbené jídlo, je hotové za chvíli.

Nikola Sudová, Soběslav

Za pár korun /23.05.16
Játra na slanině

Játra na slanině

Je to manželovo oblíbené jídlo. Hlavní výhodou je jeho cena.

Květa Horáčková, ...

Za pár korun /18.02.14
Vepřové karí s kapustičkami

Vepřové karí s kapustičkami

Růžičková kapusta je nejen moc dobrá, ale také zdravá. Proto ji máme na talíři ...
Za pár korun /24.07.13
Rychlá klobásková omáčka

Rychlá klobásková omáčka

Když je velký hlad, hutná omáčka přijde vhod.

Karin Dohnálková, Dubňany

Za pár korun /21.09.12
Čuhajdy

Čuhajdy

Jednoduché ořechové cukroví. 

Lenka Čajková, Velká nad ...

Za pár korun /23.02.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu