Reklama
Štrúdl s vejci, salámem a mátou
Fotogalerie:

Štrúdl s vejci, salámem a mátou

Jana Roučková

Libětice
Tento štrúdl mi pomáhala připravovat naše dcera. Dnes ho už umí udělat sama. Je velice jednoduchý.
Jana Roučková‚ Libětice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 6 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • hrst máta
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 200 g salám šunkový
  • 100 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli‚ přidáme 5 vajec‚ osolíme‚ opepříme a uděláme míchaná vajíčka. Necháme vystydnout.
  2. Listové těsto rozválíme na plát, na který rozložíme míchaná vajíčka. Posypeme nakrájeným šunkovým salámem, sýrem a rozdrobenou sušenou mátou. Zabalíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Štrúdl pečeme na 250 °C 20–25 minut.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kostky sypané perníkem

Kostky sypané perníkem

Kdo by nemiloval jahody a perník? Tento recept snoubí obě chuti dohromady a ještě ...
Za pár korun /27.05.17
Sekaná z cukety

Sekaná z cukety

Vše můžeme také připravit ve formě na srnčí hřbet.

Alena Pácalová, ...

Za pár korun /18.09.17
Houbová omáčka s krutony

Houbová omáčka s krutony

Rychlá omáčka, kde jsou základem žampiony a smetana.

Martin Mrowiec, Karviná

Za pár korun /17.03.12
Pórkový koláč

Pórkový koláč

Máme rádi sladké moučníky, ale tento slaný koláč jim bez problému konkuruje.
Jana ...
Za pár korun /19.11.08
Kukrecht

Kukrecht

Původní jídlo z německého pohraničí.

Markéta Kopečná, Uhříněves

Za pár korun /09.02.16
Vaječný svítek s hráškem

Vaječný svítek s hráškem

Mnohokrát se mi stalo, že před výplatou mi v peněžence zbyla poslední stovka, ...
Za pár korun /14.11.08
 

Nejnovější

Krůtí směs s hlívou

Krůtí směs s hlívou

Anna Fajtová, Praha
Vaříme express /19.02.20
Noky s omáčkou

Noky s omáčkou

Vratilav Horký, Sokolov

Vaříme express /19.02.20
Rychlý jarní salát

Rychlý jarní salát

Jana Baláková, Písek

Zdravě a chutně /19.02.20
Játrové palačinky se sýrovou náplní

Játrové palačinky se sýrovou náplní

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /19.02.20
Snídaně v anglickém stylu

Snídaně v anglickém stylu

Karolína Hrušková, Praha

Všehochuť /19.02.20
Kuřecí čína

Kuřecí čína

Podle receptu

Jindřišky Hájkové z Chrudimi

Všehochuť /19.02.20
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli

Oceníš dokonalou chuť

Robert Nerad


Všehochuť /19.02.20
Novohradský vepřový plátek

Novohradský vepřový plátek

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /18.02.20
Domácí langoše

Domácí langoše

Jaroslava Šrubařová, Bystřice pod Hostýnem

Za pár korun /18.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama