Reklama
Štrúdl s vejci, salámem a mátou
Fotogalerie:

Štrúdl s vejci, salámem a mátou

Jana Roučková

Libětice
Tento štrúdl mi pomáhala připravovat naše dcera. Dnes ho už umí udělat sama. Je velice jednoduchý.
Jana Roučková‚ Libětice

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 6 vejce
  • 1 cibule
  • 2 lžíce máslo
  • hrst máta
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 200 g salám šunkový
  • 100 g sýr

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme nakrájenou cibuli‚ přidáme 5 vajec‚ osolíme‚ opepříme a uděláme míchaná vajíčka. Necháme vystydnout.
  2. Listové těsto rozválíme na plát, na který rozložíme míchaná vajíčka. Posypeme nakrájeným šunkovým salámem, sýrem a rozdrobenou sušenou mátou. Zabalíme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Štrúdl pečeme na 250 °C 20–25 minut.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelné listy plněné houbami

Zelné listy plněné houbami

Připravuji je spíš při slavnostních příležitostech, výhodou je, že se dají udělat ...
Za pár korun /03.03.16
Sekané „sopky“

Sekané „sopky“

Vypadají úžasně a jsou moc dobré.

Lenka Feiglová, Kdyně

Za pár korun /26.11.13
Tvarůžkové chleby

Tvarůžkové chleby

Ještě než tyto chleby dopeču, začnou se mi z té krásy a vůně sbíhat sliny. ...
Za pár korun /03.11.08
Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Vynikající lehký oběd bez masa, které samozřejmě ale můžeme přidat.

Veronika ...

Za pár korun /10.08.14
Papriky na karí s pečenými bramborami

Papriky na karí s pečenými bramborami

Zdravá zeleninová dobrota je vhodná nejen pro vegetariány. Chutná opravdu všem.
Klára ...
Za pár korun /29.08.14
Placičkové jednohubky

Placičkové jednohubky

Chutnají teplé i studené. Je to takové milé a netradiční pohoštění pro ...
Za pár korun /03.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu