Reklama
Steaky na pivě s cibulí
Fotogalerie:

Steaky na pivě s cibulí

Lenka Endrlová

Havlíčkův Brod

Výhodou je, že jsou velmi rychlé.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 500 g cibule
  • 2 lžíce olej
  • 600 g vepřové maso
  • podle chuti sůl a pepř
  • snítka tymiánu
  • 10 lžic světlé pivo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olej rozehřejeme‚ cibuli osmahneme‚ vyjmeme a necháme okapat tuk. Maso rozkrájíme na 4 silnější plátky‚ na okrajích je nařízneme a dáme do oleje po cibuli. Osmahneme‚ maso obrátíme‚ posolíme‚ opepříme‚ posypeme nakrájeným tymiánem a necháme osmahnout z druhé strany. Pak je vyndáme, přidáme opečenou cibuli a vše dáme do tepla.

  2. Do výpeku nalijeme pivo‚ podle potřeby trochu horké vody a necháme přejít varem. Touto šťávou přelijeme steaky a můžeme podávat.

Tip redakce

Můžeš použít klasickou kuchyňskou cibuli, ale pokud máš ve spíži šalotku, dej jí přednost. Není tak štiplavá a steaky jsou lahodnější.

Pošli recept! - Speciál - Dobroty z masa (18.2.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krkovička na cibulce a česneku

Krkovička na cibulce a česneku

Nejlepší přílohou jsou chlupaté knedlíky. Edita Ryšavá, Jindřichův Hradec
Za pár korun /07.07.14
Špenátový závin se sýrem

Špenátový závin se sýrem

Jeho chuť je jedinečná, zkus to!

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /20.02.15
Moravská kapusta

Moravská kapusta

Tak tahle děláme kapustu u nás. 

Dana Černá, Čachovice

Za pár korun /28.02.12
Hranolky se zeleninou jedna báseň

Hranolky se zeleninou jedna báseň

Spolu s hranolky děti zbaští zeleninu, ani nebudou vědět jak.
Věra Čížkovská, Praha
...
Za pár korun /17.06.12
Králík na zelí

Králík na zelí

Není nad domácího pečeného králíka.
Martina Antalová, Odolena Voda
Za pár korun /04.08.11
Utopenci s cibulí

Utopenci s cibulí

Utopenci českých hospod.
Za pár korun /16.01.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu