Reklama
Staročeské zapečené brambory
Fotogalerie:

Staročeské zapečené brambory

Pavlína Mendlová
Pavlína Mendlová
Chomutov
Staročeská pochoutka, která skvěle chutná a zasytí. Mňamka pro báječný a levný oběd!
Pavlína Mendlová, Chomutov

Ingredience

  • 700 g brambory
  • 150 g slanina
  • 1 bylinkové pomazánkové máslo
  • 150 g sýr niva
  • 150 g balkánský sýr
  • trocha rozmarýn

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Větší brambory ve slupce dobře omyjeme a dáme vařit. Vyjmeme dříve, než jsou zcela měkké, a každou rozkrojíme na polovinu. Středy brambor opatrně vydlabeme.
  2. Vnitřky brambor potřeme bylinkovým pomazánkovým máslem a vyložíme je slaninou nakrájenou na menší kousky.  Poté posypeme nahrubo nastrouhanou Nivou a balkánským sýrem a podle chuti rozmarýnem.
  3. Takto připravené bramborové půlky vyskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme ještě zapéct přibližně na 10 - 15 minut do rozehřáté trouby. Podáváme ještě teplé.
  4. Tip: Namísto rozmarýnu můžete použít i další své oblíbené bylinky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Penne zapečené s ragú

Penne zapečené s ragú

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /15.06.19
Placičky Kung - Pao

Placičky Kung - Pao

Chci se s Vámi podělit o tento rychlý a časově nenáročný recept. Snad Vám přijde vhod...
Za pár korun /10.03.12
Zapečený pórek

Zapečený pórek

Velice jednoduchý recept. Chutná celé rodině.

Nikola Bilová, Rybí

Za pár korun /10.09.13
Kapie plěné masem a sýrem

Kapie plěné masem a sýrem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /27.07.18
Brokolice v sýrové omáčce

Brokolice v sýrové omáčce

Dokazuje, že co je zdravé, je také moc dobré.
Stefanie Preislerová, Tišnov
Za pár korun /12.01.09
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Karbanátky z mletého masa připravuji docela ráda a často, a tak jsem si ...
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu