Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špaldový nákyp se špenátem a kozím sýrem

Špaldový nákyp se špenátem a kozím sýrem

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 123 g
Tuky 123 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neprošlechtěná prababička dnešní pšenice je úžasná nejen tím, jak chutná a voní, ale také příznivým vlivem na naše zdraví. Vychutnejte si ji!

Suroviny

špalda 300 g
špaldové kernotto resp. velké špaldové kroupy
velké hrsti, nebo pínióvá jadérka
mražený bio nebo čerstvý listový špenát
olivový olej 3 PL
bio
nakrájená najemno
sůl mořská
bio, tvrdý, lze nahradit žervé nebo pomazánkovým kozím sýrem
nebo olej na vymazání formy
pepř bílý
sůl mořská
na dochucení
česnek 4 stroužky

Postup

1

Kernotto vyperte a vsypte do hrnce se silnějším dnem. Zalijte jedenapůlnásobkem vody; když špaldu předem orestujete na oleji, bude ještě chutnější. Osolte, přikryjte poklicí a vařte na co nejmírnějším ohni asi půl hodiny, až se voda vyvaří a zrnka změknou. Nemíchejte.

2

Orestujte ořechy a připravte si špenát: čerstvý očistěte a nakrájejte, z rozmraženého vymačkejte vodu. Cibuli orestujte na oleji. Přimíchejte špenát, sůl, muškátový oříšek, pepř a všechno společně restujte.

3

Přihoďte nastrouhaný nebo rozmačkaný kozí sýr, prolisovaný česnek, kernotto a ořechy. Promíchejte a dochuťte.

4

Všechno přesuňte do vymazané zapékací misky a dvacet až třicet minut zapékejte pod grilem. Máte-li tvrdší kozí sýr, posypte jím hotový nákyp.

Báječná kombInace Mrkev nastrouhejte najemno, smíchejte s citronovou šťávou a trochou medu. Nákyp servírujte se salátem; všechno hojně posypte opraženými ořechy, případně jedlými kvítky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Komentáře

30.11.2009 09:24
Je opravdu vynikající (i když trochu jsem ošidila bio ingredience), použila jsem domácí mangold a teď se chastám vyzkoušet záměnu kozího sýry za bryndzu, tak uvidíme :-) PS. Strávníků sy myslím uspokojí i 6 - je hodně sytý
20.09.2008 17:35
Recept mohu všem plně doručit! je lahodné a vynikající chuti a jeho příprava je velmi snadná!
07.07.2008 10:59
Recept se nachází v č.7/07, str.85

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč