Reklama
Špenátový nákyp
Fotogalerie:

Špenátový nákyp

Jan Dokoupil

Hradec Králové
Tato zdravá a levná pochoutka se dá jíst buď jako samostatné jídlo, nebo jako příloha.
Jan Dokoupil, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 balení špenát mražený
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 4 vejce
  • 6 lžic smetana na vaření
  • 6 lžic mouka hrubá
  • 100 g sýr eidam
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • na ozdobu paprika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rozmrazený špenát podusíme společně s utřeným česnekem asi 5 minut. Ochutíme solí a pepřem.
  2. Přidáme rozmíchané žloutky se smetanou, po lžících hrubou mouku a nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Nakonec lehce přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  3. Zapékací mísu vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní hustší špenátovou směs, kterou pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřeme.
  4. Nákyp pečeme ve vyhřáté troubě při 180  °C asi 45 minut. Podávat ho můžeme teplý i studený.
     
    TIP: Výraznější chuti dosáhneme, pokud místo tvrdého sýra přidáme nivu.
    Také můžeme smetanu na vaření nahradit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Budou je zbožňovat děti i dospělí. Alena Machalová, Rožnov
Za pár korun /03.02.10
Pečené brambory s tvarohovo-okurkovou omáčkou

Pečené brambory s tvarohovo-okurkovou omáčkou

Pokud chcete připravit rychlou a chutnou večeři, vyzkoušejte tento recept.

Tereza ...

Za pár korun /27.05.12
Lepší štrúdl

Lepší štrúdl

Večeře, která zmizí z pekáče za chviličku.
Anna Kuříková, Rokytnice nad ...
Za pár korun /03.04.09
Cuketový gratin

Cuketový gratin

Podává se horký hned po vytažení z trouby.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /09.08.15
Hovězí na kořenové zelenině

Hovězí na kořenové zelenině

Naše oblíbená úprava hovězího.

Barbora Gavláková, Havířov

Za pár korun /06.06.12
Hodolanská omáčka

Hodolanská omáčka

Tato omáčka se vaří na Olomoucku a podává se s tence nakrájeným chlebem.
...
Za pár korun /25.10.11
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama