Reklama
Špenátový nákyp
Fotogalerie:

Špenátový nákyp

Jan Dokoupil

Hradec Králové
Tato zdravá a levná pochoutka se dá jíst buď jako samostatné jídlo, nebo jako příloha.
Jan Dokoupil, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 balení špenát mražený
  • 3 stroužky česnek
  • dle chuti pepř
  • dle chuti sůl
  • 4 vejce
  • 6 lžic smetana na vaření
  • 6 lžic mouka hrubá
  • 100 g sýr eidam
  • dle potřeby tuk na vymazání formy
  • na ozdobu paprika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Rozmrazený špenát podusíme společně s utřeným česnekem asi 5 minut. Ochutíme solí a pepřem.
  2. Přidáme rozmíchané žloutky se smetanou, po lžících hrubou mouku a nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr. Nakonec lehce přimícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  3. Zapékací mísu vymažeme olejem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme do ní hustší špenátovou směs, kterou pomocí stěrky rovnoměrně rozprostřeme.
  4. Nákyp pečeme ve vyhřáté troubě při 180  °C asi 45 minut. Podávat ho můžeme teplý i studený.
     
    TIP: Výraznější chuti dosáhneme, pokud místo tvrdého sýra přidáme nivu.
    Také můžeme smetanu na vaření nahradit zakysanou smetanou.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sekaná z cukety

Sekaná z cukety

Vše můžeme také připravit ve formě na srnčí hřbet. Alena Pácalová, ...
Za pár korun /18.09.17
Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice

Za pár korun /27.05.18
Bramborové suflé s bylinkami

Bramborové suflé s bylinkami

Miluji čerstvé bylinky, které ráda používám i při vaření. I takovému ...
Za pár korun /08.12.08
Rybí kuličky se špenátem

Rybí kuličky se špenátem

Nad takto upraveným filé se manžel olizuje. 

Marcela Rulíšková, Klatovy 

...
Za pár korun /06.03.12
Kuřecí nudličky s rýží

Kuřecí nudličky s rýží

Toskánská omáčka udělá z jídla lahůdku.

Veronika Poláková, Třeboň

Za pár korun /04.04.16
Rizoto z uzené krůty

Rizoto z uzené krůty

Vynikající a jednoduché jídlo, které si zamiluješ.

Martina Sklenářová, ...

Za pár korun /12.06.16
 

Nejnovější

Sekaná s mozzarellou

Sekaná s mozzarellou

Andrea Janáková, Polička
Škola vaření /20.08.18
Myšky z vajíčka na toastu

Myšky z vajíčka na toastu

Pro velké i malé

Podle receptu Davida Krátkého z Prahy


Škola vaření /20.08.18
Pečené kuřátko na mrkvi

Pečené kuřátko na mrkvi

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Vaříme express /20.08.18
Špenátové misky se sýrem

Špenátové misky se sýrem

Podle receptu

Lucie Míčánkové z Frýdlantu

Vaříme express /20.08.18
Broskvové potěšení

Broskvové potěšení

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /20.08.18
Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Ovesní medvídci plnění arašídovým máslem

Karolína Gajarská, Lom u Mostu

Zdravě a chutně /20.08.18
Malinové bábovky

Malinové bábovky

Netradiční

Podle receptu Barbory Kostkové z Prahy


Sladký život /20.08.18
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Tomáš Mika, Brno

Škola vaření /19.08.18
Rychlá kuřecí bábovka

Rychlá kuřecí bábovka

Veronika Miková, Žďár nad Sázavou

Vaříme express /19.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD_08_Rajcata_cukety_a_papriky

Rajčata, cukety

Velmi často se setkáváme s názorem, že zelenina patří do salátů nebo jako obloha či příloha k masu. Tak to ale opravdu nemusí být! Můžeme si z ní připravit vydatný hlavní chod, masem ji naopak jen doplnit, ale dokonce se z ní dá upéct i chutný dezert. Nevěříte? Jen čtěte dál, vyzkoušejte lákavé recepty od našich čtenářů a přesvědčte se sami.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama