Reklama
Špenátový nákyp
Fotogalerie:

Špenátový nákyp

Zuzana Kratochvílová

Přerov
Pozvi hosty na zahradu a servíruj v miskách.
Zuzana Kratochvílová, Přerov

Ingredience

  • 800 g špenát mražený
  • 150 g sýr eidam
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 500 ml mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 lžička vegeta
  • 4 bílek
  • na vymazání formy olej
  • na vysypání formy mouka hrubá

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát necháme rozmrznout, přidáme najemno strouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř.
  2. Uvaříme bešamel. Mléko přivedeme k varu, postupně zašleháme mouku, ochutíme špetkou muškátového oříšku a vegetou. Krátce povaříme a přilijeme ke špenátu.
  3. Do vychladlé směsi opatrně vmícháme sníh z bílků a plníme do 2/3 vymazané a moukou vysypané zapékací misky.
  4. Zapékáme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.
     
    TIP: Do bešamelové omáčky můžeme přidat jakékoli sušené či čerstvé bylinky, které máme rádi.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Houbová omáčka

Houbová omáčka

Tahle rychlovka nám opravdu zachutnala. Monika Smotlachová, Smiřice
Za pár korun /22.09.09
Milánské špagety

Milánské špagety

Tento recept mám od tchýně a je výborný teplý i studený.

Radka Knapová, Jičín

Za pár korun /11.07.13
Bílé fazole s uzeným

Bílé fazole s uzeným

Na luštěniny bychom neměli zapomínat.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /09.02.14
Špízy s kapustičkami

Špízy s kapustičkami

Tamara Diemannová, Opava

Za pár korun /01.03.19
Aspik z velikonočních vajec

Aspik z velikonočních vajec

No není to přímo ideální jarní pochoutka? Navíc tak spotřebujeme vykoledovaná ...

Za pár korun /11.03.17
Zapečená sekaná

Zapečená sekaná

Mleté maso se dá připravit mnoha způsoby.

Svetlana Kravchenko, Ostrava

Za pár korun /29.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu