Ingredience
- 800 g špenát mražený
- 150 g sýr eidam
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 500 ml mléko
- 2 lžíce mouka hladká
- špetka muškátový oříšek
- 1 lžička vegeta
- 4 bílek
- na vymazání formy olej
- na vysypání formy mouka hrubá
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špenát necháme rozmrznout, přidáme najemno strouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř.
-
Uvaříme bešamel. Mléko přivedeme k varu, postupně zašleháme mouku, ochutíme špetkou muškátového oříšku a vegetou. Krátce povaříme a přilijeme ke špenátu.
-
Do vychladlé směsi opatrně vmícháme sníh z bílků a plníme do 2/3 vymazané a moukou vysypané zapékací misky.
-
Zapékáme v předehřáté troubě při teplotě 200 °C asi 30 minut, dokud se těsto nepřestane lepit na špejli.TIP: Do bešamelové omáčky můžeme přidat jakékoli sušené či čerstvé bylinky, které máme rádi.