Reklama
Špenátový koláč
Fotogalerie:

Špenátový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Barborá Vávrová, Břestek

Ingredience

  • asi 200 g hladké mouky
  • 80 g hery
  • dle potřeby voda
  • trocha soli
  • 1 balení listového nebo drceného špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g měkkého salámu v celku
  • 1 větší cibule
  • 2 vejce
  • špetka oregana a pepře

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku, rozpuštěnou heru, sůl a vodu hněteme na vále, až vznikne hladké těsto, které necháme chvíli odpočinout (vodu přidáváme postupně po menších dávkách, aby těsto nebylo příliš řídké). Mezitím si v kastrolu rozehřejeme špenát, lehce jej osolíme a přidáme k němu prolisovaný česnek.

  2. Cibuli a salám nakrájíme na tenké proužky. Těsto si rozdělíme na polovinu, první polovinu rozválíme do tvaru kulaté pečicí formy. Formu můžeme vymazat nebo vyložit pečicím papírem. Těsto položíme do formy, dno propícháme vidličkou.

  3. Na těsto poté rozetřeme špenát, posypeme jej cibulí a salámem, okořeníme oreganem a pepřem a polijeme rozkvedlanými vejci (malou část vajec si necháme na potření). Druhou polovinu těsta opět rozválíme do tvaru formy a překryjeme jí náplň. Okraje lehce zahneme a přitiskneme.

  4. Koláč potřeme zbylým vejcem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 25–30 minut při 200 °C do zezlátnutí.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát s tuňákem

Bramborový salát s tuňákem

Hodí se například k bílé klobáse. Martin Formen, Praha
Za pár korun /10.12.13
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Pikantní špekáčky

Pikantní špekáčky

Se skupinou přátel rádi zkoušíme nové recepty.
Jiří Hrnčíř, Praha 4
...
Za pár korun /03.11.08
Zapečené brambory s chřestem

Zapečené brambory s chřestem

K zapékání používám čedar nebo goudu.

Kamila Slezáčková, Hodonín

Za pár korun /01.05.16
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Můžeme podávat s opečenými krutony.

Tereza Grundová, Brno 

Za pár korun /06.03.16
Lehké těstoviny

Lehké těstoviny

 Velmi jsme si je oblíbili, jsou hned hotové.
Karla Lelková, Trutnov
Za pár korun /14.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu