Domácí pizza je vynikající.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 200 g špaldová mouka
- 100 g hladká mouka
- 21 g droždí
- sůl, pepř, čerstvá bazalka
- 2 ks mozzarela light
- 150 ml vlažná voda
- 2 lžíce olej
- 400 g rajčatová passata
- 2 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špaldovou a hladkou mouku smícháme v míse se solí, přidáme olej a nakonec vlijeme vlažnou vodu, ve které jsme dobře rozmíchali droždí. Rukama uhněteme těsto, které potom přikryjeme utěrkou a necháme ho odpočinout alespoň na 30 minut.
-
Rajčatovou passatu si mezitím dáme do hlubší pánve, přidáme sůl, pepř a nastrouhaný česnek a za občasného míchání ji vaříme na mírném ohni asi 7- 10 minut.
-
Po uplynutí 30 minut uděláme z těsta menší bochánky a vyválíme je na tenké placky. Každou potřeme trochou rajčatové omáčky, poklademe na kolečky nakrájenou mozzarelou a ozdobíme čerstvou bazalkou. Takto připravené pizzy pečeme na crispu v mikrovlnné troubě, případně na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě na 180 °C.