Reklama
Špaldová pizza s mozzarelou
Fotogalerie:

Špaldová pizza s mozzarelou

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Domácí pizza je vynikající.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 200 g špaldová mouka
  • 100 g hladká mouka
  • 21 g droždí
  • sůl, pepř, čerstvá bazalka
  • 2 ks mozzarela light
  • 150 ml vlažná voda
  • 2 lžíce olej
  • 400 g rajčatová passata
  • 2 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Špaldovou a hladkou mouku smícháme v míse se solí, přidáme olej a nakonec vlijeme vlažnou vodu, ve které jsme dobře rozmíchali droždí. Rukama uhněteme těsto, které potom přikryjeme utěrkou a necháme ho odpočinout alespoň na 30 minut.
  2. Rajčatovou passatu si mezitím dáme do hlubší pánve, přidáme sůl, pepř a nastrouhaný česnek a za občasného míchání ji vaříme na mírném ohni asi 7- 10 minut.

  3. Po uplynutí 30 minut uděláme z těsta menší bochánky a vyválíme je na tenké placky. Každou potřeme trochou rajčatové omáčky, poklademe na kolečky nakrájenou mozzarelou a ozdobíme čerstvou bazalkou. Takto připravené pizzy pečeme na crispu v mikrovlnné troubě, případně na plechu vyloženém pečícím papírem v troubě na 180 °C.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkový koláč

Pórkový koláč

Slaný koláč nemusí vypadat vždycky jako pizza. Náplň je voňavá a dobrá! Lenka...
Za pár korun /06.03.09
Kološvárská pánev

Kološvárská pánev

Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo.
Jana Kolářová, Velký Osek
...
Za pár korun /06.05.11
Květákové placičky II

Květákové placičky II

Placičky z babiččiny kuchyně chutnají teplé i studené, s bramborami ...
Za pár korun /07.11.08
Bramborový salát s tuňákem

Bramborový salát s tuňákem

Hodí se například k bílé klobáse.

Martin Formen, Praha

Za pár korun /10.12.13
Cibulové pyré na vepřových řízcích

Cibulové pyré na vepřových řízcích

S pečivem chutná večeře, přidáš-li brambory, výtečný oběd.

Hana Bílá, České ...

Za pár korun /05.09.13
Zapékané nudle

Zapékané nudle

Jednoduché jídlo, zvládne ho každý.

Andrea Magdemová, Plzeň

Za pár korun /12.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu