Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce.
Kateřina Gajová, Brno
Ingredience
- 1 menší dýně hokkaido
- 120 g kukuřičných nebo normálních špaget
- několik plátků prosciutta
- asi 5 lžic parmazánu či 150 g mozzarelly
- trocha soli a pepře
- podle potřeby olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Dýni rozpůlíme a zbavíme semínek. Vypouklou stranu trochu seřízneme, abychom dýni mohli postavit. V osolené vodě uvaříme špagety.
-
2. Dýni postavíme do zapékací mísy, vnitřek vyložíme plátky prosciutta a poté do ní navršíme špagety, které promícháme s olivovým olejem, parmazánem a trochou pepře. Vršek můžeme ještě posypat sýrem. Zapékáme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.