Reklama
Špagetová dýně
Fotogalerie:

Špagetová dýně

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce.

Kateřina Gajová, Brno

Ingredience

  • 1 menší dýně hokkaido
  • 120 g kukuřičných nebo normálních špaget
  • několik plátků prosciutta
  • asi 5 lžic parmazánu či 150 g mozzarelly
  • trocha soli a pepře
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Dýni rozpůlíme a zbavíme semínek. Vypouklou stranu trochu seřízneme, abychom dýni mohli postavit. V osolené vodě uvaříme špagety.

  2. 2. Dýni postavíme do zapékací mísy, vnitřek vyložíme plátky prosciutta a poté do ní navršíme špagety, které promícháme s olivovým olejem, parmazánem a trochou pepře. Vršek můžeme ještě posypat sýrem. Zapékáme asi 30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Pošli recept! 9/2015 (1.8.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilkové šišky

Lilkové šišky

Lilek neloupej, ve slupce jsou cenné minerály.  Lea Kopřivová, Hradec ...
Za pár korun /30.10.15
Aspikové misky

Aspikové misky

Ráda je připravuji rodině jako studenou večeři nebo pochoutku pro návštěvy. Jsou mnohem...
Za pár korun /08.09.11
Ondráše s kedlubnou

Ondráše s kedlubnou

Jako přílohu podávám vařené brambory.

Eva Valentová, Lipník nad Bečvou

Za pár korun /18.07.16
Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Kynuté rohlíčky s anglickou slaninou

Místo máku můžeš dát i kmín, sezam nebo sýr.

Zdeněk Holý, Písařova Vesce

...
Za pár korun /20.10.15
Těstovinový krabí salát

Těstovinový krabí salát

Za pár korun se dají lehce připravit i docela zdravé pochoutky. Já jsem si hodně ...
Za pár korun /08.12.08
Sekané „sopky“

Sekané „sopky“

Vypadají úžasně a jsou moc dobré.

Lenka Feiglová, Kdyně

Za pár korun /26.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu