Reklama
Špagetová bábovka
Fotogalerie:

Špagetová bábovka

Helena Šediváková

Praha
Zapečená slaná dobrota sypaná strouhaným sýrem vypadá jako pocukrovaná. Tvar bábovky špagetám sluší.
Helena Šediváková, Praha

Ingredience

  • 1/2 balení špagety
  • 300 g maso mleté
  • 1 sklenička ljutenica
  • 3 vejce
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 100 g sýr strouhaný
  • koření provensálské
  • oregáno
  • pepř
  • sůl
  • 2-3 lžíce olej olivový
  • tuk na vymazání formy
  • strouhanka
  • 4 lžíce mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Špagety uvaříme ve sla­né vodě. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi s olejem os­mažíme cibuli, ke konci přidáme česnek a přidáme maso, které za stálého míchání restujeme asi 8 minut.
    K masu přidáme ljutenicu (nebo omáčku na špagety) a ještě chvíli společně dusíme. Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a vypneme plotnu.
    Špagety dáme do větší mísy a promícháme s masovou směsí a sýrem.
  2. krok2 Bábovkovou formu vy­ma­žeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs špaget s omáčkou naskládáme do vy­mazané formy.
    Rozšleháme 3 vejce a 4 lží­ce mléka, osolíme a zalijeme špagety. Pečeme v troubě asi 20 minut. Po částečném zchlad­nutí ‚‚bábovku‘‘ opatrně vyklepneme.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatý zelný smažák se šunkou a sýrem

Šťavnatá pochoutka, kterou si oblíbíš. Alena Krátká, Hodonín
Za pár korun /05.03.16
Polévka s krůtími kuličkami

Polévka s krůtími kuličkami

Stále vymýšlím nová jídla a toto je jedno z nich.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Za pár korun /29.11.12
Zapékaný pangasius se zeleninou

Zapékaný pangasius se zeleninou

Zeleninou rozhodně nemusíš šetřit.

Barbora Šebestíková, Píšť

Za pár korun /08.02.16
Pštrosí oka z cukety

Pštrosí oka z cukety

Cuketa nám chutná nejen smažená.
Václav Polívka, Poběžovice
Za pár korun /15.12.08
Slaný koláč s brokolicí

Slaný koláč s brokolicí

Koláče nemusejí být jen sladké...

Lenka Kerlínová, Darkovice

Za pár korun /08.08.15
Plněné žampiony

Plněné žampiony

Chutnají i studené.

Veronika Poláčková, Mýto

Za pár korun /07.05.16
 

Nejnovější

Ledovce

Ledovce

Už ani nevím, proč tomuto cukroví takhle říkáme. Třeba proto, že se skládá ...
Sladký život /03.12.16
Makové  cukroví

Makové cukroví

Příjemná vůně skořice rozvoní během pečení celý byt.

Hana Svatušková, ...

Sladký život /03.12.16
Kávové trojhránky

Kávové trojhránky

K vykrajování můžeš pochopitelně použít i jiné  tvořítko, pěkné ...

Sladký život /03.12.16
Vosí hnízda

Vosí hnízda

U nás je to velmi oblíbené cukroví, které o svátcích jako první mizí ze ...

Sladký život /03.12.16
Marcipánové bonbony

Marcipánové bonbony

Marcipán vždycky dodá cukroví krásný sametový vzhled.

Lenka Marková, Ostrava

Sladký život /03.12.16
Slavnostní bujon

Slavnostní bujon

Hovězí vývar by se měl vařit při nízké teplotě co nejdéle. Pak je chuť polévky ...

Škola vaření /02.12.16
Pomerančová očka

Pomerančová očka

V obchodech zdravé výživy můžeme zakoupit kandovanou pomerančovou kůru ...

Sladký život /02.12.16
Anýzové sušenky

Anýzové sušenky

V naší rodině je to tradiční vánoční cukroví, které nejlépe chutná, když se ...

Sladký život /02.12.16
Cukroví z oříšků

Cukroví z oříšků

Mám ráda, když je vánoční stůl bohatý.

Ivana Černá, Praha

Sladký život /02.12.16
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1612

Cukroví

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Je tu.

více
babiccinyDobroty_1

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama