Ingredience
- 1/2 balení špagety
- 300 g maso mleté
- 1 sklenička ljutenica
- 3 vejce
- 1 cibule
- 2 stroužky česnek
- 100 g sýr strouhaný
- koření provensálské
- oregáno
- pepř
- sůl
- 2-3 lžíce olej olivový
- tuk na vymazání formy
- strouhanka
- 4 lžíce mléko
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme ve slané vodě. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi s olejem osmažíme cibuli, ke konci přidáme česnek a přidáme maso, které za stálého míchání restujeme asi 8 minut.K masu přidáme ljutenicu (nebo omáčku na špagety) a ještě chvíli společně dusíme. Poté přisypeme koření, osolíme, opepříme a vypneme plotnu.
Špagety dáme do větší mísy a promícháme s masovou směsí a sýrem.
-
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Směs špaget s omáčkou naskládáme do vymazané formy.
Rozšleháme 3 vejce a 4 lžíce mléka, osolíme a zalijeme špagety. Pečeme v troubě asi 20 minut. Po částečném zchladnutí ‚‚bábovku‘‘ opatrně vyklepneme.