Reklama
Sójové boby zapečené s pórkem a nivou
Fotogalerie:

Sójové boby zapečené s pórkem a nivou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Jídlo, které zasytí a navíc skvěle chutná.

Radana Gregorková, Olomouc

Ingredience

  • 400 g sójové boby
  • trocha soli a pepře
  • 1 velký pórek
  • olej podle potřeby
  • 1 lžíce sladká paprika
  • 150 g kysaná smetana
  • 3 stroužky česnek
  • 150 g miva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové boby přebereme a propláchneme v cedníku pod tekoucí vodou. Nasypeme je do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a necháme přes noc namočené.

  2. Druhý den sóju vaříme asi 3 hodiny. Nesolíme! Během varu sbíráme pěnu a odstraňujeme uvolněné slupky. Podle potřeby doléváme vodu. Když je sója skoro hotová, přidáme podle chuti sůl a dál vaříme doměkka. Uvařenou sóju scedíme a necháme okapat.

  3. Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a v pánvi na lžíci oleje orestujeme. Zaprášíme sladkou paprikou, rychle promícháme, podlijeme vodou a podusíme. Tekutinu vyrestujeme a pánev sejmeme z plotny. Vmícháme kysanou smetanu, uvařené boby, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. 

  4. Směs přendáme do formy vymazané máslem, navrch rozdrobíme nivu a vložíme do předehřáté trouby. Zapékáme, dokud se sýr nerozteče.Před podáváním můžeme jídlo posypat pikantními výhonky bílé hořčice.


Pošli recept! 5/2015 (7.4.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrová roláda

Sýrová roláda

Výborná roláda,která nemusí být jen na oslavy,ale i na všední den. Lenka Doležalová,...
Za pár korun /03.03.12
Čínská polévka

Čínská polévka

Zeleninovou polévku s houbami a pikantním kari kořením doplňují těstovinové nudle.
Za pár korun /30.06.16
Ořechový s angreštem

Ořechový s angreštem

Před podáváním ho posyp piniovými oříšky.

Jaroslava Tesařová, Uherské Hradiště

Za pár korun /04.06.16
Zapečená játra  s brokolicí

Zapečená játra s brokolicí

Stejně dobrá bude varianta s těstovinami. 

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /05.10.16
Steaky na pivě s cibulí

Steaky na pivě s cibulí

Výhodou je, že jsou velmi rychlé.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Za pár korun /04.07.14
Jatýrka na tymiánu

Jatýrka na tymiánu

Voňavé koření dodá jídlu velmi zajímavé aroma.
Kateřina Miláčková, Praha
Za pár korun /09.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu