Reklama
Snadný dortíček se želatinou
Fotogalerie:

Snadný dortíček se želatinou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou.

Kristýna Ambrožová, Třinec

Ingredience

  • na formy máslo
  • 2 vejce
  • 70 g cukru
  • 1 lžíce teplé vody
  • kůra z 1/4 citronu
  • 80 g hrubé mouky
  • 400 g jahod
  • 1lžička cukru moučky
  • 1 želatina

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Dna 4 malých formiček vymažeme. Troubu zahřejeme na teplotu 180 °C. Žloutky, polovinu cukru, vodu a citronovou kůru utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a vmícháme do žloutků. Přidáme mouku a promícháme. 

  2. 2. Formičky naplníme asi z jedné čtvrtiny těstem a pečeme 15–20 minut. Ve formě necháme vychladnout. Jahody posypeme cukrem a položíme na korpus. Zalijeme želatinou uvařenou podle návodu a ozdobíme.

Pošli recept! - Speciál - Jahody (16.6.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí kousky obalené v chipsech

Kuřecí kousky obalené v chipsech

Andrea Janáková, Polička
Za pár korun /03.02.18
Bublanina z cizrnového nálevu s jahodami

Bublanina z cizrnového nálevu s jahodami

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Za pár korun /04.06.18
Jatýrka v jarní zelenině

Jatýrka v jarní zelenině

Příprava je rychlá a snadná, svěží barvy na talíři jsou ideální pro jarní...
Za pár korun /31.08.12
Kernoto s hovězím

Kernoto s hovězím

Jsou to velké kroupy, nemusí se předem namáčet.

Zdena Masníková, Ostrava

Za pár korun /04.05.16
Filé na cibuli a slanině

Filé na cibuli a slanině

Nejlépe chutná s vařenými brambory. 

Martina Žejdlíková, Teplice 

Za pár korun /05.03.12
Tyčinky se sezamem

Tyčinky se sezamem

Někdy přidávám i trochu pálivé papriky.

Denisa Chlupáčová, Brno

Za pár korun /21.11.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu