Po ztuhnutí jej zdobím čerstvou mátou.
Kristýna Ambrožová, Třinec
Ingredience
- na formy máslo
- 2 vejce
- 70 g cukru
- 1 lžíce teplé vody
- kůra z 1/4 citronu
- 80 g hrubé mouky
- 400 g jahod
- 1lžička cukru moučky
- 1 želatina
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Dna 4 malých formiček vymažeme. Troubu zahřejeme na teplotu 180 °C. Žloutky, polovinu cukru, vodu a citronovou kůru utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a vmícháme do žloutků. Přidáme mouku a promícháme.
-
2. Formičky naplníme asi z jedné čtvrtiny těstem a pečeme 15–20 minut. Ve formě necháme vychladnout. Jahody posypeme cukrem a položíme na korpus. Zalijeme želatinou uvařenou podle návodu a ozdobíme.