Reklama
Reklama
Smažený jazyk s bramborovým salátem
Fotogalerie:

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Radek Škorpík

Praha
Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem s majonézou prostě nemá chybu.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • Jazyk:
  • 400–500 g vepřový jazyk
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • Salát:
  • 50 g celer
  • 1 cibule
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 400 g brambory
  • 2 vejce
  • 3 okurky sterilované
  • 50 g mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřový jazyk op­láchneme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na cca 2 cm široké plátky.
  2. krok2 V misce ušleháme vejce, mléko a hladkou mouku. Nakrájené plátky jazyka posolíme a obalíme v těs­tíčku. Z těstíčka kousky přendaváme do misky se strouhankou. Po obalení smažíme na pánvi s větším množstvím rozehřátého oleje dozlatova. Jako příloha je nejvhodnější bramborový salát.
  3. Na salát nejprve uvaříme následující ingredience: brambory ve slupce, očištěnou mrkev a celer, vejce natvrdo. Vše necháme zchladnout.
  4. Brambory a vejce oloupeme a společně se zbylou zeleninou (mrkev, celer, cibule, okurky) nakrájíme na stejné kousky.
  5. Do směsi přidáme majonézu, jogurt, plnotučnou hořčici a pro­mícháme. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Gabriela Jílková, Polička
Za pár korun /24.01.19
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Pečené brambory

Pečené brambory

Jsou plněné samými pochoutkami.   

Anna Šebelová, Ústí nad Labem

Za pár korun /27.02.15
Krekry se šunkovou pěnou

Krekry se šunkovou pěnou

Rychlé a velmi efektní pohoštění pro návštěvu.
Libuše Vichrová, Deštná
Za pár korun /31.10.08
Nivové taštičky s hruškou

Nivové taštičky s hruškou

Spojení plísňového sýra s ovocem je naprosto fantastické.

Pavla Tvarohová, Praha

Za pár korun /16.03.15
Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Králičí limetkové řízečky s polníčkem

Díky netradičním ingrediencím na obalení jsou řízečky dietnější.

Alena ...

Za pár korun /20.09.17
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama