Reklama
Smažený jazyk s bramborovým salátem
Fotogalerie:

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Radek Škorpík

Praha
Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem s majonézou prostě nemá chybu.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • Jazyk:
  • 400–500 g vepřový jazyk
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • Salát:
  • 50 g celer
  • 1 cibule
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 400 g brambory
  • 2 vejce
  • 3 okurky sterilované
  • 50 g mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřový jazyk op­láchneme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na cca 2 cm široké plátky.
  2. krok2 V misce ušleháme vejce, mléko a hladkou mouku. Nakrájené plátky jazyka posolíme a obalíme v těs­tíčku. Z těstíčka kousky přendaváme do misky se strouhankou. Po obalení smažíme na pánvi s větším množstvím rozehřátého oleje dozlatova. Jako příloha je nejvhodnější bramborový salát.
  3. Na salát nejprve uvaříme následující ingredience: brambory ve slupce, očištěnou mrkev a celer, vejce natvrdo. Vše necháme zchladnout.
  4. Brambory a vejce oloupeme a společně se zbylou zeleninou (mrkev, celer, cibule, okurky) nakrájíme na stejné kousky.
  5. Do směsi přidáme majonézu, jogurt, plnotučnou hořčici a pro­mícháme. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i ...
Za pár korun /18.03.12
Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Rizoto s hráškem a pikantní klobásou

Jednoduchý, levný, rychlý a výborný pokrm z rýže, hrášku a pikantní klobásy.

Pavel ...

Za pár korun /25.04.13
Zapečené cibulky

Zapečené cibulky

Proč by obyčejná zelenina nemohla chutnat svátečně? 

Jana ...

Za pár korun /07.02.12
Sýrové rizolety

Sýrové rizolety

Ráda si vymýšlím neobvyklé kombinace a tyhle palačinky se povedly. 

Věra ...

Za pár korun /16.01.17
Karbanátky v pitě

Karbanátky v pitě

Smažené mleté maso a čerstvá zelenina je pro mě úžasná kombinace. Malé ...
Za pár korun /21.05.13
Vepřová játra se slaninou

Vepřová játra se slaninou

Můžeš dochutit trochou sójové omáčky.

Anna Hrušková, Praha

Za pár korun /19.01.16
 

Nejnovější

Brownies muffiny

Brownies muffiny

Krásně voní, nejlepší jsou ještě teplé. Gabriela Jílková, Polička
Škola vaření /25.02.17
Koláč Alexandr

Koláč Alexandr

Před podáváním jej vychlaď v lednici.

Veronika Kuchařová, Rakovník

Všehochuť /25.02.17
Chřestový pekáč

Chřestový pekáč

Čerstvý chřest je velká dobrota, jeho sezonu si doma užíváme a připravujeme ho hned na ...

Všehochuť /25.02.17
Domácí pařížan

Domácí pařížan

Je krásně nadýchaný a moc dobrý.

Zdenka Sedláčková, Polička

Sladký život /25.02.17
Nefalšované brownies

Nefalšované brownies

Dělám je přímo na plechu, je to snadné.

Lucie Zajíčková, Liberec

Sladký život /25.02.17
Banánové muffiny s kousky čokolády

Banánové muffiny s kousky čokolády

Místo banánů se dají použít maliny nebo jiné ovoce.

Veronika Rozkošová, Hradec ...

Sladký život /25.02.17
Holandské košíčky

Holandské košíčky

Vypadají hezky ozdobené kousky jahod.

Veronika Synková, Pelhřimov

Škola vaření /24.02.17
Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Slaný koláč s krabím masem a špenátem

Je ideální pro horké letní dny, třeba k vínu.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Vaříme express /24.02.17
Ruský krém s ovocem

Ruský krém s ovocem

Dezert, který má pokaždé úspěch.

Lenka Šimonová, Louny

Všehochuť /24.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama