Reklama
Reklama
Smažený jazyk s bramborovým salátem
Fotogalerie:

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Radek Škorpík

Praha
Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem s majonézou prostě nemá chybu.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • Jazyk:
  • 400–500 g vepřový jazyk
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • Salát:
  • 50 g celer
  • 1 cibule
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 400 g brambory
  • 2 vejce
  • 3 okurky sterilované
  • 50 g mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřový jazyk op­láchneme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na cca 2 cm široké plátky.
  2. krok2 V misce ušleháme vejce, mléko a hladkou mouku. Nakrájené plátky jazyka posolíme a obalíme v těs­tíčku. Z těstíčka kousky přendaváme do misky se strouhankou. Po obalení smažíme na pánvi s větším množstvím rozehřátého oleje dozlatova. Jako příloha je nejvhodnější bramborový salát.
  3. Na salát nejprve uvaříme následující ingredience: brambory ve slupce, očištěnou mrkev a celer, vejce natvrdo. Vše necháme zchladnout.
  4. Brambory a vejce oloupeme a společně se zbylou zeleninou (mrkev, celer, cibule, okurky) nakrájíme na stejné kousky.
  5. Do směsi přidáme majonézu, jogurt, plnotučnou hořčici a pro­mícháme. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Hermelínový koláč

Hermelínový koláč

Připraveno podle receptu

Anny Douškové z Holic

Za pár korun /12.01.18
Zapečené brambory s brokolicí

Zapečené brambory s brokolicí

Jednoduché, rychlé a chutné jídlo... Bez šunky lze uvařit i pro vegetariány.

Lenka ...

Za pár korun /30.08.12
Hrachové noky se špekem

Hrachové noky se špekem

Zakápneme tukem vysmaženým ze slaniny.

Dita Hlaváčová, Praha 

Za pár korun /07.03.16
Zapečený celer s uzeným

Zapečený celer s uzeným

Je vynikající s bramborovou kaší. 

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /27.02.12
Cuketové lasagne

Cuketové lasagne

Díky cuketě budou tyto lasagne příjemně šťavnaté.

Martina Melicharová, Zlín

Za pár korun /23.11.15
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama