Reklama
Smažený jazyk s bramborovým salátem
Fotogalerie:

Smažený jazyk s bramborovým salátem

Radek Škorpík

Praha
Je to lahůdka, která chutná teplá i studená. A s bramborovým salátem s majonézou prostě nemá chybu.
Radek Škorpík, Praha

Ingredience

  • Jazyk:
  • 400–500 g vepřový jazyk
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 vejce
  • 2 lžíce mléko
  • 2 lžíce mouka hladká
  • dle potřeby strouhanka na obalování
  • dle potřeby olej na smažení
  • Salát:
  • 50 g celer
  • 1 cibule
  • 2 lžíce majonéza
  • 1 lžíce jogurt bílý
  • 1 lžíce hořčice plnotučná
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 400 g brambory
  • 2 vejce
  • 3 okurky sterilované
  • 50 g mrkev

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Vepřový jazyk op­láchneme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na cca 2 cm široké plátky.
  2. krok2 V misce ušleháme vejce, mléko a hladkou mouku. Nakrájené plátky jazyka posolíme a obalíme v těs­tíčku. Z těstíčka kousky přendaváme do misky se strouhankou. Po obalení smažíme na pánvi s větším množstvím rozehřátého oleje dozlatova. Jako příloha je nejvhodnější bramborový salát.
  3. Na salát nejprve uvaříme následující ingredience: brambory ve slupce, očištěnou mrkev a celer, vejce natvrdo. Vše necháme zchladnout.
  4. Brambory a vejce oloupeme a společně se zbylou zeleninou (mrkev, celer, cibule, okurky) nakrájíme na stejné kousky.
  5. Do směsi přidáme majonézu, jogurt, plnotučnou hořčici a pro­mícháme. Na závěr dochutíme solí a pepřem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Moje oblíbené jídlo, je hotové za chvíli. Nikola Sudová, Soběslav
Za pár korun /23.05.16
Tyčinky se sezamem

Tyčinky se sezamem

Někdy přidávám i trochu pálivé papriky.

Denisa Chlupáčová, Brno

Za pár korun /21.11.13
Mleté řízky se sýrem

Mleté řízky se sýrem

Ve spojení se sýrem jsou krásně šťavnaté.

Milena Hornová, Ústí nad Labem

Za pár korun /15.06.16
Kuřecí řízky s dýní

Kuřecí řízky s dýní

Nejchutnější je dýně hokaido.

Květa Hošková, Vratimov

Za pár korun /29.09.13
Zelňák

Zelňák

Šikovná rychlovka pro masožrouty.
Jitka Hondlová, Doksy u Kladna
Za pár korun /08.09.11
Zapečený květák

Zapečený květák

Když žena odjede do lázní, nezbývá mi nic jiného než se postavit ke sporáku. Vařím ...
Za pár korun /19.08.09
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama