Ingredience
- Jazyk:
- 400–500 g vepřový jazyk
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 1 vejce
- 2 lžíce mléko
- 2 lžíce mouka hladká
- dle potřeby strouhanka na obalování
- dle potřeby olej na smažení
- Salát:
- 50 g celer
- 1 cibule
- 2 lžíce majonéza
- 1 lžíce jogurt bílý
- 1 lžíce hořčice plnotučná
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 400 g brambory
- 2 vejce
- 3 okurky sterilované
- 50 g mrkev
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vepřový jazyk opláchneme a uvaříme doměkka. Slijeme vodu a necháme zchladnout. Maso nakrájíme na cca 2 cm široké plátky.
-
V misce ušleháme vejce, mléko a hladkou mouku. Nakrájené plátky jazyka posolíme a obalíme v těstíčku. Z těstíčka kousky přendaváme do misky se strouhankou. Po obalení smažíme na pánvi s větším množstvím rozehřátého oleje dozlatova. Jako příloha je nejvhodnější bramborový salát.
-
Na salát nejprve uvaříme následující ingredience: brambory ve slupce, očištěnou mrkev a celer, vejce natvrdo. Vše necháme zchladnout.
-
Brambory a vejce oloupeme a společně se zbylou zeleninou (mrkev, celer, cibule, okurky) nakrájíme na stejné kousky.
-
Do směsi přidáme majonézu, jogurt, plnotučnou hořčici a promícháme. Na závěr dochutíme solí a pepřem.