Reklama
Smažené sýrové kuličky
Fotogalerie:

Smažené sýrové kuličky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je nutné smažit kuličky ve vyšší vrstvě oleje (lépe v kastrůlku než na pánvi) a dobře ho rozpálit.

Hana Slámová, Louny

Ingredience

  • 400 g eidam
  • 200 g tavený sýr
  • 2 vejce
  • hladká mouka podle potřeby
  • kukuřičné lupínky podle potřeby
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Eidam nastrouháme na hrubé straně struhadla. V míse ho mícháme s taveným sýrem, dokud nevznikne hmota, z níž se budou dát tvarovat kuličky. 

  2. krok2

    Připravíme si ingredience na trojobal. Kukuřičné lupínky rozdrtíme na menší kousky, nejlepší je uzavřít je do igelitového sáčku a rozdrtit pomocí paličky na maso. Vejce rozšleháme v misce, do třetí nádoby nasypeme hladkou mouku. 

  3. krok3

    Sýrové kuličky obalujeme v hladké mouce, vejci a lupíncích, ideálně ve vejcích a lupíncích dvakrát. Kuličky usmažíme dozlatova ze všech stran v rozpáleném oleji. Po usmažení je odkládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný olej. 

  4. Kuličky servírujeme jako teplé nebo studené jednohubky nebo jako klasickou večeři s vařenými brambory s tatarskou omáčkou.


Pošli recept! 1/2015 (18.11.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sýrový špíz v těstíčku

Sýrový špíz v těstíčku

Důležité je podávat je ihned po usmažení. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /28.07.14
Rajské krůtí rizoto

Rajské krůtí rizoto

Kulatozrnná rýže natural se konzistencí blíží rýži arborio určené na rizoto. ...
Za pár korun /01.06.12
Pórek v kabátku z anglické slaniny

Pórek v kabátku z anglické slaniny

Ten, kdo si chce připravit dietnější verzi, nahradí anglickou slaninu dušenou ...

Za pár korun /05.03.16
Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Mletá ‚‚čína‘‘ a domácí těstoviny

Domácí jsou mnohem chutnější než kupované.

Magda Lacková, Domažličky

Za pár korun /15.11.13
Zapékané rizoto

Zapékané rizoto

Podávám je s okurkou nebo s okurkovým salátem.
Eliška Kubíčková, Ostrava
...
Za pár korun /23.05.11
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Karbanátky z mletého masa připravuji docela ráda a často, a tak jsem si ...
Za pár korun /08.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu