Vnitřností se nebojím, pokud se dobře připraví, jsou výborné.
Blanka Máchalová, Praha
Ingredience
- Ledvinky:
- 600 g vepřové ledvinky
- 400 ml mléko
- 100 g hladká mouka
- 100 g strouhanka
- 2 vejce
- olej na smažení
- Jarní bramborový salát:
- 1 kg brambory
- sůl a pepř podle chuti
- 2 jarní cibulky
- 1 svazek ředkvičky
- 2 lžíce olej
- 1 lžíce ocet
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Ledvinky důkladně propláchneme, podélně rozřízneme a odstraníme všechny bílé blány a žlázy. Dáme je do misky, zalijeme mlékem a necháme přes noc v chladničce.
-
Před přípravou vyndáme ledvinky z mléka, znovu pečlivě propláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Jednotlivé kousky obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme dozlatova ve větší vrstvě oleje z obou stran. Solíme až po tepelné úpravě.
-
Brambory uvaříme ve slupce den předem. Oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Ředkvičky a cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a octem. Zlehka promícháme a necháme hodinu odležet. Salát podáváme s osmaženými ledvinkami.