Jedná se o recept od mojí babičky ze Slovenska a naše rodina si ho oblíbila.
Lucie Beňová, Jablonné v Podještědí
Ingredience
- 200 g těstovinová rýže
- 400 g kuřecí prsní řízky
- cibule
- polévková kořenící směs podravka
- voda
- sůl
- sladká paprika
- hladká mouka
- olej
- sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme trošku sladké papriky, maso, které již máme ochucené polévkovou směsí Podravka. Maso necháme zatáhnout, zalijeme vroucí vodou a dusíme. Stále kontrolujeme, aby se voda nevyvařila. Až je masíčko hotové připravíme si jíšku z hladké mouky a vody. Podle chuti zahustíme.
-
Rýži nasypeme již na rozpálený olej a smažíme za stálého míchání do hněda. Zalijeme vroucí vodou tak, aby voda byla stejně v úrovni rýže. Přidáme lžičku soli. Necháme asi 10 minut vařit a sem tam promícháme. Rýže je hotová, v momentě kdy se všechna voda vypaří.