Reklama
Reklama
Slovenská rýže s kuřecím masíčkem
Fotogalerie:

Slovenská rýže s kuřecím masíčkem

Lucie Beňová
Lucie Beňová
Jablonné v Podještědí

Jedná se o recept od mojí babičky ze Slovenska a naše rodina si ho oblíbila.

Lucie Beňová, Jablonné v Podještědí

Ingredience

  • 200 g těstovinová rýže
  • 400 g kuřecí prsní řízky
  • cibule
  • polévková kořenící směs podravka
  • voda
  • sůl
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme trošku sladké papriky, maso, které již máme ochucené polévkovou směsí Podravka. Maso necháme zatáhnout, zalijeme vroucí vodou a dusíme. Stále kontrolujeme, aby se voda nevyvařila. Až je masíčko hotové připravíme si jíšku z hladké mouky a vody. Podle chuti zahustíme.

  2. Rýži nasypeme již na rozpálený olej a smažíme za stálého míchání do hněda. Zalijeme vroucí vodou tak, aby voda byla stejně v úrovni rýže. Přidáme lžičku soli. Necháme asi 10 minut vařit a sem tam promícháme. Rýže je hotová, v momentě kdy se všechna voda vypaří.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře s nivou a hermelínem

Kuře s nivou a hermelínem

Nezapomeň na bohatou zeleninovou přílohu. Kateřina Macháčková, Staré Křečany
Za pár korun /01.10.13
Nudle se špenátem

Nudle se špenátem

Jako většina žen musím denně vařit, děti mají hlad, sotva za nimi zaklapnou dveře ...
Za pár korun /23.09.08
Netradiční karí

Netradiční karí

Chutnalo vždycky všem. Může být i s hranolky.

Andrea Šritrová, Jičín

Za pár korun /03.07.15
Bochánky s kukuřicí

Bochánky s kukuřicí

Měly by být opečené dokřupava.

Klára Šimečková, Jablonec

Za pár korun /18.11.13
Zelná polévka

Zelná polévka

Zelňačka s klobáskou nikdy nezklame.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /29.12.10
Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Zapečená brokolice v sýrové omáčce

Vynikající lehký oběd bez masa, které samozřejmě ale můžeme přidat.

Veronika ...

Za pár korun /10.08.14
 

Nejnovější

Snídaně pro malé i velké

Snídaně pro malé i velké

Ivana Černá, Praha
Škola vaření /22.02.19
Bochánky s uzeným

Bochánky s uzeným

Andrea Janáková, Polička

Vaříme express /22.02.19
Bramborová omeleta

Bramborová omeleta

Ivana Černá, Praha

Vaříme express /22.02.19
Salát z červené pšenice

Salát z červené pšenice

Barbora Kalousková, Zlín

Zdravě a chutně /22.02.19
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří

Zdravě a chutně /22.02.19
Toast se slaninou a vejcem

Toast se slaninou a vejcem

Věra Kurfiřtová, Ostrava

Všehochuť /22.02.19
Rolovaná kachna s knedlíky

Rolovaná kachna s knedlíky

Podle receptu

Vilmy Rašínové z Chomutova

Všehochuť /22.02.19
Vločková kaše s uzeným tofu

Vločková kaše s uzeným tofu

Plná bílkovin

Podle receptu Michaely Volné z Pardubic

Zdravě a chutně /21.02.19
Krůtí paella s krevetami

Krůtí paella s krevetami

Na talíři je hezky barevná

Podle receptu Stáni Zůzové ze Soběslavi

Všehochuť /21.02.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Česká kuchyně

Stane se vám někdy, že se zastavíte a jen tak si zavzpomínáte na dětství? Co se vám vybaví? Mně jednoznačně chuť nudlové polévky od mé babičky z Milevska a vůně moravských vrabců, které mi připravovala maminka. Připomeňte si s námi své oblíbené recepty z mladých let a užijte si opět krásné a bezstarostné chvíle s příborem v ruce.

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama