Reklama
Slovenská rýže s kuřecím masíčkem
Fotogalerie:

Slovenská rýže s kuřecím masíčkem

Lucie Beňová
Lucie Beňová
Jablonné v Podještědí

Jedná se o recept od mojí babičky ze Slovenska a naše rodina si ho oblíbila.

Lucie Beňová, Jablonné v Podještědí

Ingredience

  • 200 g těstovinová rýže
  • 400 g kuřecí prsní řízky
  • cibule
  • polévková kořenící směs podravka
  • voda
  • sůl
  • sladká paprika
  • hladká mouka
  • olej
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme trošku sladké papriky, maso, které již máme ochucené polévkovou směsí Podravka. Maso necháme zatáhnout, zalijeme vroucí vodou a dusíme. Stále kontrolujeme, aby se voda nevyvařila. Až je masíčko hotové připravíme si jíšku z hladké mouky a vody. Podle chuti zahustíme.

  2. Rýži nasypeme již na rozpálený olej a smažíme za stálého míchání do hněda. Zalijeme vroucí vodou tak, aby voda byla stejně v úrovni rýže. Přidáme lžičku soli. Necháme asi 10 minut vařit a sem tam promícháme. Rýže je hotová, v momentě kdy se všechna voda vypaří.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Kokosová stehýnka

Kokosová stehýnka

Jednoduchý, ale velice chutný oběd. Veronika Poláčková, Mýto
Za pár korun /17.03.13
Zapečené rolky

Zapečené rolky

Můžeš přidat trochu majoránky.

Petr Papež, Teplice

Za pár korun /19.10.16
Musaka

Musaka

Pokrm pocházející z Bulharska.
Jan Volena, Staňkov
Za pár korun /08.09.11
Kari rýže s kuřecím masem

Kari rýže s kuřecím masem

Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.

Pavel...

Za pár korun /04.05.13
Bagetový špíz s kečupem

Bagetový špíz s kečupem

Nezapomeň přidat oblohu z čerstvé zeleniny.
Milada Krejčí, Svitavy
Za pár korun /29.06.12
Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Závin se zelím a hlívou ústřičnou

Tuhle houbu jíme často, je velmi zdravá.

Monika Zelená, Benešov

Za pár korun /22.02.15
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama