Reklama
Slepice, co chutná našim dětem
Fotogalerie:

Slepice, co chutná našim dětem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
U nás doma jsou velmi oblíbené omáčky. Slepice na smetaně je jídlo, na které nedají dopustit hlavně naše děti.
Alena Farkašová, Uherské Hradiště

Ingredience

  • 1 lžíce paprika sladká mletá
  • 1 slepice
  • 1 cibule
  • 50 ml smetana
  • pepř
  • 5 kuliček nové koření
  • 2 bobkový list

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
     Slepici opláchneme pod tekoucí vodou a naporcujeme na menší kousky, ze kterých budou jednotlivé porce.
  2. krok2
    V hrnci rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibulku. V témže hrnci opečeme ze všech stran i kusy slepice.
  3. krok3
     Podlijeme vařící vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nakonec zaprášíme sladkou paprikou a za stálého podlévání dusíme pod pokličkou. Když je slepice měkká, zaprášíme ji instantní jíškou, necháme přejít varem a nakonec přilijeme smetanu, kterou necháme dobře prohřát, ale už nevaříme. Jako přílohu podáváme knedlík, rýži nebo těstoviny.

Pošli recept! 5/2007 (18.4.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Krémová polévka s řapíkatým celerem

Když nemám mnoho času, uvařím k obědu jen vydatnou polévku. S kouskem čerstvého ...
Za pár korun /17.05.13
Karbanátky z hermelínu

Karbanátky z hermelínu

Rychlé a levné.

Jaroslava Veselá, Lázně Libverda

Za pár korun /11.06.13
Vejce v županu

Vejce v županu

Všem moc chutnají, jíme je teplé i studené po celý den. Jsou vhodné ...
Za pár korun /19.07.10
Těstovinový salát s tuňákem

Těstovinový salát s tuňákem

Na svou oblíbenou večeři nedám dopustit.

Nikola Bilová, Rybí

Za pár korun /12.02.16
Čínská polévka

Čínská polévka

Zeleninovou polévku s houbami a pikantním kari kořením doplňují těstovinové nudle.
Za pár korun /30.06.16
Pekařské knedlíčky

Pekařské knedlíčky

Hodí se do všech bujonů a zeleninových vývarů.

Marie Švecová, Damníkov

Za pár korun /23.04.15
 

Nejnovější

Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha
Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
Zapečené špagety

Zapečené špagety

Irena Ivanová, Ostrava-Poruba

Za pár korun /22.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama