Díky smetaně je krásně vláčný.
Tereza Nováková, Uherské Hradiště
Ingredience
- Těsto:
- 300 g hladká mouka
- 150 g máslo
- 100 ml voda
- trocha soli a pepře
- Náplň:
- 500 g houby
- 3 cibule
- 50 g máslo
- trocha soli
- špetka kmínu
- 200 g sladká smetana
- 1/2 svazku petrželka
- 100 g ementál
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Hladkou mouku s rozměklým máslem, vodou, solí a pepřem zpracujeme na hladké těsto, které dáme alespoň na hodinu do lednice.
-
Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme ji na másle. Přidáme pokrájené houby, vše ochutíme solí, drceným kmínem a dusíme asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu a vmícháme nasekanou petrželku. Směs necháme vychladnout.
-
Kulatou formu vyložíme pečicím papírem a pomocí válečku rozválíme těsto tak, aby vznikly vyvýšené okraje. Houbovou směs rozprostřeme na těsto, posypeme sýrem a zapečeme v troubě při teplotě 170 °C asi 40 minut.
Tip redakce
Lesní houby můžeš nahradit i běžně dostupnými žampiony, pro lepší chuť je dobré použít houbové koření.