Reklama
Slaný koláč
Fotogalerie:

Slaný koláč

Tereza Nováková

Uherské Hradiště

Díky smetaně je krásně vláčný.

Tereza Nováková, Uherské Hradiště

Ingredience

  • Těsto:
  • 300 g hladká mouka
  • 150 g máslo
  • 100 ml voda
  • trocha soli a pepře
  • Náplň:
  • 500 g houby
  • 3 cibule
  • 50 g máslo
  • trocha soli
  • špetka kmínu
  • 200 g sladká smetana
  • 1/2 svazku petrželka
  • 100 g ementál

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Hladkou mouku s rozměklým máslem, vodou, solí a pepřem zpracujeme na  hladké těsto, které dáme alespoň na hodinu do lednice.

  2. Cibuli nakrájíme na kolečka a orestujeme ji na másle. Přidáme pokrájené houby, vše ochutíme solí, drceným kmínem a dusíme asi 10 minut. Pak přilijeme smetanu a vmícháme nasekanou petrželku. Směs necháme vychladnout.

  3. krok3

    Kulatou formu vyložíme pečicím papírem a pomocí válečku rozválíme těsto tak, aby vznikly vyvýšené okraje. Houbovou směs rozprostřeme na těsto, posypeme sýrem a zapečeme v troubě  při teplotě 170 °C asi 40 minut.

Tip redakce

Lesní houby můžeš nahradit i běžně dostupnými žampiony, pro lepší chuť je dobré použít houbové koření.

Pošli recept! - Speciál - Chalupářské recepty (17.6.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborové suflé s bylinkami

Bramborové suflé s bylinkami

Miluji čerstvé bylinky, které ráda používám i při vaření. I takovému ...
Za pár korun /08.12.08
Těstoviny s pečeným lilkem

Těstoviny s pečeným lilkem

Na posypání je ideální strouhaný parmazán.

Svatava Horáková, Olomouc

Za pár korun /01.10.15
Kapusta s uzeným

Kapusta s uzeným

Nejlépe chutná s vařenými brambory.

Václav Vomáčka, Městec Králové

Za pár korun /20.10.13
Cuketový gratin

Cuketový gratin

Podává se horký hned po vytažení z trouby.

Iveta Bílková, Kroměříž

Za pár korun /09.08.15
Zapékané halušky

Zapékané halušky

Nám moc chutnají, dej si taky.
Lenka Lajtkepová, Blížkovice
Za pár korun /13.10.11
Plněné brambory se šunkou

Plněné brambory se šunkou

Připravuji je vždy, když se na trhu objeví první české nové brambory.
Jana ...
Za pár korun /14.11.12
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama