Reklama
Slaná bábovka
Fotogalerie:

Slaná bábovka

Ivana Kolenáková

Kozlov
Určitě potěší všechny masožravce.
Ivana Kolenáková, Kozlov

Ingredience

  • 42 g droždí
  • 100 ml mléko
  • 1 lžička cukr pískový
  • špetka mouka hladká
  • 150 g brambory vařené
  • 200 g maso mleté
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 300 g mouka polohrubá

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Z mléka‚ droždí‚ cukru a mouky uděláme kvásek. Brambory nastrouháme, smícháme s masem‚ cibulí a česnekem‚ osolíme a opepříme.
  2. Přidáme vejce‚ kvásek a mouku. Promícháme, dáme do vymazané formy. Necháme 20 minut kynout. Pečeme na 170 °C 50 minut.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špekáčky na černém pivu

Špekáčky na černém pivu

Cibule a česnek spolu se zeleninou dodají špekáčkům skvělou chuť. Když můj ...
Za pár korun /08.12.08
Špagetová dýně

Špagetová dýně

Jídlo bude vydatnější, když přidáš 2 vejce.

Kateřina Gajová, Brno

Za pár korun /22.09.16
Houbové knedlíky se špenátem

Houbové knedlíky se špenátem

Nemáš-li chuť na maso, uvař si ke špenátu tyto voňavé knedlíky, oblíbíš si je ...

Za pár korun /24.02.13
Karbanátky z hermelínu

Karbanátky z hermelínu

Rychlé a levné.

Jaroslava Veselá, Lázně Libverda

Za pár korun /11.06.13
Rychlé zapečené brambory

Rychlé zapečené brambory

Marie Svobodová, Lysice

Za pár korun /27.05.18
Letní jednohubky z grilovaných papriček

Letní jednohubky z grilovaných papriček

Jednoduché voňavé občerstvení pro večery strávené u grilu.
Lucie Strakošová, ...
Za pár korun /09.11.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu