Reklama
Reklama
Sladký rýžový nákyp
Fotogalerie:

Sladký rýžový nákyp

Gabriela Firstová

Praha
Tento nákyp zasytí, je zdravý a navíc si děti smlsnou. Když zbude, klidně si jej druhý den dají studený na svačinu.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 1,5 l mléko
  • 100 g cukr krupice
  • 2 sáčky cukr vanilkový
  • 1 pudink vanilkový
  • 50 ml smetana
  • dle potřeby ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži propláchneme ve studené vodě, vaříme v kastrůlku s 500 ml mléka, 100 g cukru přidáme před koncem varu (nepřipálí se). Vanilkový pudink smícháme s jednou třetinou litru mléka a s vanilkovým cukrem.
  2. krok2 Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu. Odstavíme a pomocí metličky vmícháme rozpuštěný pudink s cukrem.
    Za stálého míchání vaříme krém asi 1 minutu. Když je hotový, polovinu nalijeme do měkké rýže. Do druhé poloviny dáme 50 ml smetany. Promícháme a občas ještě zamícháme, aby se nevytvořil škraloup.
  3. krok3 Hotovou rýži naservírujeme na talíř, obložíme nakrájenými kousky ovoce a polijeme vanilkovo-smetanovým přelivem. Můžeme ozdobit kouskem ovoce.

    TIP: Rýži můžeš podávat teplou nebo stu­denou.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní nudličky se zeleninou

Pikantní nudličky se zeleninou

Můžeš je ozdobit i nějakými bylinkami. Lenka Kubíková, Plzeň
Za pár korun /25.07.16
Brokolice zapečená s kuřecím masem

Brokolice zapečená s kuřecím masem

Zamaskovaná brokolice chutná i dětem.

Irina Ivanova, Ostrava

Za pár korun /05.04.16
Bramborový salát s řapíkatým celerem

Bramborový salát s řapíkatým celerem

Salát je velmi lahodný a krásně křupavý. Máme jej u nás doma moc rádi.

...

Za pár korun /04.08.14
Utopenci s cibulí

Utopenci s cibulí

Utopenci českých hospod.
Za pár korun /16.01.12
Sýrový speciál

Sýrový speciál

Maso nesmí být vysušené.

Lucie Kafková, Praha 

Za pár korun /16.11.16
Zapečená kolínka na zelenině s uzeninou

Zapečená kolínka na zelenině s uzeninou

Tato rychlá‚ chutná a levná dobrota k obědu či k večeři udělá radost každému ...
Za pár korun /08.04.12
 

Nejnovější

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Salát z naklíčené čočky

Salát z naklíčené čočky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Bulgur s kedlubnou a fenyklem

Podle receptu

Jiřiny Vodičkové z Říčan

Zdravě a chutně /26.03.19
Plněné telecí měšce

Plněné telecí měšce

Náplň můžeš měnit

Podle receptu Julie Sovové z Krnova

Všehochuť /26.03.19
Žloutkové řezy

Žloutkové řezy

Oblíbí si je všichni

Podle receptu Lídy Charvátové z Lipenců

Sladký život /26.03.19
Pomazánka z pečené mrkve

Pomazánka z pečené mrkve

Podle receptu

Adély Přibylové z Příbrami

Za pár korun /25.03.19
Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Krůtí rolka s vaječnou míchanicí

Podle receptu

Sylvie Protivanské z Prahy

Škola vaření /25.03.19
Jarní polévka

Jarní polévka

Vladimír Bruna, Praha

Vaříme express /25.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama