Reklama
Sladký rýžový nákyp
Fotogalerie:

Sladký rýžový nákyp

Gabriela Firstová

Praha
Tento nákyp zasytí, je zdravý a navíc si děti smlsnou. Když zbude, klidně si jej druhý den dají studený na svačinu.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 1,5 l mléko
  • 100 g cukr krupice
  • 2 sáčky cukr vanilkový
  • 1 pudink vanilkový
  • 50 ml smetana
  • dle potřeby ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži propláchneme ve studené vodě, vaříme v kastrůlku s 500 ml mléka, 100 g cukru přidáme před koncem varu (nepřipálí se). Vanilkový pudink smícháme s jednou třetinou litru mléka a s vanilkovým cukrem.
  2. krok2 Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu. Odstavíme a pomocí metličky vmícháme rozpuštěný pudink s cukrem.
    Za stálého míchání vaříme krém asi 1 minutu. Když je hotový, polovinu nalijeme do měkké rýže. Do druhé poloviny dáme 50 ml smetany. Promícháme a občas ještě zamícháme, aby se nevytvořil škraloup.
  3. krok3 Hotovou rýži naservírujeme na talíř, obložíme nakrájenými kousky ovoce a polijeme vanilkovo-smetanovým přelivem. Můžeme ozdobit kouskem ovoce.

    TIP: Rýži můžeš podávat teplou nebo stu­denou.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Knedlíky s krůtí směsí

Knedlíky s krůtí směsí

Hodí se k nim špenát  nebo zelí. Martina Nečasová, Rosice u Chrasti
Za pár korun /15.02.15
Tvarohové koláčky

Tvarohové koláčky

Vyber si bylinky, které máš rád.

Hana Šťastná, Olomouc

Za pár korun /21.03.16
Krůtí prsíčka na medu s opečenými brambory

Krůtí prsíčka na medu s opečenými brambory

Výborný a rychlý recept vhodný jak na dobrý oběd, tak na rychlou večeři.

Tereza ...

Za pár korun /07.01.14
Játrová pochoutka

Játrová pochoutka

Uzený bok můžeš nahradit klobásou.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /05.03.15
Květákový koláč

Květákový koláč

Jedna z našich oblíbených večeří.

Jolana Vítková, Litvínov

Za pár korun /31.03.15
Zapečené špalíky

Zapečené špalíky

Podle chuti je ještě můžeš okořenit.

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /11.09.16
 

Nejnovější

Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake

Lucie Zubatá, Vnorovy
Za pár korun /09.06.18
Krémový dortík

Krémový dortík

Michaela Launová, Běrunice-Slibovice

Škola vaření /09.06.18
Smetanovo-jahodový dort

Smetanovo-jahodový dort

Podle receptu

Karolíny Poledňákové z Mostu

Vaříme express /09.06.18
Vydařený hejk

Vydařený hejk

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Vaříme express /09.06.18
Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Kakaovo-tvarohový dezert s broskvemi

Hrnkový recept

Romana Rubášová, Klatovy

Všehochuť /09.06.18
Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Plněné kalamáry s koprovou omáčkou

Milada Solánková, Praha

Všehochuť /09.06.18
Řepný dortík s tvarohem

Řepný dortík s tvarohem

Hana Kůrková, Kardašova Řečice

Škola vaření /08.06.18
Snadný malinový krém

Snadný malinový krém

Extra rychlý dezert

Alžběta Mikšová, Brno

Vaříme express /08.06.18
Pudinkový dort s ovocem

Pudinkový dort s ovocem

Michaela Hrdinová, Lanškroun

Vaříme express /08.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama