Reklama
Sladký rýžový nákyp
Fotogalerie:

Sladký rýžový nákyp

Gabriela Firstová

Praha
Tento nákyp zasytí, je zdravý a navíc si děti smlsnou. Když zbude, klidně si jej druhý den dají studený na svačinu.
Gabriela Firstová, Praha

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 1,5 l mléko
  • 100 g cukr krupice
  • 2 sáčky cukr vanilkový
  • 1 pudink vanilkový
  • 50 ml smetana
  • dle potřeby ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži propláchneme ve studené vodě, vaříme v kastrůlku s 500 ml mléka, 100 g cukru přidáme před koncem varu (nepřipálí se). Vanilkový pudink smícháme s jednou třetinou litru mléka a s vanilkovým cukrem.
  2. krok2 Zbylé 2/3 mléka přivedeme k varu. Odstavíme a pomocí metličky vmícháme rozpuštěný pudink s cukrem.
    Za stálého míchání vaříme krém asi 1 minutu. Když je hotový, polovinu nalijeme do měkké rýže. Do druhé poloviny dáme 50 ml smetany. Promícháme a občas ještě zamícháme, aby se nevytvořil škraloup.
  3. krok3 Hotovou rýži naservírujeme na talíř, obložíme nakrájenými kousky ovoce a polijeme vanilkovo-smetanovým přelivem. Můžeme ozdobit kouskem ovoce.

    TIP: Rýži můžeš podávat teplou nebo stu­denou.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové maso v rajčatové omáčce

Vepřové maso v rajčatové omáčce

Skvělý oběd v letních dnech.
Za pár korun /15.08.14
Brokolicový nákyp

Brokolicový nákyp

Je skvělý, jen je potřeba dát pozor na množství soli, balkánský sýr bývá ...

Za pár korun /07.08.15
Čočková polévka

Čočková polévka

Červená čočka je mnohem stravitelnější než klasická hnědá. 

Petr Papež, ...

Za pár korun /05.03.12
Marinované kuřecí paličky

Marinované kuřecí paličky

Kdo má rád sladší chuť, přidá lžíci medu.

Marie Novotná, Pelhřimov

Za pár korun /17.09.16
Zapékaný celer

Zapékaný celer

Pro vegetariány sice toto jídlo není, ale ostatním určitě zachutná.
Lucie ...
Za pár korun /05.05.13
Plněný bramborák pro labužníky

Plněný bramborák pro labužníky

Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko.
Běla Kotrbová,
Hradec Králové
...
Za pár korun /16.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu