Reklama
Sladkokyselé okurky
Fotogalerie:

Sladkokyselé okurky

Drahoslava Hudecká

Orlová

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Ingredience

  • Nálev
  • 4 l voda
  • 1 l ocet
  • 300 g cukr
  • 1 lžička nové koření
  • 2 lžičky hořčičné semínko
  • 160 g sůl
  • 25 sacharin
  • 1 lžička celý pepř
  • 2 bobkový list
  • podle chuti mrkev, cibule, kopr a křen

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin si svařením připravíme nálev a necháme ho zchladnout.

  2. Omyté okurky naskládáme do sklenic, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli, kopr a křen. Zalijeme nálevem a necháme sterilovat jen chvilku tak, aby se víčka chytla.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kološvárská pánev

Kološvárská pánev

Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo. Jana Kolářová, Velký Osek ...
Za pár korun /06.05.11
Špaldová pizza s mozzarelou

Špaldová pizza s mozzarelou

Domácí pizza je vynikající.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /01.05.13
Francouzský salát

Francouzský salát

Jednoduchý a velmi chutný.

Dagmar Hahnová, Praha 

Za pár korun /20.09.12
Bramborový salát

Bramborový salát

Pochoutka na svátek i všední den.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /01.02.15
Lenčiny zapékané špagety

Lenčiny zapékané špagety

Recept mám od své kamarádky.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Za pár korun /01.02.17
Kari rýže s kuřecím masem

Kari rýže s kuřecím masem

Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.

Pavel...

Za pár korun /04.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu