Reklama
Sladkokyselé okurky
Fotogalerie:

Sladkokyselé okurky

Drahoslava Hudecká

Orlová

Nálev vyjde zhruba na 12 sklenic (700 ml).

Drahoslava Hudecká, Orlová

Ingredience

  • Nálev
  • 4 l voda
  • 1 l ocet
  • 300 g cukr
  • 1 lžička nové koření
  • 2 lžičky hořčičné semínko
  • 160 g sůl
  • 25 sacharin
  • 1 lžička celý pepř
  • 2 bobkový list
  • podle chuti mrkev, cibule, kopr a křen

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin si svařením připravíme nálev a necháme ho zchladnout.

  2. Omyté okurky naskládáme do sklenic, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev, cibuli, kopr a křen. Zalijeme nálevem a necháme sterilovat jen chvilku tak, aby se víčka chytla.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkový koláč

Pórkový koláč

Slaný koláč nemusí vypadat vždycky jako pizza. Náplň je voňavá a dobrá! Lenka...
Za pár korun /06.03.09
Chilli koláč

Chilli koláč

Výborná chuťovka na oslavu, ale klidně poslouží jako snídaně, večeře či jen tak na k...

Za pár korun /04.09.13
Trampské cigáro v kabátku

Trampské cigáro v kabátku

Trampské cigáro pečené v listovém těstě s nivou tě nadchne.
Za pár korun /01.05.17
Krkovička zapečená s brambory

Krkovička zapečená s brambory

Výborná rychlovka, která nedá moc práce.

Tereza Hájková, Ostrava

Za pár korun /15.02.13
Sekaná z cukety

Sekaná z cukety

Vše můžeme také připravit ve formě na srnčí hřbet.

Alena Pácalová, ...

Za pár korun /18.09.17
Kuřecí bramboráčky

Kuřecí bramboráčky

Musí se smažit zvolna, aby se maso dobře propeklo.

Zdeňka Hlocká, Praha

Za pár korun /16.09.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu