Vypadají úžasně a jsou moc dobré.
Lenka Feiglová, Kdyně
Ingredience
- 500 g mleté maso
- 6 ks vejce
- trocha soli a pepře
- majoránka podle chuti
- 1 cibule
- 5 stroužků česnek
- 1 hrst strouhanka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Mleté maso dáme do větší misky‚ přidáme dvě vejce‚ sůl‚ pepř‚ majoránku‚ najemno nakrájenou cibuli‚ prolisovaný česnek, podle potřeby strouhanku a zpracujeme na jednolitou hmotu.
-
Takto připravené maso rozdělíme na čtyři stejně velké části a z každé z nich prsty vytvarujeme mističku. Maso se hodně speče‚ takže musí být alespoň 1‚5–2 centimetry hluboké. Mističky přeneseme na pekáček s centimetrovou vrstvou vody a vše na 20 minut vložíme do trouby předehřáté na 180 °C.
-
Pak plech vyndáme a do každé z mističek rozklepneme jedno vejce. Pokud se tam celé nevejde a trochu přeteče‚ nic se neděje. Troubu rozehřejeme na 220 °C a „vaječné sopky“ do ní vložíme ještě asi na 10 minut dopéct. Jako přílohu podáváme zeleninu nebo brambory.