Reklama
Sekaná z cukety, salámu a sýru
Fotogalerie:

Sekaná z cukety, salámu a sýru

Jana Anderová
Jana Anderová
České Budějovice
Vyzkoušejte netradiční sekanou z cukety, salámu a sýru, která výborně chutná teplá i za studena.
Jana Anderová, České Budějovice

Ingredience

  • 400 g cuketa
  • 150 g sýr na strouhání
  • 150 g měkký salám
  • 150 g polohrubá mouka
  • 100 ml olej
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1/2 balení kypřící prášek
  • 3 stroužky česnek
  • majoránka dle chuti
  • vegeta
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, necháme chvíli odstát a poté slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr (například eidam), měkký salám nakrájený na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, olej, žloutky (bílky odložíme na sníh), koření podle chuti a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Důkladně promícháme, pokud bude hmota příliš řídká, můžeme přidat trochu mouky.

  2. Z bílků ušleháme sníh, přimícháme jej do připravené směsi a dáme do vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C přibližně 40 minut dozlatova. 
  3. JANIN TIP: Jako příloha k sekané z cukety, salámu a sýru se nejlépe hodí bramborová kaše. Určitě ji ale také ochutnej druhý den, kdy je ještě lepší, jen tak, vychlazenou z chladničky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Papriky plněné těstovinami

Papriky plněné těstovinami

Jsou výborné s bramborovou kaší. Aneta Vavrová, Hradec Králové
Za pár korun /08.01.16
Zelňačka s čočkou

Zelňačka s čočkou

Tradiční polévka v trochu jiné úpravě.

Lenka Kořínková, Humpolec

Za pár korun /28.01.14
Sýrové kopečky

Sýrové kopečky

Hrnečkovou metodou si připrav nejen sladkosti!
Růžena Vranová, Strakonice
Za pár korun /02.07.09
Hovězí na kořenové zelenině

Hovězí na kořenové zelenině

Naše oblíbená úprava hovězího.

Barbora Gavláková, Havířov

Za pár korun /06.06.12
Aspikový dort

Aspikový dort

Narozeninový dort nemusí být výhradně nasladko. Tenhle veselý kousek dobře vypadá i ...
Za pár korun /29.09.08
Zapékané brambory

Zapékané brambory

Také jídlo ve stylu ‚‚co dům dal‘‘ je dobré.
Monika Mendroková,
Český ...
Za pár korun /02.07.09
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama