Reklama
Sekaná z cukety, salámu a sýru
Fotogalerie:

Sekaná z cukety, salámu a sýru

Jana Anderová
Jana Anderová
České Budějovice
Vyzkoušejte netradiční sekanou z cukety, salámu a sýru, která výborně chutná teplá i za studena.
Jana Anderová, České Budějovice

Ingredience

  • 400 g cuketa
  • 150 g sýr na strouhání
  • 150 g měkký salám
  • 150 g polohrubá mouka
  • 100 ml olej
  • 2 vejce
  • 1 cibule
  • 1/2 balení kypřící prášek
  • 3 stroužky česnek
  • majoránka dle chuti
  • vegeta
  • sůl a pepř podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, necháme chvíli odstát a poté slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr (například eidam), měkký salám nakrájený na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, olej, žloutky (bílky odložíme na sníh), koření podle chuti a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Důkladně promícháme, pokud bude hmota příliš řídká, můžeme přidat trochu mouky.

  2. Z bílků ušleháme sníh, přimícháme jej do připravené směsi a dáme do vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C přibližně 40 minut dozlatova. 
  3. JANIN TIP: Jako příloha k sekané z cukety, salámu a sýru se nejlépe hodí bramborová kaše. Určitě ji ale také ochutnej druhý den, kdy je ještě lepší, jen tak, vychlazenou z chladničky.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Výborný je v létě k posezení s přátely a k pivečku.
Za pár korun /07.06.12
Ořechové jidášky

Ořechové jidášky

Peču je vždycky na Zelený čtvrtek.
Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /01.08.11
Nudle se špenátem

Nudle se špenátem

Jako většina žen musím denně vařit, děti mají hlad, sotva za nimi zaklapnou dveře ...
Za pár korun /23.09.08
Pikantní bábovičky nebo řezy

Pikantní bábovičky nebo řezy

Výborný předkrm nebo studená večeře.

Lenka Havelková, Olomouc

Za pár korun /28.02.12
Zapečené cibulky

Zapečené cibulky

Proč by obyčejná zelenina nemohla chutnat svátečně? 

Jana ...

Za pár korun /07.02.12
Rohlíkové ražniči

Rohlíkové ražniči

Jednodušší jídlo už neznám.
Jarka Jurečková, Dvorce
Za pár korun /20.02.10
 

Nejnovější

Zapečené rolky z kotlety

Zapečené rolky z kotlety

Iveta Bílková, Kroměříž
Škola vaření /23.02.18
Krkovička s pikantní krustou

Krkovička s pikantní krustou

Dana Koutecká, Modřany

Všehochuť /23.02.18
Kuře à la bažant

Kuře à la bažant

Markéta Kyselová, Praha

Všehochuť /23.02.18
Mandlová kuřecí roláda

Mandlová kuřecí roláda

Alena Trousilová, Veltrusy

Všehochuť /23.02.18
Vepřová roláda na středomořský způsob

Vepřová roláda na středomořský způsob

Upečeno podle receptu

Barbory Slané z Prahy

Všehochuť /23.02.18
Rozinková rýže po indicku

Rozinková rýže po indicku

Uvařeno podle receptu

Karolíny Oujezdské z Opavy

Všehochuť /23.02.18
Králík na pivě

Králík na pivě

Marcela Rompotlová, Proseč

Všehochuť /23.02.18
Lahodná telecí plec na kmínu

Lahodná telecí plec na kmínu

Otto Plášek, Brno

Škola vaření /22.02.18
Telecí plec se zeleninou

Telecí plec se zeleninou

Klára Flenerová, Beroun

Škola vaření /22.02.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Levné dobroty

Znáte rčení „za málo peněz hodně muziky“? Tato věta se pro mě po Vánocích stává kuchařskou mantrou. V lednu mi vždy připadá, že si moje fantazie vzala dovolenou a účet si fouká bolístky.

více
PosliRecept_extraspecial1712_copy

Pošli recept extra speciál Cukroví

Každý rok po svátcích se dušuji, že příští Vánoce pečení cukroví omezím na minimum. ‚‚Dva tři druhy a dost,‘‘...

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama