Ingredience
- 400 g cuketa
- 150 g sýr na strouhání
- 150 g měkký salám
- 150 g polohrubá mouka
- 100 ml olej
- 2 vejce
- 1 cibule
- 1/2 balení kypřící prášek
- 3 stroužky česnek
- majoránka dle chuti
- vegeta
- sůl a pepř podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, necháme chvíli odstát a poté slijeme přebytečnou šťávu. Přidáme nahrubo nastrouhaný sýr (například eidam), měkký salám nakrájený na kostičky, nadrobno nakrájenou cibuli, utřený česnek, olej, žloutky (bílky odložíme na sníh), koření podle chuti a nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva. Důkladně promícháme, pokud bude hmota příliš řídká, můžeme přidat trochu mouky.
-
Z bílků ušleháme sníh, přimícháme jej do připravené směsi a dáme do vymazaného pekáčku. Pečeme v troubě předehřáté na 190-200 °C přibližně 40 minut dozlatova.
-
JANIN TIP: Jako příloha k sekané z cukety, salámu a sýru se nejlépe hodí bramborová kaše. Určitě ji ale také ochutnej druhý den, kdy je ještě lepší, jen tak, vychlazenou z chladničky.