Reklama
Reklama
Sekaná se syrovou okurkou
Fotogalerie:

Sekaná se syrovou okurkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sekanou moji jedlíci opravdu milují, a tak ji připravuji docela často. Jednou jsem si ale řekla, že je překvapím a zkusím malý experiment. Nová sekaná je pak nadchla svojí chutí a vím, že se jim rozhodně nepřejí. Zkus ji i ty!
Jiřina Vopavová, Písek

Ingredience

  • 750 g maso vepřové mleté
  • 50 g slanina anglická
  • 200 g žampiony
  • 150 g okurka
  • 2 vejce
  • 1 lžička hořčice
  • 2 rohlíky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nakrájené žampiony osolíme, opepříme a osmahneme. Salátovou okurku zbavíme jadérek a nakrájíme. Cibuli nasekáme, smícháme se zvlhčenými rohlíky, masem, vejcem, hořčicí a prohněteme. Směs podle chuti dosolíme a opepříme, přidáme citronovou kůru. Vmícháme okurku a žampiony a z masové hmoty vlhkýma rukama vytvoříme obvyklou šišku. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě, mírně podléváme vlažnou vodou. Podáváme s bramborami, kaší nebo salátem.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečené noky s houbami

Zapečené noky s houbami

Sáček noků mám doma vždy po ruce. Hana Kupková, Ostrava
Za pár korun /14.10.15
Kuřecí quiche se špenátem

Kuřecí quiche se špenátem

Veronika Klučková, Český Těšín

Za pár korun /12.02.18
Hranolky se zeleninou jedna báseň

Hranolky se zeleninou jedna báseň

Spolu s hranolky děti zbaští zeleninu, ani nebudou vědět jak.
Věra Čížkovská, Praha
...
Za pár korun /17.06.12
Cibulové pyré na vepřových řízcích

Cibulové pyré na vepřových řízcích

S pečivem chutná večeře, přidáš-li brambory, výtečný oběd.

Hana Bílá, České ...

Za pár korun /05.09.13
Tvarohové těstoviny naslano

Tvarohové těstoviny naslano

Nejsem žádný šéfkuchař, ale těstoviny se mi vždy povedou.

Veronika Marková, Český ...

Za pár korun /27.07.13
Kuře pečené na nádivce

Kuře pečené na nádivce

V peřince z nádivky zůstane maso šťavnaté.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /03.10.13
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama