Reklama
Sekaná se syrovou okurkou
Fotogalerie:

Sekaná se syrovou okurkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sekanou moji jedlíci opravdu milují, a tak ji připravuji docela často. Jednou jsem si ale řekla, že je překvapím a zkusím malý experiment. Nová sekaná je pak nadchla svojí chutí a vím, že se jim rozhodně nepřejí. Zkus ji i ty!
Jiřina Vopavová, Písek

Ingredience

  • 750 g maso vepřové mleté
  • 50 g slanina anglická
  • 200 g žampiony
  • 150 g okurka
  • 2 vejce
  • 1 lžička hořčice
  • 2 rohlíky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nakrájené žampiony osolíme, opepříme a osmahneme. Salátovou okurku zbavíme jadérek a nakrájíme. Cibuli nasekáme, smícháme se zvlhčenými rohlíky, masem, vejcem, hořčicí a prohněteme. Směs podle chuti dosolíme a opepříme, přidáme citronovou kůru. Vmícháme okurku a žampiony a z masové hmoty vlhkýma rukama vytvoříme obvyklou šišku. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě, mírně podléváme vlažnou vodou. Podáváme s bramborami, kaší nebo salátem.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevná kapsa se zeleninou

Barevná kapsa se zeleninou

Zeleninová náplň je krásně barevná. Ivana Černá, Praha
Za pár korun /12.03.15
Knedlíková pizza

Knedlíková pizza

Italskou specialitu připravuji po česku.
Jana Heinová, Karviná
Za pár korun /22.09.08
Kuřecí špízy se žampiony

Kuřecí špízy se žampiony

Cibulí rozhodně nešetři, je pak skvělá!

Eva Jonášová, Jihlava

Za pár korun /31.07.15
Krůtí katův šleh

Krůtí katův šleh

Směs je příjemně pikantní. 

Hana Jankovská, Neveklov 

Za pár korun /24.02.12
Turnovské placky s mákem

Turnovské placky s mákem

Recept mám od své babičky. Je to dobrota.
Milena Pavelková, Tábor
Za pár korun /15.12.08
Buřty v kečupu

Buřty v kečupu

Pochoutku z buřtů jsem poprvé ochutnala na návštěvě u kamarádky. Tehdy to ...
Za pár korun /05.01.09
 

Nejnovější

Ředkvičkové zapékánky

Ředkvičkové zapékánky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou
Za pár korun /21.02.20
Zapečené těstoviny s bylinkami

Zapečené těstoviny s bylinkami

Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou

Za pár korun /21.02.20
Pomalu pečený králík s tymiánem

Pomalu pečený králík s tymiánem

Podle receptu

Nataši Zvonařové z Třince

Škola vaření /21.02.20
Játra s cibulovou omáčkou

Játra s cibulovou omáčkou

Eva Přecechtělová, Chropyně

Vaříme express /21.02.20
Ředkvičková polévka

Ředkvičková polévka

Zajímavá varianta

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem



Vaříme express /21.02.20
Zeleninové závitky

Zeleninové závitky

Tomáš Mika, Brno

Vaříme express /21.02.20
Tofu na čínský způsob

Tofu na čínský způsob

Alena Peštová, České Budějovice

Vaříme express /21.02.20
Plněné kedlubny

Plněné kedlubny

Soudky plné chutí

Podle receptu Mirky Stachové z Prahy

Všehochuť /21.02.20
Sládkovo tajemství

Sládkovo tajemství

Karolína Rýznarová, Šumperk

Za pár korun /20.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama