Reklama
Sekaná se syrovou okurkou
Fotogalerie:

Sekaná se syrovou okurkou

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Sekanou moji jedlíci opravdu milují, a tak ji připravuji docela často. Jednou jsem si ale řekla, že je překvapím a zkusím malý experiment. Nová sekaná je pak nadchla svojí chutí a vím, že se jim rozhodně nepřejí. Zkus ji i ty!
Jiřina Vopavová, Písek

Ingredience

  • 750 g maso vepřové mleté
  • 50 g slanina anglická
  • 200 g žampiony
  • 150 g okurka
  • 2 vejce
  • 1 lžička hořčice
  • 2 rohlíky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Nakrájené žampiony osolíme, opepříme a osmahneme. Salátovou okurku zbavíme jadérek a nakrájíme. Cibuli nasekáme, smícháme se zvlhčenými rohlíky, masem, vejcem, hořčicí a prohněteme. Směs podle chuti dosolíme a opepříme, přidáme citronovou kůru. Vmícháme okurku a žampiony a z masové hmoty vlhkýma rukama vytvoříme obvyklou šišku. Pečeme asi 45 minut v předehřáté troubě, mírně podléváme vlažnou vodou. Podáváme s bramborami, kaší nebo salátem.

Pošli recept! 5/2008 (16.4.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Povidlová omáčka s uzeným

Povidlová omáčka s uzeným

Staročeská pochoutka, zkus to! Václav Vomáčka, Městec Králové
Za pár korun /12.10.15
Pórkový koláč

Pórkový koláč

Slaný koláč nemusí vypadat vždycky jako pizza. Náplň je voňavá a dobrá!
Lenka...
Za pár korun /06.03.09
Čínské nudle na mrkvi

Čínské nudle na mrkvi

Nejlepší jsou, když se maso dobře odleží v kořeněné marinádě s kečupem.
...
Za pár korun /04.08.11
Utopenci

Utopenci

Utopenci s moravankou
Michal Pahulák, Hradec Králové
Za pár korun /10.03.12
Plněná sekaná

Plněná sekaná

Špenát můžeš nahradit třeba petrželkou.
Lenka Kudlová, Kuřim
Za pár korun /11.07.12
Míchaná vajíčka s cuketou

Míchaná vajíčka s cuketou

Ještě na podzim dozrávají na naší zahradě cukety. Proto je přidáváme skoro ...
Za pár korun /16.01.10
 

Nejnovější

Cukeťák se sýrem

Cukeťák se sýrem

Můžeš použít pikantnější klobásu. Jana Remková, Orlová-Lutyně
Za pár korun /19.08.17
Labužnické dipy

Labužnické dipy

K osmaženým tortillám jsou dipy vždy jasnou volbou.

Hana Vinklerová, Rokycany

Zdravě a chutně /19.08.17
Quiche s mletým masem

Quiche s mletým masem

Skvělý oběd, který se dá jíst jak teplý, tak studený.

Iva Procházková, Plzeň

...
Všehochuť /19.08.17
Keftedakia (masové kuličky)

Keftedakia (masové kuličky)

Tradiční řecký pokrm připravuji z jehněčího.

Iveta Sýkorová, Rokycany

Všehochuť /19.08.17
Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Kuřecí prsíčka s nivou v bramborovém těstíčku

Podáváme jen se zeleninou a domácí tatarskou omáčkou nebo kečupem.

Petra ...

Všehochuť /19.08.17
Křidýlka v pikantní medové marinádě

Křidýlka v pikantní medové marinádě

Medový nálev můžeš použít i jako marinádu na kuřecí stehýnka nebo prsíčka.

...
Všehochuť /19.08.17
Chatařský špíz

Chatařský špíz

Jako příloha jsou vhodné brambory upravené na libovolný způsob.

Pavel Štrougal, ...

Všehochuť /19.08.17
Malinový koláč

Malinový koláč

Maliny jsou v koláči úžasné, ale nejsou jediným možným ovocem.

Lucie Valinová,...

Sladký život /19.08.17
Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině.

Radim Nový, Jáchymov

...
Škola vaření /18.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama