Reklama
Sekaná se sýrem
Fotogalerie:

Sekaná se sýrem

Kristýna Kolínská
Kristýna Kolínská
Chlumec u Ústí nad Labem

Domácí sekaná, která chutná každému.

Kristýna Kolínská, Chlumec u Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 kg mleté maso
  • 300 g strouhaný sýr
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • koření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Ve větší míse smícháme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a sýr. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Můžeme také přidat trochu mléka pro jemnější chuť a okořeníme dle chuti.
  2. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Podlijeme horkou vodou a pečeme na 220 °C asi 40-45 minut. Prvních 20-25 minut přikryté a potom odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička. Podle potřeby během pečení podléváme a sekanou občas přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborovou kaší.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybářovy žampiony

Rybářovy žampiony

Výtečnou alternativou k žampionům jsou v houbařské sezóně muchomůrky růžovky ...
Za pár korun /21.02.13
Zapečené špalíky

Zapečené špalíky

Podle chuti je ještě můžeš okořenit.

Božena Kolářová, Pouště 

Za pár korun /11.09.16
Zapečené těstoviny s mletým masem

Zapečené těstoviny s mletým masem

Moc dobré a rychlé. U nás se po něm vždy zapráší.

Ivana Šindelářová, Chrást

Za pár korun /13.06.12
Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Bramborové koule plněné sýrovou směsí

Do sýrové náplně můžeš přidat nastrouhaný salám.

Andrea Jílková, Polička

Za pár korun /01.08.15
Kapustové karbanátky

Kapustové karbanátky

Česneku není nikdy dost

Podle receptu Daniely Skálové z Říčan


Za pár korun /11.08.18
Tofu pánev s těstovinami

Tofu pánev s těstovinami

Zdravý oběd‚ který ti dodá energii.

Lenka Kinkorová, Písek

Za pár korun /09.12.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu