Reklama
Sekaná se sýrem
Fotogalerie:

Sekaná se sýrem

Kristýna Kolínská
Kristýna Kolínská
Chlumec u Ústí nad Labem

Domácí sekaná, která chutná každému.

Kristýna Kolínská, Chlumec u Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 kg mleté maso
  • 300 g strouhaný sýr
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • koření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Ve větší míse smícháme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a sýr. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Můžeme také přidat trochu mléka pro jemnější chuť a okořeníme dle chuti.
  2. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Podlijeme horkou vodou a pečeme na 220 °C asi 40-45 minut. Prvních 20-25 minut přikryté a potom odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička. Podle potřeby během pečení podléváme a sekanou občas přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborovou kaší.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zelný štrůdl

Zelný štrůdl

Tenhle slaný štrúdl se zelím připravuji možná častěji než klasický sladký ...
Za pár korun /06.10.08
Toastové řízky

Toastové řízky

V kabátku z křupavých cornflakes.
Mirka Valentová, Dačice
Za pár korun /09.11.09
Hubertova játrová bašta

Hubertova játrová bašta

Nejlepší je anglická nebo papriková slanina.

Lenka Němcová, Příkazy

Za pár korun /17.06.14
Smažená cuketa v bramboráku

Smažená cuketa v bramboráku

Kolečka polož na ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Tedy pokud je nesníš ...

Za pár korun /10.09.16
Bramborové řezy

Bramborové řezy

Dají se jíst teplé hned po upečení, ale dobré jsou i zastudena. 

Anna ...

Za pár korun /09.03.16
Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Tagliatelle s rajčatovou omáčkou

Vhodné pro vegetariány, ale někdy přidám na menší kousky opečené kuřecí maso.

...

Za pár korun /23.10.14
 

Nejnovější

Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou. Miroslava Krátká, ...
Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
Smetanová pochoutka

Smetanová pochoutka

Chutnají dospělým i dětem – ty si jídlo ještě většinou posypou strouhaným ...

Škola vaření /26.04.17
Barevný mix plný chutí

Barevný mix plný chutí

V tomto pokrmu je spousta zeleniny, takže je doslova nabitý vitaminy.

Jana ...

Vaříme express /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama