Sekaná se sýrem
Fotogalerie:

Sekaná se sýrem

Kristýna Kolínská
Kristýna Kolínská
Chlumec u Ústí nad Labem

Domácí sekaná, která chutná každému.

Kristýna Kolínská, Chlumec u Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 kg mleté maso
  • 300 g strouhaný sýr
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • strouhanka
  • koření

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Ve větší míse smícháme maso, nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a sýr. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Můžeme také přidat trochu mléka pro jemnější chuť a okořeníme dle chuti.
  2. Z hmoty vytvarujeme šišku (nebo dvě malé) a dáme do lehce vymazaného pekáčku. Podlijeme horkou vodou a pečeme na 220 °C asi 40-45 minut. Prvních 20-25 minut přikryté a potom odkryjeme, aby se vytvořila kůrčička. Podle potřeby během pečení podléváme a sekanou občas přelijeme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborovou kaší.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Koblihy

Koblihy

Díky pekárně se kynuté těsto dělá samo.  Anna Hrubá, Srch
Za pár korun /28.02.12
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Jsou dobré teplé i za studena. 

Tomáš Martínek,  Přerov 

Za pár korun /22.02.12
Zapečený knedlík

Zapečený knedlík

Když nevíš, jak spotřebovat zbytky.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /03.08.12
Gulášová polévka

Gulášová polévka

Je to oblíbená polévka mého syna.
Jaroslava Mudrochová, Trutnov
Za pár korun /23.09.08
Cibulový koláč

Cibulový koláč

Někdy cibuli se slaninou dopředu orestuji, ale není to nutné.
Klára Votavová, Praha
...
Za pár korun /06.05.11
Domácí plněný chléb

Domácí plněný chléb

U nás doma se po této pochoutce jen zapráší.
Kateřina Hávová, Dlouhá Brtnice
Za pár korun /28.04.12
 

Nejnovější

Špenátové mističky

Špenátové mističky

Martina Hrubá, Kutná Hora
Škola vaření /23.04.19
Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice

Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama