Reklama
Sekaná s překvapením
Fotogalerie:

Sekaná s překvapením

Helena Macková

Vsetín

Můžeš ji podávat i studenou. 

Helena Macková, Vsetín

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 8 vejce
  • 2 tenké párky
  • 1kg mleté maso
  • trocha sůl, majoránka, mletý pepř, směs koření do mletých mas
  • 1 lžička vegeta
  • 2 stroužky česnek
  • trocha hladká mouka, strouhanka a voda
  • 1 máčená žemle

Doba přípravy

Počet porcí

8-10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme 4 vejce natvrdo a spolu s párky odložíme. Všechny ostatní suroviny dáme do mísy a řádně promícháme. Ze zpracované hmoty utvoříme šišku a uplácáme ji vodou, mírně obalíme ve strouhance a vložíme do pekáče s osolenou vodou.

  2. Hřbetem ruky uděláme hluboký důlek po celé délce šišky, vložíme za sebou vařená vejce a párky a těsto přimáčkneme k sobě tak, abychom opět utvořili tvar šišky. Můžeme dát kolem šišky cibuli na kolečka. 

  3. Sekanou polijeme osolenou vodou a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení poléváme. Pečeme zhruba hodinu.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zadělávané  kedlubny

Zadělávané kedlubny

Jsou výborné s novými bramborami. Petra Kubátová, Šumperk
Za pár korun /09.04.17
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s chutí rozmarýnu a česneku podáváme k nejrůznějším masům, ale i ...

Za pár korun /18.03.12
Masové taštičky

Masové taštičky

Kdo má rád, může přidat česnek.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.03.15
Tyčinky s ořechovou omáčkou

Tyčinky s ořechovou omáčkou

Do těsta můžeš přidat osmaženou cibulku. 

Lída Guk, Pelhřimov


Za pár korun /12.01.16
Bílé fazole s uzeným

Bílé fazole s uzeným

Na luštěniny bychom neměli zapomínat.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /09.02.14
Párečky zapečené v těstíčku

Párečky zapečené v těstíčku

Pochoutka, která vypadá jako kremrole s párkem, skvěle chutná. Určitě s ní ...
Za pár korun /19.11.08
 

Nejnovější

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...
Vaříme express /23.10.17
Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Vždy když je to jen trochu možné, snažím se smažení vyhnout.

Romana Skučková, ...

Zdravě a chutně /23.10.17
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
Taštičky s mandlovou nádivkou

Taštičky s mandlovou nádivkou

Náplň můžeš dochutit lžící džemu.

Kamila Záplavová, Brno

Sladký život /23.10.17
Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...

Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama