Reklama
Reklama
Sekaná s překvapením
Fotogalerie:

Sekaná s překvapením

Helena Macková

Vsetín

Můžeš ji podávat i studenou. 

Helena Macková, Vsetín

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 8 vejce
  • 2 tenké párky
  • 1kg mleté maso
  • trocha sůl, majoránka, mletý pepř, směs koření do mletých mas
  • 1 lžička vegeta
  • 2 stroužky česnek
  • trocha hladká mouka, strouhanka a voda
  • 1 máčená žemle

Doba přípravy

Počet porcí

8-10

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si uvaříme 4 vejce natvrdo a spolu s párky odložíme. Všechny ostatní suroviny dáme do mísy a řádně promícháme. Ze zpracované hmoty utvoříme šišku a uplácáme ji vodou, mírně obalíme ve strouhance a vložíme do pekáče s osolenou vodou.

  2. Hřbetem ruky uděláme hluboký důlek po celé délce šišky, vložíme za sebou vařená vejce a párky a těsto přimáčkneme k sobě tak, abychom opět utvořili tvar šišky. Můžeme dát kolem šišky cibuli na kolečka. 

  3. Sekanou polijeme osolenou vodou a dáme do vyhřáté trouby péct. Během pečení poléváme. Pečeme zhruba hodinu.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře v jogurtu

Kuře v jogurtu

Nejlepší přílohou jsou vařené nebo pečené brambory. Mohou být ...
Za pár korun /01.08.16
Dušené kedlubny s pečenými párky

Dušené kedlubny s pečenými párky

Je to skvělá delikatesa. Nejlepší jsou mladé svěží kedlubny vypěstované na ...
Za pár korun /04.08.11
Nivové taštičky s hruškou

Nivové taštičky s hruškou

Spojení plísňového sýra s ovocem je naprosto fantastické.

Pavla Tvarohová, Praha

Za pár korun /16.03.15
Bramborový závin s uzeným masem

Bramborový závin s uzeným masem

Výborná roláda, netřeba více dodávat.

Jana Trunečková, Brandýs nad Labem

Za pár korun /13.08.12
Vylepšený bramborový guláš

Vylepšený bramborový guláš

Na tomhle gulášku si u nás doma opravdu pochutnáme.
Vendula Kroulíková, ...
Za pár korun /01.08.11
Hermelín plněný houbami

Hermelín plněný houbami

Toto jídlo jsme si oblíbili a je častým pokrmem na našem stole, hlavně v době houbové ...

Za pár korun /16.05.12
 

Nejnovější

Kuře na smetanové zelenině

Kuře na smetanové zelenině

Iva Trhoňová, Mouchnice
Za pár korun /17.04.19
Kuřecí rolky s pyré

Kuřecí rolky s pyré

Romana Rubášová, Klatovy

Škola vaření /17.04.19
Vaječné bábovičky

Vaječné bábovičky

Podle receptu

Romany Zelinkové z Rychnova nad Kněžnou

Vaříme express /17.04.19
Králík v marinádě

Králík v marinádě

Radka Vobecká, Roudnice

Všehochuť /17.04.19
Motýlci k nakousnutí

Motýlci k nakousnutí

Martina Antalová, Odolena Voda

Sladký život /17.04.19
Jehněčí kotlík

Jehněčí kotlík

Nedá ti moc práce

Patrik Hron, Chodov

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí na bílém víně

Jehněčí na bílém víně

Veronika Poláčková, Mýto

Škola vaření /16.04.19
Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Jehněčí kýta s rozmarýnem a česnekem

Podle receptu

Ivany Samkové ze Zábřehu

Škola vaření /16.04.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama