Reklama
Salát s vaječnou rolkou
Fotogalerie:

Salát s vaječnou rolkou

Iva Císařová

Hradec Králové

Kousky omelety salát oživí. 

Iva Císařová, Hradec Králové 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 4 vejce
  • dle chuti sůl a pepř
  • 1 svazek čerstvá petrželka
  • trocha olivový olej
  • 1 lžíce majonéza
  • 500g polníček
  • 200g cherry rajčátka
  • 1 svazek jarní cibulka
  • trocha citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce našleháme společně se špetkou soli, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme pepřem. 

  2. Vaječnou směs vlijeme do rozehřáté pánve lehce pokapané olejem. Omeletu osmažíme po obou stranách. Pak ji překlopíme na talíř a necháme vystydnout. 

  3. Studenou omeletku potřeme majonézou a zarolujeme. Rolku potom vložíme do lednice. 

  4. Polníček, rajčata a cibulku důkladně omyjeme a poté pokrájíme na menší dílky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, pokapeme olejem, lehce zakapeme citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Vše promícháme a pak servírujeme na jednotlivé misky. 

  5. Omeletu pokrájíme na menší kolečka, která naaranžujeme na salát. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryba v citronové strouhance

Ryba v citronové strouhance

Citron ve strouhance je výtečný! Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Za pár korun /08.02.12
Krupicové knedlíky

Krupicové knedlíky

Máme rádi sladká jídla a krupicové knedlíčky s ovocem patří mezi naše ...
Za pár korun /22.09.08
Brokolice zapečená s houbami

Brokolice zapečená s houbami

Dá se připravit i z hub mražených.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /20.06.14
Kapustovo-masové karbanátky

Kapustovo-masové karbanátky

Klasika, která nezklame.

Jarmila Fialová, Havlíčkův Brod

Za pár korun /13.01.16
Bramborový salát

Bramborový salát

Pochoutka na svátek i všední den.

Ladislav Vesecký, Zlaté Hory

Za pár korun /01.02.15
Pečený čaj

Pečený čaj

V zimě se nad šálkem voňavého čaje krásně vzpomíná na léto.
Lenka ...
Za pár korun /24.10.08
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama