Kousky omelety salát oživí.
Iva Císařová, Hradec Králové
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 4 vejce
- dle chuti sůl a pepř
- 1 svazek čerstvá petrželka
- trocha olivový olej
- 1 lžíce majonéza
- 500g polníček
- 200g cherry rajčátka
- 1 svazek jarní cibulka
- trocha citronová šťáva
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Vejce našleháme společně se špetkou soli, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme pepřem.
-
Vaječnou směs vlijeme do rozehřáté pánve lehce pokapané olejem. Omeletu osmažíme po obou stranách. Pak ji překlopíme na talíř a necháme vystydnout.
-
Studenou omeletku potřeme majonézou a zarolujeme. Rolku potom vložíme do lednice.
-
Polníček, rajčata a cibulku důkladně omyjeme a poté pokrájíme na menší dílky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, pokapeme olejem, lehce zakapeme citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Vše promícháme a pak servírujeme na jednotlivé misky.
-
Omeletu pokrájíme na menší kolečka, která naaranžujeme na salát.