Reklama
Salát s vaječnou rolkou
Fotogalerie:

Salát s vaječnou rolkou

Iva Císařová

Hradec Králové

Kousky omelety salát oživí. 

Iva Císařová, Hradec Králové 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 4 vejce
  • dle chuti sůl a pepř
  • 1 svazek čerstvá petrželka
  • trocha olivový olej
  • 1 lžíce majonéza
  • 500g polníček
  • 200g cherry rajčátka
  • 1 svazek jarní cibulka
  • trocha citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce našleháme společně se špetkou soli, přidáme nasekanou petrželku a dochutíme pepřem. 

  2. Vaječnou směs vlijeme do rozehřáté pánve lehce pokapané olejem. Omeletu osmažíme po obou stranách. Pak ji překlopíme na talíř a necháme vystydnout. 

  3. Studenou omeletku potřeme majonézou a zarolujeme. Rolku potom vložíme do lednice. 

  4. Polníček, rajčata a cibulku důkladně omyjeme a poté pokrájíme na menší dílky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, pokapeme olejem, lehce zakapeme citronovou šťávou, přidáme sůl, pepř. Vše promícháme a pak servírujeme na jednotlivé misky. 

  5. Omeletu pokrájíme na menší kolečka, která naaranžujeme na salát. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

‚‚Pštrosí vejce‘‘  se šťouchanými bramborami

‚‚Pštrosí vejce‘‘ se šťouchanými bramborami

Když chceš vylepšit sekanou, zkus tenhle recept. Kateřina Maršíková, Dobruška
Za pár korun /23.07.14
Lotrinský slaný koláč

Lotrinský slaný koláč

Jednoduchý a výborný koláč, vhodný jak k večeři tak na slavnostní tabuli.
Lenka ...
Za pár korun /11.03.12
Mrkev s jarní cibulkou

Mrkev s jarní cibulkou

Výborné k masu nebo jen tak k zakousnutí.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /29.08.15
Jelítkové a jitrnicové miniřízečky

Jelítkové a jitrnicové miniřízečky

Jsou ideální pro přípravu ve fritovacím hrnci.

Václav Králík, Pardubice

Za pár korun /16.02.13
Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Je báječně kyprá a příjemně vláčná.
Jana Dvořáková, Ostrava
Za pár korun /04.08.11
Cikánské řízečky

Cikánské řízečky

Výborný a levný oběd.

Lenka Petrusová, Pardubice

Za pár korun /31.07.13
 

Nejnovější

Studený letní boršč

Studený letní boršč

Tuto osvěžující polévku podáváme dobře vychlazenou a ozdobenou zakysanou smetanou. ...
Všehochuť /28.06.17
Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc.

Zuzana Travičková, ...

Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama