Reklama
Salám s malými rajčátky
Fotogalerie:

Salám s malými rajčátky

Larisa Kakalová

Brno

Servíruji jej přímo v zavařovací sklenici, mám na tento salát jednu ozdobnou.

Larisa Kakalová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g točený salám
  • 1 větší cibule
  • 20 zelené olivy
  • 2 stroužky česnek
  • 10 malá rajčátka
  • 1 snítka rozmarýn
  • 100 ml olej
  • 2 lžíce ocet
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Točený salám nakrájíme na menší kostičky. Pokud je slupka příliš tvrdá, ještě před krájením ji stáhneme.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme, překrojíme na půlky a pokrájíme na tenčí plátky.

  3. Olivy krájíme na malá kolečka. Česnek oloupeme a také pokrájíme na plátky. Rajčátka opláchneme, osušíme a ostrým nožem přepůlíme.

  4. krok4

    Všechny suroviny smícháme v misce, přidáme lístky rozmarýnu. Zalijeme olejem a přidáme i ocet.

  5. Důkladně vše promícháme a směs dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

  6. Na závěr plníme do čistých sklenic a stlačíme. Důkladně uzavřeme, aby se k salámové směsi nedostal vzduch.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuře s nivou a hermelínem

Kuře s nivou a hermelínem

Nezapomeň na bohatou zeleninovou přílohu. Kateřina Macháčková, Staré Křečany
Za pár korun /01.10.13
Cuketová kolečka

Cuketová kolečka

Zeleninovo-masová pochoutka.

Anna Vladařová,12 let, Nezvěstice

Za pár korun /07.11.13
Mrkvičkové placičky

Mrkvičkové placičky

Jsou vynikající s česnekovým dipem.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /03.04.16
Masové kuličky se zelím

Masové kuličky se zelím

Když opravdu nevím, co mám zase vařit, sáhnu po mletém mase. Podle mě je to ideální ...
Za pár korun /08.05.12
Špagety s pórkem

Špagety s pórkem

Moje oblíbené jídlo, je hotové za chvíli.

Nikola Sudová, Soběslav

Za pár korun /23.05.16
Plněné kapustové listy

Plněné kapustové listy

Naše rodina si na nich vždy pochutná.

Eva Smičková, Prostějov

Za pár korun /03.07.15
 

Nejnovější

Zelenina s křehkým masem

Zelenina s křehkým masem

Zeleninová jídla moc nemusím, ale když jsou ovoněná špekem, tak si na nich ...
Za pár korun /26.09.17
Bezmasé pappardelle se žampiony

Bezmasé pappardelle se žampiony

Hotové těstoviny ještě můžeme pro zjemnění pokapat olivovým olejem.

Bohdana ...

Vaříme express /26.09.17
Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou.

Eva Houdecká, ...

Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama