Servíruji jej přímo v zavařovací sklenici, mám na tento salát jednu ozdobnou.
Larisa Kakalová, Brno
Ingredience
- Ingredience
- 200 g točený salám
- 1 větší cibule
- 20 zelené olivy
- 2 stroužky česnek
- 10 malá rajčátka
- 1 snítka rozmarýn
- 100 ml olej
- 2 lžíce ocet
- trocha sůl a pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Točený salám nakrájíme na menší kostičky. Pokud je slupka příliš tvrdá, ještě před krájením ji stáhneme.
-
Cibuli oloupeme, překrojíme na půlky a pokrájíme na tenčí plátky.
-
Olivy krájíme na malá kolečka. Česnek oloupeme a také pokrájíme na plátky. Rajčátka opláchneme, osušíme a ostrým nožem přepůlíme.
-
Všechny suroviny smícháme v misce, přidáme lístky rozmarýnu. Zalijeme olejem a přidáme i ocet.
-
Důkladně vše promícháme a směs dochutíme podle potřeby solí a pepřem.
-
Na závěr plníme do čistých sklenic a stlačíme. Důkladně uzavřeme, aby se k salámové směsi nedostal vzduch.