Reklama
Salám s malými rajčátky
Fotogalerie:

Salám s malými rajčátky

Larisa Kakalová

Brno

Servíruji jej přímo v zavařovací sklenici, mám na tento salát jednu ozdobnou.

Larisa Kakalová, Brno

Ingredience

  • Ingredience
  • 200 g točený salám
  • 1 větší cibule
  • 20 zelené olivy
  • 2 stroužky česnek
  • 10 malá rajčátka
  • 1 snítka rozmarýn
  • 100 ml olej
  • 2 lžíce ocet
  • trocha sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Točený salám nakrájíme na menší kostičky. Pokud je slupka příliš tvrdá, ještě před krájením ji stáhneme.

  2. krok2

    Cibuli oloupeme, překrojíme na půlky a pokrájíme na tenčí plátky.

  3. Olivy krájíme na malá kolečka. Česnek oloupeme a také pokrájíme na plátky. Rajčátka opláchneme, osušíme a ostrým nožem přepůlíme.

  4. krok4

    Všechny suroviny smícháme v misce, přidáme lístky rozmarýnu. Zalijeme olejem a přidáme i ocet.

  5. Důkladně vše promícháme a směs dochutíme podle potřeby solí a pepřem.

  6. Na závěr plníme do čistých sklenic a stlačíme. Důkladně uzavřeme, aby se k salámové směsi nedostal vzduch.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Zapékané kedlubny

Zapékané kedlubny

Při nákupu vybírám středně velké kedlubny, které jsou šťavnaté a křehké. Jarmila ...
Za pár korun /04.05.14
Frikadelky s překvapením

Frikadelky s překvapením

Olomoucké tvarůžky se krásně roztečou.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /05.01.17
Zapečená vinná klobása

Zapečená vinná klobása

Recept od kamarádky u nás zabodoval.
...

Za pár korun /06.12.14
Sekaná z cukety, salámu a sýru

Sekaná z cukety, salámu a sýru

Vyzkoušejte netradiční sekanou z cukety, salámu a sýru, která výborně chutná teplá i ...
Za pár korun /21.03.12
Vaječná  tlačenka

Vaječná tlačenka

Podávám ji buď samotnou jako předkrm, nebo ji rozložím na plátky veky, ...

Za pár korun /25.03.14
Nádivka z kuřecích jater

Nádivka z kuřecích jater

Podáváme ji samostatně nebo s pečeným kuřetem.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Za pár korun /03.04.15
 

Nejnovější

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Rajčata plněná těstovinovou rýží

Možná se zdají složitá na přípravu, ale opak je pravdou. Náplň je za chvíli a ...
Škola vaření /28.04.17
Lasagne s tuňákem a rajčaty

Lasagne s tuňákem a rajčaty

Ryby připravuji často a ráda na mnoho způsobů.

Petra Čertová, Ústí nad Labem

Všehochuť /28.04.17
Fusilli s vepřovými nudličkami

Fusilli s vepřovými nudličkami

Oblíbená vřetýnka připravuji nejraději s touto omáčkou.

Miroslava Krátká, ...

Za pár korun /27.04.17
Tvarohové šišky

Tvarohové šišky

Lahůdka, kterou milují děti i dospělí.

Renata Hormanová, České Budějovice

Škola vaření /27.04.17
Tortellini s kuřecím a zeleninou

Tortellini s kuřecím a zeleninou

Výborný oběd plný samých dobrot a vonící kořením.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

...
Škola vaření /27.04.17
Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Těstoviny v bazalkovo-česnekovém pestu

Tuto dobrotu lze ještě osvěžit oblohou z libovolné zeleniny. Kdo má raději ...

Vaříme express /27.04.17
Tagliatelle po italsko-švédsku

Tagliatelle po italsko-švédsku

Nejlepší jsou těstoviny ze semolinové mouky.

Kateřina Gajová, Brno

Všehochuť /27.04.17
Lasagne s čerstvým špenátem

Lasagne s čerstvým špenátem

S bešamelem jsou nádherně vláčné.

Judita Novotná, Prostějov

Všehochuť /27.04.17
Rizoto co dům dal

Rizoto co dům dal

Ze surovin, které jsou zrovna po ruce.

Martina Antalová, Odolena Voda

Za pár korun /26.04.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1705

Pečeme s nápadem

Jakmile se lidé dozvědí, že rád(a) a dobře pečeš, hned se spustí lavina žádostí...

více
poslirecept_extra_small1701

Bez lepku

Jak kdysi někdo moudrý řekl, nežijeme proto, abychom jedli, ale jíme proto, abychom žili.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama