Reklama
Sádlové koláčky
Fotogalerie:

Sádlové koláčky

Eliška Robová

Praha
Mezi ostatním máslovým cukrovím jsou chuťovým zpestřením vánočního mlsání.
Eliška Robová, Praha

Ingredience

  • 140 g sádlo
  • 1 lžíce kakao
  • 140 g cukr moučkový
  • 140 g mouka hladká
  • 1–3 lžíce ořechy mleté

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Sádlo necháme změknout a potom ho důkladně vymícháme – musí vypadat jako hladká bílá pěna. Teprve potom přidáme ostatní suroviny – mouku, cukr, kakao a mleté ořechy a uhněteme z nich hladké těsto.
  2. Z těsta tvoříme malé kuličky, do nichž pak opatrně palcem vymačkáme důlek. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme zprudka, ale opatrně, rády se spálí. Neměly by výrazněji zhnědnout proti původnímu stavu.
     
    TIPY: Koláčky se můžou jíst hned, ale lepší jsou po odležení, když navlhnou.
    Pokud chceme kuličky tvo­řit ručně, je nejepší vyválet z těsta hada, toho rozkrájet na malé díly a z nich udělat kuličky.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Plěné zelné listy

Plěné zelné listy

Příprava této pochoutky je sice časově náročnější, ale nebudeš litovat. Jídlo se ti...
Za pár korun /24.11.08
Levné plněné papriky

Levné plněné papriky

Jsou mimořádně dobré a hlavně rychlé.
Irena Poláková, Rudná
Za pár korun /06.12.10
Masovo-zelný-štrúdl

Masovo-zelný-štrúdl

Nejvoňavější je, když nám zbude maso z kachny.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /25.02.16
Kari rýže s kuřecím masem

Kari rýže s kuřecím masem

Skvělá směs vařeného kuřecího masa, rýže, zeleniny a pikantního kari koření.

Pavel...

Za pár korun /04.05.13
Květákové rizoto s mletým masem

Květákové rizoto s mletým masem

Takto připravené rizoto jistě neznáš.

Božena Kolářová, Pouště

Za pár korun /13.07.15
Špaldová pizza s mozzarelou

Špaldová pizza s mozzarelou

Domácí pizza je vynikající.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /01.05.13
 

Nejnovější

Pejsek a kočička

Pejsek a kočička

Dětem hned lépe chutná, když jim chléb takto nazdobím. Alice Novotná, Benešov
Všehochuť /22.02.17
Domácí tiramisu

Domácí tiramisu

Trochu cukru můžeš přidat i do kávy.

Karolína Appeltová, Praha

Všehochuť /22.02.17
Italský koláč s ricottou

Italský koláč s ricottou

Hotový koláč necháme vychladnout a před podáváním můžeme ještě pocukrovat.

Alice ...

Všehochuť /22.02.17
Šlehačková stracciatella

Šlehačková stracciatella

Musí být při podávání důkladně vychlazená.

Jana Vaculová, Frýdlant nad Ostravicí

...
Sladký život /22.02.17
Pomerančový cheesecake

Pomerančový cheesecake

Dávala jsem si ho v Norimberku.

Lucie Nývltová, Boskovice

Sladký život /22.02.17
Babiččin koláč

Babiččin koláč

Je to velká dobrota, takhle to dělala babička.

Katka Miláčková, Praha

Škola vaření /21.02.17
Trojbarevné řezy

Trojbarevné řezy

Musí se krájet hodně ostrým nožem, aby měly pěkný tvar.

Ivana Bartušková, Luka ...

Sladký život /21.02.17
Srdce z lásky

Srdce z lásky

Lehký ovocný dort, který zvládnou i děti.

Anna Musilová, Nová Paka

Sladký život /21.02.17
Srdíčka s polevou

Srdíčka s polevou

Používám raději tmavou polevu, je výraznější.

Radka Kůrovcová, Trutnov

Sladký život /21.02.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1703

Máme rádi maso

Vepřové, jehněčí nebo hovězí? Ať si vzpomenete na jakékoliv masíčko...

více
zbabicinykuchyne

Z babiččiny kuchyně

Nové speciální vydání časopisu Pošli recept! Z babiččiny kuchyně je již nyní ve vašich oblíbených trafikách!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama