Reklama
Sádlové koláčky
Fotogalerie:

Sádlové koláčky

Eliška Robová

Praha
Mezi ostatním máslovým cukrovím jsou chuťovým zpestřením vánočního mlsání.
Eliška Robová, Praha

Ingredience

  • 140 g sádlo
  • 1 lžíce kakao
  • 140 g cukr moučkový
  • 140 g mouka hladká
  • 1–3 lžíce ořechy mleté

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Sádlo necháme změknout a potom ho důkladně vymícháme – musí vypadat jako hladká bílá pěna. Teprve potom přidáme ostatní suroviny – mouku, cukr, kakao a mleté ořechy a uhněteme z nich hladké těsto.
  2. Z těsta tvoříme malé kuličky, do nichž pak opatrně palcem vymačkáme důlek. Dáme je na plech vyložený pečicím papírem.
  3. Pečeme zprudka, ale opatrně, rády se spálí. Neměly by výrazněji zhnědnout proti původnímu stavu.
     
    TIPY: Koláčky se můžou jíst hned, ale lepší jsou po odležení, když navlhnou.
    Pokud chceme kuličky tvo­řit ručně, je nejepší vyválet z těsta hada, toho rozkrájet na malé díly a z nich udělat kuličky.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Celozrnné halušky

Celozrnné halušky

Zdravější varianta halušek. Každou porci ozdob listem salátu. Katka Miláčková, Praha...
Za pár korun /14.11.11
Karbanátky z hermelínu

Karbanátky z hermelínu

Rychlé a levné.

Jaroslava Veselá, Lázně Libverda

Za pár korun /11.06.13
Zadělávané dršťky s pórkem

Zadělávané dršťky s pórkem

Kdo má dršťky rád, pošmákne si.

Květa Kroupová, Praha

Za pár korun /22.02.15
Zelný štrůdl

Zelný štrůdl

Tenhle slaný štrúdl se zelím připravuji možná častěji než klasický sladký ...
Za pár korun /06.10.08
Karbanátky z hlívy

Karbanátky z hlívy

Pokud neseženeš hlívu, udělej je ze žampionů.

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Za pár korun /10.04.16
Zapékané kedlubny

Zapékané kedlubny

Při nákupu vybírám středně velké kedlubny, které jsou šťavnaté a křehké.

Jarmila ...

Za pár korun /04.05.14
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Pstruzi se žampiony

Pstruzi se žampiony

Ryby by měly být vypečené dozlatova.

Tereza Jarovská, Pelhřimov

Všehochuť /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama