Měla by být po chilli trošku ostřejší.
Jiřina Volfová, Uherské Hradiště
Ingredience
- 2 kuřecí skelety
- 2 ks mrkev
- 1/4 ks celer
- 1 petržel
- 1 cibule
- 5 kuliček pepř
- 5 kuliček nové koření
- trocha kmínu
- 3 bobkové listy
- sůl podle chuti
- kousek brokolice
- hrst rýžových nudlí
- 1/4 ks pekingské zelí
- sójová omáčka podle potřeby
- na dochucení chilli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce vložíme omyté kuřecí skelety, přidáme všechnu očištěnou kořenovou zeleninu, cibuli, koření a sůl. Vaříme přibližně 1,5 hodiny.
-
Z vývaru odebereme stranou kořenovou zeleninu, odstraníme skelety a zbytek přecedíme. Vývar přivedeme opět k varu, vložíme na růžičky rozebranou brokolici, rýžové nudle a nadrobno nakrájené pekingské zelí. Můžeme vrátit také mrkev pokrájenou na kolečka. Asi 5 minut povaříme. Dochutíme sójovou omáčkou a chilli kořením.