Reklama
Rýžovo-květákové placky
Fotogalerie:

Rýžovo-květákové placky

Renata Vitoušová

Praha
Vyzkoušej náš rodinný recept a budeš překvapená, jak se dá z mála udělat výborné jídlo. Navíc nemusíš pracně obalovat květák.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 200 g květák
  • 1 hrnek rýže
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mouka hladká
  • špetka sůl
  • svazek pažitka
  • 20 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži a květák, každé zvlášť, vaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Květák slijeme a přebytečnou vodu necháme okapat. Poté jej nakrájíme na drobné kousíčky nebo ho vidličkou umačkáme na kaši.
  2. krok2 Rýži i květák v misce smícháme, přidáme celé vejce, osolíme, ochutíme nasekanou pažitkou a zahustíme hladkou moukou.
  3. krok3
    Na pomoučněném vále vytvarujeme placky, které smažíme na pánvi s rozehřátým olejem.Podáváme ještě teplé. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvá zelenina.
     
    TIP: Pokud se ti chce, můžeš oddělit z vajíčka bílek a ušlehat z něj sníh. Ten zlehka zamíchej do těsta úplně nakonec, těsně před smažením. Placičky budou nadýchanější. Někdy do směsi přidám také špetku pepře nebo majoránku rozmělněnou mezi prsty.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vepřové maso s kysaným zelím

Vepřové maso s kysaným zelím

Rychlé, jednoduché a chutné jídlo, které dobře zasytí. Lenka Trnková, Ostrava
Za pár korun /04.01.14
Pórkovo-sýrové sufflé

Pórkovo-sýrové sufflé

Skvelé je např. z dobře vyzrálé goudy.

Eva Svátková, Žatec

Za pár korun /03.04.16
Sójové boby zapečené s pórkem a nivou

Sójové boby zapečené s pórkem a nivou

Jídlo, které zasytí a navíc skvěle chutná.

Radana Gregorková, Olomouc

Za pár korun /15.05.16
Marinované kuřecí paličky

Marinované kuřecí paličky

Kdo má rád sladší chuť, přidá lžíci medu.

Marie Novotná, Pelhřimov

Za pár korun /17.09.16
Minisendviče s pomazánkou

Minisendviče s pomazánkou

Hezké a přitom rychlé pohoštění.

Eva Zlatníková, Praha

Za pár korun /01.04.16
Sádlové koláčky

Sádlové koláčky

Mezi ostatním máslovým cukrovím jsou chuťovým zpestřením vánočního mlsání.
...
Za pár korun /11.12.08
 

Nejnovější

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Vepřové medailonky s cibulovou omáčkou

Cibuli restujeme pomalu, aby se uvolnil a zkaramelizoval cukr, který je v ní ...
Vaříme express /23.10.17
Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Brokolicové karbanátky pečené v troubě

Vždy když je to jen trochu možné, snažím se smažení vyhnout.

Romana Skučková, ...

Zdravě a chutně /23.10.17
Marcipánové ovečky

Marcipánové ovečky

V Irsku, kde jsem 2 roky žila, jsou ovečky s černými hlavičkami všude, kam se ...

Všehochuť /23.10.17
Taštičky s mandlovou nádivkou

Taštičky s mandlovou nádivkou

Náplň můžeš dochutit lžící džemu.

Kamila Záplavová, Brno

Sladký život /23.10.17
Utopenci

Utopenci

Švagr, který má rád hodně ostrá jídla, přidává ještě speciální superpálivé ...

Škola vaření /22.10.17
Masová roláda

Masová roláda

Jestli chceš opravdu zajímavý oběd, udělej jako přílohu kaši z batátů.

...

Všehochuť /22.10.17
Kyselica s krůpama

Kyselica s krůpama

Ochutnal jsem ji ve Vlčnově, je dost hustá.

Libor Velan, Bystřice pod Lopeníkem

Škola vaření /21.10.17
Sýrové bábovičky s ořechy

Sýrové bábovičky s ořechy

Použij tvrdý sýr výraznější chuti, například goudu, ementál apod.

Blanka ...

Vaříme express /21.10.17
Kořeněná směs zeleniny

Kořeněná směs zeleniny

Harissa je pikantní feferonková pasta.

Klára Rybáčková, Kladno

Zdravě a chutně /21.10.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama