Reklama
Reklama
Rýžovo-květákové placky
Fotogalerie:

Rýžovo-květákové placky

Renata Vitoušová

Praha
Vyzkoušej náš rodinný recept a budeš překvapená, jak se dá z mála udělat výborné jídlo. Navíc nemusíš pracně obalovat květák.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 200 g květák
  • 1 hrnek rýže
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mouka hladká
  • špetka sůl
  • svazek pažitka
  • 20 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži a květák, každé zvlášť, vaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Květák slijeme a přebytečnou vodu necháme okapat. Poté jej nakrájíme na drobné kousíčky nebo ho vidličkou umačkáme na kaši.
  2. krok2 Rýži i květák v misce smícháme, přidáme celé vejce, osolíme, ochutíme nasekanou pažitkou a zahustíme hladkou moukou.
  3. krok3
    Na pomoučněném vále vytvarujeme placky, které smažíme na pánvi s rozehřátým olejem.Podáváme ještě teplé. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvá zelenina.
     
    TIP: Pokud se ti chce, můžeš oddělit z vajíčka bílek a ušlehat z něj sníh. Ten zlehka zamíchej do těsta úplně nakonec, těsně před smažením. Placičky budou nadýchanější. Někdy do směsi přidám také špetku pepře nebo majoránku rozmělněnou mezi prsty.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pizza s krabím masem

Pizza s krabím masem

Svou výraznou chuť si zachovává i zastudena. Barbora Vávrová, Břestek
Za pár korun /01.08.11
Karbanátky v cornflakes

Karbanátky v cornflakes

Karbanátky mají krásně křupavou krustu.

Jana Hlavsová, Kolín

Za pár korun /24.04.15
Bramborák z trouby s krkovičkou

Bramborák z trouby s krkovičkou

Zdlouhavé smažení na pánvi odpadá, vše se upeče samo a chutná báječně.

...

Za pár korun /14.09.16
Ryba zapečená v salátu z brambor

Ryba zapečená v salátu z brambor

Dej si štědrovečerní večeři i jindy – a jinak.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /31.05.14
Brambory se smetanou

Brambory se smetanou

Pochoutka, které určitě ani ty neodoláš.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /24.11.08
Kuřecí s bílou ředkví

Kuřecí s bílou ředkví

Jídlo je velmi rychlé a zelenina příjemně křupe. 

Leona Sodomková, Brno 

Za pár korun /24.02.12
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
Zapečené špekáčky

Zapečené špekáčky

Božena Peřinová, Luka nad Jihlavou

Škola vaření /22.03.19
Halušky se zelím a slaninou

Halušky se zelím a slaninou

Podle receptu

Heleny Dukátkové z Crhova

Škola vaření /22.03.19
Králík v anglickém kabátku

Králík v anglickém kabátku

Marika Hradečná, Andělská Hora

Všehochuť /22.03.19
Zvěřinové ragú

Zvěřinové ragú

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Všehochuť /22.03.19
Marinované medailonky z divočáka

Marinované medailonky z divočáka

Lída Holubová, Pelhřimov

Všehochuť /22.03.19
Šunkové carpaccio

Šunkové carpaccio

Oblíbený italský předkrm

Podle receptu Moniky Holé z Chrudimi

Všehochuť /22.03.19
Kedlubnové misky

Kedlubnové misky

Podle receptu

Lucie Hrabánkové z Liberce

Za pár korun /21.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama