Reklama
Rýžovo-květákové placky
Fotogalerie:

Rýžovo-květákové placky

Renata Vitoušová

Praha
Vyzkoušej náš rodinný recept a budeš překvapená, jak se dá z mála udělat výborné jídlo. Navíc nemusíš pracně obalovat květák.
Renata Vitoušová, Praha

Ingredience

  • 200 g květák
  • 1 hrnek rýže
  • 1 vejce
  • 1 hrnek mouka hladká
  • špetka sůl
  • svazek pažitka
  • 20 ml olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Rýži a květák, každé zvlášť, vaříme v osolené vodě, dokud nezměknou. Květák slijeme a přebytečnou vodu necháme okapat. Poté jej nakrájíme na drobné kousíčky nebo ho vidličkou umačkáme na kaši.
  2. krok2 Rýži i květák v misce smícháme, přidáme celé vejce, osolíme, ochutíme nasekanou pažitkou a zahustíme hladkou moukou.
  3. krok3
    Na pomoučněném vále vytvarujeme placky, které smažíme na pánvi s rozehřátým olejem.Podáváme ještě teplé. Jako příloha se nejlépe hodí čerstvá zelenina.
     
    TIP: Pokud se ti chce, můžeš oddělit z vajíčka bílek a ušlehat z něj sníh. Ten zlehka zamíchej do těsta úplně nakonec, těsně před smažením. Placičky budou nadýchanější. Někdy do směsi přidám také špetku pepře nebo majoránku rozmělněnou mezi prsty.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salámo-sýrové placky

Salámo-sýrové placky

Když se mi podaří připravit opravdovou pochoutku za pár korun, mám radost. Tentokrát ...
Za pár korun /05.12.08
Gratinované brambory

Gratinované brambory

Dají se udělat i bez lososa, ale není to ono.

Eva Tichá, Kladno

Za pár korun /07.06.15
Papriky plněné těstovinami

Papriky plněné těstovinami

Jsou výborné s bramborovou kaší.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Za pár korun /08.01.16
Fazolový salát s červenou řepou

Fazolový salát s červenou řepou

 Milovníci řepy by ho měli určitě vyzkoušet. 

Lída ...

Za pár korun /06.03.12
Dýňové zahřátí

Dýňové zahřátí

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Za pár korun /01.02.18
Zapékané brambory s tofu

Zapékané brambory s tofu

Katka Miláčková, Praha

Za pár korun /28.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu