Reklama
Rychlé zapečené brambory
Fotogalerie:

Rychlé zapečené brambory

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Marie Svobodová, Lysice

Ingredience

  • 100 g obyčejné slaniny
  • 1 kg syrových brambor
  • 400 g uzeného masa (lze nahradit salámem)
  • podle potřeby sůl a pepř
  • koření na americké brambory
  • 3–4 vejce
  • 150 g tvrdého sýra
  • smetana nebo mléko

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Na plechu (husák) rozškvaříme na kostky nakrájenou slaninu, kterou poklademe jednou vrstvou brambor nakrájených na kolečka.

  2. Brambory osolíme, opepříme a posypeme americkým kořením. Na tuto vrstvu rozložíme na kostky pokrájené uzené maso nebo měkký salám a vrstvy opakujeme. Poslední tvoří brambory.

  3. Rozšleháme vejce, strouhaný sýr a smetanu. Nalijeme na brambory a pečeme dozlatova.

Pošli recept! 6/2017 (5.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Omáčka z vařeného kuřecího

Omáčka z vařeného kuřecího

Výborná je s kynutými knedlíky. Miroslava Niemczyková, Horní Tošanovice
Za pár korun /24.06.15
Kološvárská pánev

Kološvárská pánev

Ze zbytků uzenin a zelí připravíš bezva jídlo.
Jana Kolářová, Velký Osek
...
Za pár korun /06.05.11
Zelné závitky

Zelné závitky

Velmi jednoduché‚ lehké a výborné jídlo, vhodné i pro děti.
Monika ...
Za pár korun /23.05.11
Zelná polévka

Zelná polévka

Zelňačka s klobáskou nikdy nezklame.
Ivana Bartušková, Bítovčice
Za pár korun /29.12.10
Sýrovo-celerová pomazánka

Sýrovo-celerová pomazánka

Mám ráda kolem sebe své blízké a přátele, a tak často řeším, čím je ...
Za pár korun /15.12.08
Rajská polévka s knedlíčky

Rajská polévka s knedlíčky

Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy...
Za pár korun /08.12.08
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama