Reklama
Rychlá klobásková omáčka
Fotogalerie:

Rychlá klobásková omáčka

Karin Dohnálková
Karin Dohnálková
Dubňany

Když je velký hlad, hutná omáčka přijde vhod.

Karin Dohnálková, Dubňany

Ingredience

  • 2 ks klobása
  • 4 stroužky česnek
  • olej
  • 1 plechovka sterilizovaný hrášek
  • 1 smetana na vaření
  • 700 ml mléko
  • 2 ka bobkový list
  • 6 kuliček nové koření
  • sůl
  • na zahuštění mouka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásy nakrájíme na kostičky a na oleji trošku prohřejeme. Přidáme mléko, najemno nakrájený česnek, bobkové listy a nové koření. Osolíme a 5-10 minut povaříme. Přidáme scezený sterilovaný hrášek a smetanu.
  2. Přivedeme k varu a nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou. Podáváme s knedlíkem nebo s brambory.

    Tip: Pro zvýraznění chuti můžeme přidat i kousek masového bujonu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Barevná roládka  z mletého masa

Barevná roládka z mletého masa

Teplou roládu jíme k obědu, studenou k večeři. Daniela Ballayová, Nové Zámky...
Za pár korun /09.10.16
Špenátové palačinky

Špenátové palačinky

Gabriela Jílková, Polička

Za pár korun /24.01.19
Domácí sekaná

Domácí sekaná

Chutná klasika.
Eva Výtisková, Turnov
Za pár korun /15.12.08
Zapečené rajčatové brambory

Zapečené rajčatové brambory

Příjemná obměna klasických zapečených brambor tě jistě překvapí.

Martina ...

Za pár korun /03.09.12
S pekingským zelím a nudlemi

S pekingským zelím a nudlemi

Měla by být po chilli trošku ostřejší. 

Jiřina Volfová, Uherské ...

Za pár korun /29.02.16
Steaky na pivě s cibulí

Steaky na pivě s cibulí

Výhodou je, že jsou velmi rychlé.

Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod

Za pár korun /04.07.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu