Reklama
Reklama
Rychlá klobásková omáčka
Fotogalerie:

Rychlá klobásková omáčka

Karin Dohnálková
Karin Dohnálková
Dubňany

Když je velký hlad, hutná omáčka přijde vhod.

Karin Dohnálková, Dubňany

Ingredience

  • 2 ks klobása
  • 4 stroužky česnek
  • olej
  • 1 plechovka sterilizovaný hrášek
  • 1 smetana na vaření
  • 700 ml mléko
  • 2 ka bobkový list
  • 6 kuliček nové koření
  • sůl
  • na zahuštění mouka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Klobásy nakrájíme na kostičky a na oleji trošku prohřejeme. Přidáme mléko, najemno nakrájený česnek, bobkové listy a nové koření. Osolíme a 5-10 minut povaříme. Přidáme scezený sterilovaný hrášek a smetanu.
  2. Přivedeme k varu a nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s vodou. Podáváme s knedlíkem nebo s brambory.

    Tip: Pro zvýraznění chuti můžeme přidat i kousek masového bujonu.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Gratinovaná brokolice  v omáčce Mornay

Gratinovaná brokolice v omáčce Mornay

Výborná je samotná, ale hodí se i jako příloha. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem ...
Za pár korun /15.10.15
Plněný dušený celer

Plněný dušený celer

Celer je opomíjený, přitom je moc dobrý.

Jitka Pavlíková, Strakonice

Za pár korun /10.08.15
Jednoduchá pizza

Jednoduchá pizza

Bez pekárny bych se dnes už neobešla.

Iveta Šedivá, České Budějovice

Za pár korun /28.02.12
Kapustové čevapčiči

Kapustové čevapčiči

Jakmile se v obchodech objeví čerstvá kapusta, vymýšlím, jak ji uvařit.

Hana Fialková,...

Za pár korun /16.05.13
Kuřecí játra po anglicku

Kuřecí játra po anglicku

Takto upravená jsou příjemně pikantní.
Pavlína Müllerová, Most
Za pár korun /12.11.09
Rajská polévka s knedlíčky

Rajská polévka s knedlíčky

Mám malé děti, a tak polévky na nejrůznější způsoby vařím docela často. Někdy...
Za pár korun /08.12.08
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama