Reklama
Rybí pomazánka s koprem a jablky
Fotogalerie:

Rybí pomazánka s koprem a jablky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Méně tradiční předkrm. 

Alena Rychlá, České Budějovice 

Ingredience

  • 250g streska
  • 5 snítek kopru
  • 30g máslo
  • 25g hladká mouka
  • 2 jablko
  • 100g máslo
  • 1/2 citron
  • 1/2 lžičky cukr moučka
  • špetka sůl a pepř

Doba přípravy

15 minut

Počet porcí

40

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vodu v hrnci osolíme, přidáme 2 snítky kopru a přivedeme k varu. Přidáme tresku, plamen ztlumíme a vaříme 8–10 minut. Pak maso scedíme a vychladíme. 

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo. Přidáme mouku a udělám jíšku. Zalijeme mlékem a povaříme 5 minut. Přendáme do mísy a vychladíme do pokojové teploty. 

  3. Do mísy přidáme máslo a vyšleháme. Jablka oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Zbylý kopr nasekáme najemno. Jablka s koprem přidáme do mísy a dochutíme citronovou šťávou, špetkou cukru, solí a pepřem. Na závěr rozdrobíme do pomazánky uvařené maso z tresky a promícháme. 

  4. Pomazánku podáváme vychlazenou s opečenými toasty nebo s jakýmkoliv světlým pečivem. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněný bramborák pro labužníky

Plněný bramborák pro labužníky

Jinak: místo kuřecích jater dej vepřová a plecko. Běla Kotrbová, Hradec Králové...
Za pár korun /16.12.10
Bramborové řezy

Bramborové řezy

Dají se jíst teplé hned po upečení, ale dobré jsou i zastudena. 

Anna ...

Za pár korun /09.03.16
Sýrové karbanátky

Sýrové karbanátky

Patří mezi pochoutky.
Dětský domov, Čeladná
Za pár korun /05.12.08
Zapékané halušky

Zapékané halušky

Nám moc chutnají, dej si taky.
Lenka Lajtkepová, Blížkovice
Za pár korun /13.10.11
Sýrové kuličky

Sýrové kuličky

Jsou dobré teplé i za studena. 

Tomáš Martínek,  Přerov 

Za pár korun /22.02.12
Ďábelské toasty

Ďábelské toasty

Rychlé ďábelské pohoštění.
Andrea Nowaková, Bohumín
Za pár korun /12.07.12
 

Nejnovější

Krůtí rizoto

Krůtí rizoto

Krásné kopečky rýže vytvaruješ formičkou nebo naběračkou. Eva Houdecká, ...
Vaříme express /25.09.17
Kroupové rizoto s chorizem

Kroupové rizoto s chorizem

Kroupy se vaří déle, jinak rychlovka.

Bohunka Králová, Mělník

Všehochuť /25.09.17
Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Tagliatelle s kuřecím a bazalkovým pestem

Recept jsem si přivezl z pracovní stáže v Itálii.

Libor Kalivoda, Prachatice

Vaříme express /24.09.17
Vepřová pánev

Vepřová pánev

Jednoduchá zeleninová směs s masem, která se dá připravit během pár minut.

...

Vaříme express /24.09.17
Treska se žampiony

Treska se žampiony

Treska je krásně křehká ryba, která nám chutná.

Romana Stryková, Kolín

Škola vaření /23.09.17
Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Zapečené brambory se sýrem a cibulkou

Místo taveného sýra můžeš použít i klasický tvrdý sýr nastrouhaný na hrubší ...

Vaříme express /23.09.17
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Fazolové bochánky

Fazolové bochánky

Pozor, fazole z plechovky jsou často dost slané.

Lída Guk, Pelhřimov

Všehochuť /23.09.17
Smažená pštrosí vejce

Smažená pštrosí vejce

I když jsou to vlastně skotská vejce, název pštrosí je kvůli vzhledu mnohem ...

Všehochuť /23.09.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1710_smal

Rychlé recepty

Začala škola, zahrada ještě plodí o sto šest, pěkné počasí stále láká k procházkám a času je málo.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama