Reklama
Reklama
Rybí pomazánka s koprem a jablky
Fotogalerie:

Rybí pomazánka s koprem a jablky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha

Méně tradiční předkrm. 

Alena Rychlá, České Budějovice 

Ingredience

  • 250g streska
  • 5 snítek kopru
  • 30g máslo
  • 25g hladká mouka
  • 2 jablko
  • 100g máslo
  • 1/2 citron
  • 1/2 lžičky cukr moučka
  • špetka sůl a pepř

Doba přípravy

15 minut

Počet porcí

40

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Vodu v hrnci osolíme, přidáme 2 snítky kopru a přivedeme k varu. Přidáme tresku, plamen ztlumíme a vaříme 8–10 minut. Pak maso scedíme a vychladíme. 

  2. V kastrůlku rozpustíme máslo. Přidáme mouku a udělám jíšku. Zalijeme mlékem a povaříme 5 minut. Přendáme do mísy a vychladíme do pokojové teploty. 

  3. Do mísy přidáme máslo a vyšleháme. Jablka oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky. Zbylý kopr nasekáme najemno. Jablka s koprem přidáme do mísy a dochutíme citronovou šťávou, špetkou cukru, solí a pepřem. Na závěr rozdrobíme do pomazánky uvařené maso z tresky a promícháme. 

  4. Pomazánku podáváme vychlazenou s opečenými toasty nebo s jakýmkoliv světlým pečivem. 

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nádivka z kuřecích jater

Nádivka z kuřecích jater

Podáváme ji samostatně nebo s pečeným kuřetem. Pavel Štrougal, Ústí nad Labem
Za pár korun /03.04.15
Fazolový salát s červenou řepou

Fazolový salát s červenou řepou

 Milovníci řepy by ho měli určitě vyzkoušet. 

Lída ...

Za pár korun /06.03.12
Čína po našem

Čína po našem

Nejlepší je s rýží smíchanou s trochou pohanky.

Alena Páclová, Náchod

Za pár korun /12.05.14
Hašé z mletého masa

Hašé z mletého masa

Jednodušší recept snad ani neexistuje.
Květoslava Šalamonová, Kodaň
Za pár korun /29.12.10
Čalamáda ze zelí a paprik

Čalamáda ze zelí a paprik

Tento recept mám od maminky, která je jednak velká zahradnice a také výborná ...
Za pár korun /12.12.08
Katčiny brambůrky

Katčiny brambůrky

Můžeš je podávat jako přílohu i samostatně.
Katka Miláčková, Praha
Za pár korun /08.09.11
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama