Reklama
Rybí kuličky se špenátem
Fotogalerie:

Rybí kuličky se špenátem

Marcela Rulíšková

Klatovy

Nad takto upraveným filé se manžel olizuje. 

Marcela Rulíšková, Klatovy 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500g rybí filé
  • 1 citron, cibule, stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mletý zázvor
  • 1 lžíce škrobová moučka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olej
  • 2-3 lžičky strouhanka
  • 2 lžíce škrobová mouka na obalení
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 krabička mražený listový špenát
  • 1 lžíce máslo
  • 2 lžíce smetana
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filé uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso zakapeme citronem, rozmačkáme vidličkou a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, rozdrcený česnek, zázvor, škrobovou moučku, vejce, olej a strouhanku. Vše smícháme dohromady a ze směsi tvoříme kuličky, které potom zlehka obalíme ve škrobové moučce. Kuličky osmažíme ze všech stran dozlatova. 

  2. Špenát necháme rozmrazit. Na másle zpěníme cibulku, přidáme špenát a podusíme ho asi 5 minut. Nakonec vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem. 

  3. TIP: Do směsi na kuličky můžeš pro chuť a barvu přidat nějaké zelené bylinky. Ideální je nadrobno posekaná petrželka nebo pažitka.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Pivní bramborová polévka

Pivní bramborová polévka

Správní chlapi umí vařit. Proč si nepřipravit polévku ze zlatého moku, je výtečná! ...
Za pár korun /29.03.10
Nudle se špenátem

Nudle se špenátem

Jako většina žen musím denně vařit, děti mají hlad, sotva za nimi zaklapnou dveře ...
Za pár korun /23.09.08
Tyčinky se sezamem

Tyčinky se sezamem

Někdy přidávám i trochu pálivé papriky.

Denisa Chlupáčová, Brno

Za pár korun /21.11.13
Brambory se šunkou pečené na mořské soli

Brambory se šunkou pečené na mořské soli

Na jaře můžeš špenát nahradit mladými kopřivami.

Zuzana Jílková, Kolín

Za pár korun /16.05.13
Špaldová pizza s mozzarelou

Špaldová pizza s mozzarelou

Domácí pizza je vynikající.

Lucie Blahová, Slavičín

Za pár korun /01.05.13
Lečo na topince

Lečo na topince

Moje topinky vylepšené rajčatovou směsí.
Radka Devátá, Chřibská
Za pár korun /05.12.08
 

Nejnovější

Pečený pikantní králík

Pečený pikantní králík

Nejlepší je nechat králíka naloženého v marinádě přes noc. Zuzana Travičková, ...
Škola vaření /27.06.17
Pohankové fašírky

Pohankové fašírky

Já je podávám s těstovinovým salátem.

Katarína Oelschlagerová, Ústí nad Labem

...
Zdravě a chutně /27.06.17
Plněné vepřové řízky

Plněné vepřové řízky

Do mouky lze přidat koření nebo bylinky.

Irena Majerová, Brno

Škola vaření /26.06.17
Jehněčí špízy

Jehněčí špízy

Grilujeme pomalu, aby bylo maso propečené.

Radim Slotek, Hradec Králové

Všehochuť /26.06.17
Noky se žampiony a uzeninou

Noky se žampiony a uzeninou

Noky si vždy koupím do zásoby, aby byly ve spíži stále k dispozici. Manžel pak vaří ...

Vaříme express /25.06.17
Placky z mladé cukety

Placky z mladé cukety

Ovoníš je trochou čerstvé majoránky.

Iveta Černohorská, Bechyně

Vaříme express /24.06.17
Bylinková vepřová roláda

Bylinková vepřová roláda

Do rolády někdy přidávám i míchaná vejce, je pak barevnější.

Markéta Halušková,...

Všehochuť /24.06.17
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Zapečené cibule s nivou

Zapečené cibule s nivou

Nemusíš mít obavy, po uvaření je cibule lépe stravitelná a tolik nenadýmá.

Lenka ...

Všehochuť /23.06.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special1707_copy

Léto na talíři

Léto je tu! Dny jsou plné slunečních paprsků a všichni je chceme nasávat plnými doušky.

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama