Reklama
Rybí kuličky se špenátem
Fotogalerie:

Rybí kuličky se špenátem

Marcela Rulíšková

Klatovy

Nad takto upraveným filé se manžel olizuje. 

Marcela Rulíšková, Klatovy 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 500g rybí filé
  • 1 citron, cibule, stroužek česneku
  • 1/2 lžičky mletý zázvor
  • 1 lžíce škrobová moučka
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olej
  • 2-3 lžičky strouhanka
  • 2 lžíce škrobová mouka na obalení
  • dle potřeby olej na smažení
  • 1 krabička mražený listový špenát
  • 1 lžíce máslo
  • 2 lžíce smetana
  • dle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Filé uvaříme v osolené vodě doměkka. Maso zakapeme citronem, rozmačkáme vidličkou a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, rozdrcený česnek, zázvor, škrobovou moučku, vejce, olej a strouhanku. Vše smícháme dohromady a ze směsi tvoříme kuličky, které potom zlehka obalíme ve škrobové moučce. Kuličky osmažíme ze všech stran dozlatova. 

  2. Špenát necháme rozmrazit. Na másle zpěníme cibulku, přidáme špenát a podusíme ho asi 5 minut. Nakonec vmícháme smetanu a dochutíme solí a pepřem. 

  3. TIP: Do směsi na kuličky můžeš pro chuť a barvu přidat nějaké zelené bylinky. Ideální je nadrobno posekaná petrželka nebo pažitka.

Pošli recept! 12/2011 (8.11.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout
Share on Myspace

Další z rubriky

Trampské cigáro v kabátku

Trampské cigáro v kabátku

Trampské cigáro pečené v listovém těstě s nivou tě nadchne.
Za pár korun /01.05.17
Zapékané rizoto

Zapékané rizoto

Podávám je s okurkou nebo s okurkovým salátem.
Eliška Kubíčková, Ostrava
...
Za pár korun /23.05.11
Lenčiny zapékané špagety

Lenčiny zapékané špagety

Recept mám od své kamarádky.

Jaromíra Skočílková, Skuteč

Za pár korun /01.02.17
Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Bílý chřest zapečený v kukuřičném bešamelu a strouhance s uzenou paprikou

Tento netradičně upravený chřest je prostě vynikající.

Ivana Černá, Praha

Za pár korun /28.03.17
Sýrovo-celerová pomazánka

Sýrovo-celerová pomazánka

Mám ráda kolem sebe své blízké a přátele, a tak často řeším, čím je ...
Za pár korun /15.12.08
Žemlovka na slano

Žemlovka na slano

Nezvyklé, ale moc dobré.

Michaela Pavlačková, Havířov

Za pár korun /23.09.12
 

Nejnovější

Noky od mé maminky

Noky od mé maminky

Pokaždé byly skvělé teplé k obědu i studené ke svačině. Radim Nový, Jáchymov...
Škola vaření /18.08.17
Hamburger s překvapením

Hamburger s překvapením

Ráda používám i plísňový sýr, jako je třeba niva. Masíčko pak dostane ...

Vaříme express /18.08.17
Zapečený chléb s brokolicí

Zapečený chléb s brokolicí

Líp se pokrm připravuje ze staršího chleba.

Božena Peřinová, Luka nad ...

Vaříme express /18.08.17
Cuketové placičky

Cuketové placičky

Nádherně voní už při smažení.

Petra Geletičová, Sloupno

Vaříme express /18.08.17
Mletý steak na zelenině

Mletý steak na zelenině

Svěží křehká zelenina a šťavnaté plátky mletého masa tvoří jednoduchý, ...

Vaříme express /18.08.17
Club Sandwich

Club Sandwich

Prima americká pochoutka.

Veronika Čiperová, Týn nad Vltavou

Všehochuť /18.08.17
Tartaletky s ovocem

Tartaletky s ovocem

Má rodina vždy ocení, když dostanou po obědě malý dezert ve své vlastní ...

Sladký život /18.08.17
Květákový salát

Květákový salát

Pro dietnější variantu nahraď majolku jogurtem.

Naďa Indruchová, Valašské ...

Za pár korun /17.08.17
Zapečené žampiony

Zapečené žampiony

Pokud chceš, aby byly porce větší, kup si místo klasických žampiony portobello.

...

Vaříme express /17.08.17
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
pr_special_1708_smal

Prázdninová kuchařka

Letní prázdniny jsou nejhektičtějším obdobím v roce. Cesty, návštěvy a výlety jsou na denním pořádku..

více
pr_speciallretro

Extra speciál Retro kuchařka

Vědci potvrdili, že většina vzpomínek je spojená s nějakou vůní. Zkus zavřít oči a zavzpomínej na babiččinu kuchyni. Co se ti vybaví?

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama